• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Όταν έρθει η στιγμή, δεν θα έχω πρόβλημα να πω αντίο»
Μίλησε για το μέλλον και για τον Rossi
Νέα 28/12/2011 - 11:23

O Casey Stoner έδωσε συνέντευξη όπου μίλησε για το μέλλον του στους αγώνες και, φυσικά, για τον Valentino Rossi. Ας δούμε τι είπε:

 

Το γεγονός ότι περιμένεις παιδί θα αλλάξει τη στάση σου για τους αγώνες; Άραγε θα τρέχεις σε αυτούς όταν θα είσαι 35 ή 40 χρονών;  

«Ακόμα κι όταν γίνεις πατέρας δεν επηρεάζει την απόφαση να συνεχίσεις να τρέχεις σε αγώνες. Δεν έχω σκοπό να αγωνίζομαι στα 35 ή 40 χρόνια μου. Δεν βλέπω αυτό τον τρόπο ζωής, τους αγώνες και τα paddock, ως μέρος της οικογένειάς μου. Είναι πολύ δύσκολο να παραμένεις. Είναι μια δύσκολη δουλειά, με μεγάλη πίεση και με έντονη κριτική. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μου και όταν πετύχω αυτά που θέλω θα συνεχίσω τη ζωή μου».  

 

Τι θέλεις να επιτύχεις;

«Αυτό το ξέρω εγώ, έχω επιτύχει κάποια πράγματα. Δεν είμαι σαν άλλους που κοιτάζουν ρεκόρ και στατιστικές και που συνεχίζουν να αγωνίζονται για να επιτύχουν κι άλλα ρεκόρ. Όταν έρθει η στιγμή, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να πω αντίο και να αφήσω χώρο για τους νεότερους αναβάτες. Επίσης χρειάζεσαι κίνητρο όταν τρέχεις και δεν έχεις την ίδια ενέργεια όσο όταν είσαι νεότερος. Ξεκίνησα την καριέρα μου πολύ νωρίς και ίσως γι’ αυτό να την τελειώσω λίγο νωρίτερα».  

 

Περίμενες να δεις την Ducati σε τέτοιο χάος με τον Valentino Rossi;

«Για να είμαι ειλικρινής, έπειτα από τα λόγια του Valentino πέρσι, που είπε ότι δεν πίεζα πολύ την Ducati και δεν μπορούσα να καταλάβω τις δυνατότητές της, ήμουν περίεργος να τον δω εν δράσει με αυτή επειδή ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν γρήγορος αλλά όχι τόσο όσο εγώ το 2010. Τα βρήκε δύσκολα από την αρχή και πάλευε όλη την χρονιά. Άλλαξαν μερικές φορές την μοτοσυκλέτα και την εξέλιξαν αλλά παρόλα αυτά δυσκολευόταν. Ήταν πολύ περίεργο επειδή είναι ταλαντούχος και πολύ ταχύς, αλλά δεν νομίζω να κατάλαβε την δουλειά που είχαμε κάνει στην μοτοσυκλέτα».

 

Πολλοί λένε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Stoner επειδή πέρσι είπε ότι το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας δεν ήταν σταθερό και, βλέποντας τον Valentino, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Stoner είχε δίκιο.

«Ναι, δέχτηκα πολλή κριτική πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο συνέβη και το 2008 και το 2009. Δέχτηκα κριτική και επειδή έπεφτα συχνά αλλά ανέβαινα στο βάθρο και κέρδιζα. Όταν πιέζεις πολύ και τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως πρέπει, η πτώση είναι αναπόφευκτη. Όπως είπα, αν είχαμε περισσότερα χρήματα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Φέτος δοκίμασαν πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες και είναι απογοητευτικό να τους βλέπεις να παλεύουν επειδή είναι καλοί άνθρωποι».  

 

Ήταν άσχημα όταν διέκοψες την σχέση σου μαζί τους;

«Όχι για εμένα. Είχα καλή σχέση με τους μηχανικούς και όσους εξέλιξαν την μοτοσυκλέτα όπως και με τον Carlo Bonomi. Όλοι αυτοί καταλάβαιναν την κατάσταση μου και με άφησαν να φύγω. Για εμένα ήταν ο καλύτερος τρόπος και η καλύτερη στιγμή να αλλάξω ομάδα. Το να οδηγήσω μια εργοστασιακή Honda ήταν το παιδικό μου όνειρο και η επιτυχία που είχαμε ήταν υπέροχη».  

 

Τι μοτοσυκλέτα βρήκες εκεί, εύκολη και πολύ ωραία;

«Ναι, είναι αλήθεια ότι η Honda είναι μια διαφορετική μοτοσυκλέτα, όπως είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν δύο ίδιες μοτοσυκλέτες. Σίγουρα, η μετακίνηση από την Ducati στην Honda ήταν κάτι διαφορετικό. Και οι δύο έχουν μοτοσυκλέτες έχουν γκάζι, φρένα, όμως η αίσθηση ήταν τελείως διαφορετική και έπρεπε να μάθω να οδηγώ την Honda με άλλον τρόπο. Πάντως ήταν άνετη από την αρχή. Σταδιακά έμαθα πώς να την ρυθμίζω και αισθάνομαι άνετα πλέον». 

 

Λένε ότι χρησιμοποιείς λιγότερα ηλεκτρονικά από τους υπόλοιπους.

«Είναι αλήθεια. Δεν μου αρέσουν τα ηλεκτρονικά και ίσως γι’ αυτό η μοτοσυκλέτα μου να κινείται περισσότερο από τις άλλες. Σε κάποιες στροφές προσαρμόζομαι πιο εύκολα. Είμαι πιο άνετα όταν έχω άμεση αίσθηση του πίσω τροχού και ακόμα δουλεύουμε το φρένο κινητήρα».

Επόμενο άρθρο »

O Barbera θα κάνει διατροφική εξέταση

« Προηγούμενο άρθρο

O Checa θα είναι δοκιμαστής της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα