• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda: εξακολουθεί να την ταλαιπωρεί το chattering
Μικρή η πρόοδος στην Sepang
Νέα 01/03/2012 - 16:00

Η ομάδα της Repsol Honda, ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην πίστα της Sepang οπωσδήποτε πολύ ικανοποιημένη, αφού οι αναβάτες της πλασαρίστηκαν στις 2 πρώτες θέσεις της κατάταξης.

 

Ο Stoner, άμα τη επιστροφή του, έδειξε για μια ακόμη φορά ποιός θα είναι το φαβορί και στο φετινό Πρωτάθλημα, κάνοντας τον πιο γρήγορο χρόνο με 2:00.473, ενώ ο ομόσταυλός του Dani Pedrosa, τερμάτισε λίγο πίσω του με διαφορά μόλις 0.175 δευτ. και χρόνο 2:00.648

 

Παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν από τη χτεσινή ημέρα των δοκιμών, οι αναβάτες της Repsol Honda κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλες τις εργασίες που είχαν προγραμματιστεί για την πίστα της Μαλαισίας. Ο Casey και ο Dani πέρασαν ένα μεγάλο διάστημα την ημέρας δουλεύοντας πάνω στο πλαίσιο, με στόχο να μειώσουν τις ταλαντώσεις (chattering). Και οι δύο ανέφεραν ότι έχουν σημειωθεί μικρές βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα.

 

Το επόμενο τεστ θα γίνει στην πίστα της Jerez, τέλη Μαρτίου, μια διαφορετική πίστα από αυτή της Μαλαισίας, όπου το δίδυμο θα εστιάσει στην τελειοποίηση των μοτοσυκλετών του, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος στο Κατάρ, 8 Απριλίου.

 

Casey Stoner: "Για μια ακόμη φορά δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε και τις τρεις ημέρες δοκιμών, εδώ στην Sepang. Την πρώτη ημέρα ολοκληρώσαμε περίπου 16 γύρους πριν ξεσπάσει η μπόρα, ενώ την δεύτερη ημέρα δεν καταφέραμε να βγούμε στην πίστα καθόλου. Έτσι, σήμερα, ήταν καλό που είχαμε αίθριο καιρό... βγήκαμε στην πίστα και βρήκαμε μερικές διαφορετικές λύσεις για την μοτοσυκλέτα. Δοκιμάσαμε αρκετά διαφορετικά πράγματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα, ώστε να έχουμε τον κινητήρα, την συμπεριφορά του, όπως ακριβώς την θέλαμε. Δοκιμάσαμε επίσης να μικρύνουμε το μεταξόνιο με σκοπό να μειώσουμε τις ταλαντώσεις (chattering), καταφέραμε να το πετύχουμε σε μικρό βαθμό, ωστόσο δεν είμαστε ακόμη σε θέση να τις εξαλείψουμε εντελώς κι έτσι έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας. Η ισορροπία του πλαισίου δείχνει πολύ καλή όπως και η πρόσφυση της μοτοσυκλέτας, όλα πάνε πολύ καλά όμως πρέπει πραγματικά να εξαφανίσουμε το πρόβλημα των ταλαντώσεων... σε γενικές γραμμές είμαστε χαρούμενοι με την μοτοσυκλέτα"

 

Dani Pedrosa: "Σε γενικές γραμμές δουλέψαμε πολύ με το πλαίσιο σε αυτές τις δοκιμές, για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δοκιμάσαμε διαφορετικές ιδέες και διαφορετικά στησίματα και φεύγουμε αρκετά χαρούμενοι με αυτά που είδαμε. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη πίστα, έτσι είναι σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για το μέλλον. Σημειώσαμε, επίσης, πρόοδο με τα φρένα και το πλαίσιο έχει καλύτερη αίσθηση συγκριτικά με το προηγούμενο τεστ, επειδή έχουμε λιγότερο έντονο το πρόβλημα των ταλαντώσεων. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στην είσοδο και στην μέση των στροφών... θεωρώ ότι θα δούμε τα αποτελέσματα, όταν θα κάνουμε περισσότερη, σε βάθος, δουλειά με τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά συστήματα... όλα αυτά θα γίνουν στην πίστα της Jerez. Σήμερα χρησιμοποίησα και μια καινούργια πιο ψηλή ζελατίνα στο φέρινγκ για να είμαι πιο άνετος στις ευθείες και πράγματι ένιωθα καλύτερα"

 

Επόμενο άρθρο »

Barbera: Πολύ χαρούμενος ο νούμερο 1 Ducatista!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: "Η πιο δύσκολη προσομοίωση στην καριέρα μου!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα