• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: O Carlos Checa Πρωτάθλημα με 2 νίκες!
WSBK: O Carlos Checa Πρωτάθλημα με 2 νίκες!
Νέα 02/10/2011 - 18:34

Ο Ισπανός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τέλειωσε την υπόθεση Πρωτάθλημα στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς και έδωσε τον Τίτλο Κατασκευαστών στην Ducati. 

O Carlos Checa (Althea Racing Ducati) κέρδισε στο 1ο σκέλος στο Magny-Cours. Χρειαζόταν μόλις 3 βαθμούς ή μια 13η θέση για να το πετύχει, όμως στον πρώτο σημερινό αγώνα πάλεψε κυρίως με τον Eugene Laverty (Yamaha World Superbike Team) που προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Checa με την 13η του φετινή νίκη εξασφάλησε έτσι πανηγυρικά και μαθηματικά τον Τίτλο. Ο μόνος αντίπαλός του στην κούρσα του Πρωταθλήματος, ο Marco Melandri (Yamaha World Superbike Team), έμεινε στην 2η θέση και μάλιστα χρειάστηκε να δώσει καλή μάχη με τον Leon Haslam (BMW Motorrad Motorsport) για τις δύο ελεύθερες θέσεις του βάθρου.

Ο Ισπανός λοιπόν δεν αρκέστηκε σε ένα αγώνα τακτικής, αλλά τα έδωσε όλα για να πάρει τον πρώτο του Τίτλο με στυλ.

Ο Checa με τον αέρα του Πρωταθλητή κέρδισε και τον δεύτερο σημερινό Αγώνα, αφού αντιστάθηκε στην πίεση του Marco Melandri (Yamaha World Superbike Team). Ο ομόσταυλος του Ιταλού, ο Εugene Laverty (Yamaha World Superbike Team) ανέβηκε και αυτός στο βάθρο των νικητών.

Η Ducati με τις δύο αυτές νίκες, εξασφάλισε και τον Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK: O Melandri στην BMW το 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Μotegi Φωτογραφικό: Η πτώση του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα