• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Δρ Costa ανασκεύασε τις δηλώσεις του
Περί αραίωσης της εμπλοκής του στην «Clinica Mobile»
Νέα 02/12/2011 - 02:22

Χτες γράψαμε για την πρόθεση του Δρ Claudio Costa να αραιώσει την εμπλοκή του στην «Clinica Mobile», όπως ο ίδιος είχε πει σε δηλώσεις του στο «Panathlon Club» στην Imola όπου, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Όπως ο Marco (Simoncelli), πολλοί αναβάτες που ήταν τραυματισμένοι ή είχαν κάποιο κάταγμα ήθελαν να λάβουν μέρος σε αγώνες άμεσα και εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για να τους βοηθήσω. Σήμερα, είναι διαφορετικά και όποιοι έχουν κάταγμα θα σταματήσουν τους αγώνες μέχρι να γίνουν καλά, δεν είναι “τρελοί” όπως ο Marco. Δυστυχώς δεν ήμουν στην Sepang και δεν μπορώ να ξέρω εάν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν είχα περάσει λίγο χρόνο μαζί του πριν τον αγώνα. Τώρα δεν υπάρχουν πια “ήρωες” και η “Clinica Mobile”, η οποία δημιουργήθηκε το 1976, δεν με χρειάζεται πια.» 

 

Όμως ο διάσημος γιατρός αρνήθηκε ότι τα είχε πει αυτά, τόνισε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, και επισήμανε σχετικά:

«Δεν έχω πρόθεση να αποσυρθώ και να μείνω μακριά από τους αγώνες. Οι δηλώσεις που μου αποδίδονται δεν είναι αληθείς. Αυτό που είπα είναι ότι σήμερα οι περισσότεροι αναβάτες προτιμούν να ακολουθούν μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας αγωγές ανάρρωσης από ό,τι στο παρελθόν και ότι αναβάτες όπως ο Troy Baylliss και ο Marco Simoncelli θα έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να τρέξουν, ακόμα και αν ήταν τραυματίες. Αυτή η δραστηριότητά μου έχει εξασθενήσει κάπως.

 

Σήμερα, οι γρήγοροι αναβάτες, όπως ο Lorenzo π.χ., προτιμούν να απέχουν από τους αγώνες και να θεραπευτούν και σέβομαι αυτή την στάση τους. Θα συνεχίσω να ακολουθώ τους αναβάτες ανά τον κόσμο, στην πραγματικότητα θα παρακολουθώ από κοντά περισσότερους αγώνες από πριν, καθώς υπέγραψα συμφωνία με την FIM και αυτό θα εξασφαλίσει την παρουσία της “Clinica Mobile” σε αυτούς για τα επόμενα πέντε χρόνια».

 

Στην 2η φωτογραφία ο Dr Costa με τον Wayne Rainey στο φετινό Αγώνα του Misano, όπου ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε 18 χρόνια μετά το ατύχημά του! 

Επόμενο άρθρο »

H MV Agusta στο Isle of Man to 2012

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Προβλήματα νεότητας στην Crescent Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα