• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: «Χαίρομαι που είμαι σε δορυφορική ομάδα»
Αναγνωρίζει ότι χρειάζεται προσπάθεια
Νέα 30/11/2011 - 16:14

Ο Andrea Doviziοso μάλλον δεν μπορεί να μείνει για πολύ εκτός πίστας. Μετά το πέρας του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έλαβε μέρος στον αγώνα motocross που έγινε στην Faenza για φιλανθρωπικό σκοπό, όπου κέρδισε, ενώ συμμετείχε και στο ράλι Μonza (φωτογραφία), όπου τερμάτισε 54ος Γενικής και 23ος στην κατηγορία «Super2000».

 

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε σχετικά: 

«Αυτές είναι εμπειρίες που θέλω να έχω μες την χρονιά. Βεβαίως δεν μπορώ να το κάνω νωρίτερα επειδή υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού που ίσως κοστίσει στους αγώνες (ΜοtoGP). Toν χειμώνα είναι διαφορετικά επειδή οι αναβάτες ξεκουράζονται και κάθε ευκαιρία να αισθανθείς την αίσθηση της ταχύτητας είναι καλή.

Το motocross είναι το πάθος μου, αλλά με ενδιαφέρουν και οι αγώνες αυτοκινήτου. Η αδρεναλίνη που σε πλημμυρίζει όταν οδηγείς αυτά τα αυτοκίνητα είναι πολλή. Ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα σε αγώνα και δεν είχα ιδιαίτερες βλέψεις για την κατάταξη.»

 

Ο Dovizioso αναφέρθηκε, βεβαίως, και στα δεδομένα για την επόμενη χρονιά, στο MotoGP. Ο Ιταλός ο οποίος πήγε στην δορυφορική ομάδα της Yamaha, δήλωσε σχετικά:

«Ο Stoner είναι ο άνθρωπος που πρέπει να ανταγωνιστούμε. Βεβαίως και ο Pedrosa θα είναι πολύ δυνατός και θα πρέπει να προσέχω. Δεν μπορώ να χάσω ξανά. Σε ό,τι αφορά τον Lorenzo, όλοι γνωρίζουμε τι είναι ικανός να κάνει και δεν πρέπει να υποτιμούμε και τον Spies. Σε ό,τι αφορά τον Rossi και την Ducati, πρώτα πρέπει να καταλάβουμε την δουλειά που έχουν κάνει.»

 

Ο Dovizioso οδήγησε στην Valencia τόσο την Yamaha των 800cc όσο και αυτή των 1000cc. Ο ίδιος δήλωσε για τις δύο μοτοσυκλέτες:  

«Η συμπεριφορά τους είναι η ίδια, τα βασικά στοιχεία δεν αλλάζουν. Όμως ο “χιλιάρης” κινητήρας είναι πολύ ωραίος, μου αρέσει πολύ. Ωστόσο υπάρχουν κάποια θέματα στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σίγουρα στην Μαλαισία θα υπάρξουν αλλαγές κατά τη διάρκεια των δοκιμών και τα όποια προβλήματα θα πρέπει να λυθούν εκεί και όχι κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.»

 

Έπειτα από πολλά χρόνια στην Honda, η μετάβαση στην δορυφορική ομάδα της Yamaha θα έχει κάποιες δυσκολίες και ο Dovizioso βρήκε ένα διαφορετικό περιβάλλον, αλλά δημιουργικό όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Μου άρεσε ο τρόπος που προσεγγίζουν και αντιμετωπίζουν την δουλειά τους οι μηχανικοί. Είναι μια πιο μικρή ομάδα και δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. Η μετακίνηση από μία εργοστασιακή ομάδα σε μια δορυφορική έχει τα υπέρ και τα κατά της. Πάντως μου αρέσει που όλοι είναι πρόθυμοι, δημιουργικοί, και με υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Σίγουρα γνωρίζουν τι μπορούμε να καταφέρουμε την επόμενη χρονιά.»

Επόμενο άρθρο »

SBK, Biaggi: «Η BMW θα είναι μεταξύ των πρώτων»

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Στενοχωρημένος ο Biaggi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα