• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Checa θα είναι δοκιμαστής της Ducati
Μίλησε για την GP0 και τα ελαστικά
Νέα 28/12/2011 - 10:04

Σε συνέντευξή του, ο Carlos Checa μίλησε για τα χόμπι του, για το ράλι Dakar και για το γεγονός ότι θα είναι οδηγός-δοκιμαστής της Ducati το 2012. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2011 στo SBK έχει οδηγήσει ήδη δύο φορές την GP0 (φωτογραφία) και πρόκειται να κάνει το ίδιο και στα μέσα Ιανουαρίου για να δώσει περισσότερες πληροφορίες στην ομάδα για την νέα μοτοσυκλέτα. Μεταξύ άλλων, ο Checa δήλωσε:

 

Ώστε θα είσαι και οδηγός-δοκιμαστής της Ducati.

«Ναι, θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για εμένα, είναι μια μοτοσυκλέτα που ξεκίνησε από το μηδέν και μου δίνει διαφορετική αίσθηση. Είναι μια σημαντική στιγμή και τους βοηθάω όσο μπορώ και προσπαθώ να τους δώσω την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση. Είμαι ευχαριστημένος που συνεργάζομαι σε αυτή την προσπάθεια».

 

Αυτή η μοτοσυκλέτα θα βοηθήσει τον Rossi να βρεθεί στην κορυφή;

«Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να το πω επειδή δεν έχω οδηγήσει τις άλλες μοτοσυκλέτες. Θα πρέπει να συναγωνιστώ με τις άλλες μοτοσυκλέτες για να δω σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι κινείται πολύ, βλέπω κάποιο όριο στο πλαίσιο και αυτός είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουν. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες επειδή μου απαγορεύεται να μιλάω σχετικά».  

 

Το νέο «deltabox» πλαίσιο, σαν αυτό των Ιαπώνων, θα βοηθήσει τον Rossi;  

«Όλοι μιλάνε για την μοτοσυκλέτα και το πλαίσιο όμως αυτό που καθορίζει την κατηγορία είναι τα ελαστικά. Είναι πολύ άκαμπτα και είναι δύσκολο να βρεις το όριό τους και η μοτοσυκλέτα είναι σχεδιασμένη πάνω σε αυτά. Αν αυτό δεν αλλάξει, η μοτοσυκλέτα δεν θα είναι διασκεδαστική. Θα σε μπερδεύει και θα πέφτεις εύκολα. Αυτό είναι το θέαμα στα MotoGP, να πέφτουν οι αναβάτες χωρίς να ξέρουν τον λόγο. Όταν δεν ξέρεις το όριο των ελαστικών είναι δύσκολο να εξελίξεις την μοτοσυκλέτα. Το πρόβλημα δεν είναι το πλαίσιο, η Ducati το άλλαξε τέσσερις φορές και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Το πρόβλημα είναι τα ελαστικά».  

 

Ποια η γνώμη σου για τις μοτοσυκλέτες CRT;

«Είναι ένας τρόπος να σωθεί το Πρωτάθλημα επειδή δεν μπορεί να έχεις ένα θεσμό με μόλις 12 μοτοσυκλέτες. Είναι απαραίτητο να επιβιώσει».

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Όταν έρθει η στιγμή, δεν θα έχω πρόβλημα να πω αντίο»

« Προηγούμενο άρθρο

SBK, Valentine: «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα