14ος Αγώνας, GP του Σαν Μαρίνο (Misano)
14ος Αγώνας, GP του Σαν Μαρίνο (Misano)
Η Pirelli στο Magny Cours με τις πιο μαλακές γόμες
Για τον Γαλλικό αγώνα του WorldSBK
WorldSBK - #WorldSBK
13:22

H Pirelli επιβεβαίωσε τη χρήση των Extrasoft SCQ και supersoft SCX για τον Γαλλικό Γύρο, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK συνεχίζεται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

· Μαλακή γόμα στη Γαλλία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike επιστρέφει στη δράση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμά του για τον Γαλλικό Γύρο, τον ένατο από τους 12 γύρους στο ημερολόγιο, στην πίστα Magny-Cours. Για αυτόν τον αγώνα, όπως και στους πρόσφατους γύρους, η Pirelli θα έχει διαθέσιμες, για τους αναβάτες του WorldSBK, τις πιο μαλακές γόμες για τα πίσω ελαστικά στη γκάμα του 2026. Η επιλογή επιβεβαιώνει αυτό που παρατηρήθηκε στον αγώνα του 2025, όταν χρησιμοποιήθηκαν δύο προδιαγραφές ανάπτυξης που πλέον έχουν γίνει μέρος της γκάμας του 2026 ως τα νέα ελαστικά παραγωγής extrasoft SCQ και supersoft SCX.



· SCQ για τον γρήγορο γύρο, SCX για τον αγώνα. Το Magny-Cours διαθέτει μια λεία και χαμηλής τριβής επιφάνεια πίστας που είναι ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με μια διάταξη που εναλλάσσει μεγάλες ευθείες και γρήγορες στροφές με ζώνες έντονου φρεναρίσματος και εξόδους στροφών χαμηλής ταχύτητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πιο μαλακές γόμες για τα πίσω ελαστικά έχουν ήδη αποδειχθεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Συνεπώς, η Pirelli θα παρέχει στους αναβάτες του WorldSBK το extrasoft SCQ για τις κατατακτήριες και ενδεχομένως για τον αγώνα Superpole, με δυνατότητα χρήσης του και στις ελεύθερες δοκιμές. Αυτή είναι η προδιαγραφή που εισήχθη το 2025 ως ελαστικό ανάπτυξης E0479. Η κατανομή για πίσω θα ολοκληρωθεί με το supersoft SCX, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πέρυσι ως ελαστικό ανάπτυξης E0126 και τώρα αποτελεί μέρος της γκάμας, και το μαλακό SC0, γνωστό το 2025 ως προδιαγραφή ανάπτυξης E0125. Στο μπροστινό μέρος, θα είναι διαθέσιμες οι συνθέσεις παραγωγής soft SC1 και medium SC2. Τέλος, σε βρεγμένες συνθήκες, η κατανομή και για τους δύο άξονες περιλαμβάνει ελαστικά DIABLO™ Wet intermediate και DIABLO™ Rain για βρεγμένο.

· Όλες οι συνθέσεις είναι ανταγωνιστικές. Το 2025, όλες οι επιλογές ελαστικών που ήταν διαθέσιμες στους αναβάτες αποδείχθηκαν ανταγωνιστικές, με τον Toprak Razgatlioğlu (BMW) να κερδίζει και τους τρεις αγώνες χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό medium front-supersoft πίσω, ενώ ο Nicolò Bulega (Ducati), ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και στους τρεις αγώνες, να επιλέγει τη μαλακότερη γόμα για μπροστά. Ο Alex Lowes (Bimota) κατέκτησε την τρίτη θέση στον αγώνα Superpole Race χρησιμοποιώντας το εξελιγμένο extrasoft πίσω ελαστικό.

· Supersoft και soft για την Supersport. Για αυτό τον γύρο της σεζόν WorldSSP, οι αναβάτες θα έχουν την επιλογή μεταξύ των συνθέσεων supersoft SCX παραγωγής και soft SC0 για πίσω, ενώ για μπροστά θα έχουν τη μαλακή SC1 και τη μεσαία SC2. Το WorldSPB θα επιστρέψει επίσης στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο για τον έκτο από τους οκτώ προγραμματισμένους γύρους του, μαζί με τους νεαρούς αναβάτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Yamaha R3. Και τα δύο πρωταθλήματα χρησιμοποιούν ελαστικά Pirelli DIABLO™ Superbike σε σύνθεση SC1 τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Πρόσφυση, ανθεκτικότητα και συνέπεια στο Magny-Cours

«Το Magny-Cours είναι μια πίστα που θέτει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις στα ελαστικά: εναλλάσσει μεγάλες ευθείες και γρήγορες στροφές με δυνατό φρενάρισμα και εξόδους χαμηλής ταχύτητας, απαιτώντας καλή ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης, σταθερότητας και συνέπειας στην απόδοση. Αυτό επιδεινώνεται από μια σχετικά λεία και χαμηλής τριβής επιφάνεια πίστας που είναι ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, καθιστώντας ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν συνθέσεις ικανές να λειτουργούν καλά σε διαφορετικές συνθήκες. Για αυτόν τον γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Superbike, έχουμε επιλέξει τις πιο μαλακές συνθέσεις στη γκάμα για πίσω: το extrasoft SCQ, που προορίζεται για κατατακτήριες και ενδεχομένως για τον αγώνα Superpole, και το supersoft SCX για τους κύριους αγώνες, και το SC0 για την περίπτωση που οι θερμοκρασίες είναι σχετικά χαμηλές. Αυτές είναι οι ίδιες προδιαγραφές που παρουσιάστηκαν στο Magny-Cours πέρυσι ως ελαστικά ανάπτυξης και τώρα ενσωματώνονται στη γκάμα του 2026. Ο συνδυασμός απόδοσης, αντοχής στη φθορά και εύρους λειτουργίας τα καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλα για μια πίστα όπου οι συνθήκες πίστας και αέρα μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις στρατηγικές του αγώνα».

Χορηγοί
Χορηγοί
Σχετικά
Άρθρα
Αναζήτηση