• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Γιατί φεύγω! Μέρος 1ο
Αναλυτικά το σκεπτικό του Αυστραλού!
Νέα 18/05/2012 - 21:59

Μετά την σοκαριστική και αναπάντεχη ανακοίνωση του Stoner ότι σκοπεύει να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδωσε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με το σκεπτικό που τον οδήγησε στην απόφασή του αυτή. Αναμφίβολα μεγάλο ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η κριτική που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια, η κατεύθυνση που παίρνει το Πρωτάθλημα, οι συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς…

 

«Παρακολουθώ το Πρωτάθλημα εδώ και αρκετό καιρό και είναι εύκολο να καταλάβω τι δουλεύει και τι όχι… Το Πρωτάθλημα και όλα όσα έκανα για να φτάσω εδώ, ήταν ένα μεγάλο όνειρο για μένα. Μετά όμως ήρθα, αγωνίστηκα μερικά χρόνια και συνειδητοποίησα πολλά πράγματα. Είτε αυτό σημαίνει τους ανθρώπους που δεν έχουν εμπιστοσύνη σε εσένα, δεν πιστεύουν στο ταλέντο σου, είτε βλέποντας τις αλλαγές που έγιναν στο Πρωτάθλημα»

 

«Το 2009 ήταν μια μεγάλη αποκάλυψη για εμένα! Οι άνθρωποι μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι ήταν μια μυστηριώδης ασθένεια (σ.σ. είχε μείνει εκτός λόγω κούρασης). Κάτι με το οποίο κανείς δεν ασχολήθηκε, είναι ότι ίσως έχω δυσανεξία στην λακτόζη! Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αν όντως έχω… δεν είναι του τύπου που όλοι νομίζουν, απλά μου παίρνει όλη την ενέργεια, με εμποδίζει να απορροφώ τις θρεπτικές ουσίες. Κανείς δεν με άκουγε σχετικά με αυτό…»

 

«Είναι πολλά, πολλά τα πράγματα που με τον καιρό πήραν την πορεία τους. Το προς τα πού βλέπω να οδεύει το Πρωτάθλημα. Η κατεύθυνση που το βλέπω να παίρνει, συν του ότι το 2009 κατάλαβα πραγματικά τι έχει σημασία! Είναι η οικογένεια. Η ευτυχία. Τα λεφτά δεν είναι το παν…»

 

«Θεωρώ ότι είμαι από τους λίγους αναβάτες που μπορούν να πουν ότι αποσύρονται όταν σταμάτησαν να διασκεδάζουν το άθλημα. Το πάθος μου άρχιζε να φθίνει σιγά σιγά. Εσείς οι ίδιοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ήσασταν ιδιαίτερα φιλικοί στο Πρωτάθλημα. Κάνατε συνεχείς κριτικές. Ειδικά τώρα τελευταία. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι εκείνοι οι οποίοι φέρνουν την καταστροφή…»

 

«Λένε ότι οι αγώνες είναι βαρετοί. Αυτό είναι βαρετό, εκείνο είναι βαρετό… Βέβαια, αν πάμε μερικά χρόνια πίσω θα δούμε ότι είχαμε τον ίδιο αριθμό αγώνων που ήταν αμφίρροποι ή όχι. Νομίζω ότι πρέπει να εκτιμούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας κάθε φορά. Πρέπει όλοι εσείς εδώ, να συνειδητοποιήσετε τι Πρωτάθλημα έχετε, προτού το χάσετε… Θεωρώ ότι θα ήταν φανταστικό να βλέπαμε και πάλι δυνατούς αγώνες στις πρώτες θέσεις, αλλά με μια χούφτα εργοστασιακές μοτοσυκλέτες στο grid, αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα».

 

«Πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ποιοτικές μοτοσυκλέτες, ώστε παιδιά σαν τον Randy (σ.σ. De Puniet, ο οποίος ήταν παρών στην συνέντευξη τύπου) να είναι εκεί που τους αξίζει και όχι τόσο πίσω στην 12η θέση. Απλά δεν υπάρχει τρόπος για αυτούς να πλησιάσουν τις εργοστασιακές…! Το Πρωτάθλημα φέτος είναι χωρισμένο με τις CRT... Δεν πρέπει να είναι ένα Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Είναι ένα Πρωτάθλημα MotoGP, ένα Πρωτάθλημα πρωτότυπων!»

 

«Οι άνθρωποι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν για το παρελθόν, ότι ξεκίνησε με στάνταρ μοτοσυκλέτες και σταδιακά εξελίχθηκε στις πρωτότυπες. Τώρα κάνουμε αντίθετα βήματα, γυρίζοντας στο παρελθόν! Δεν ξεκινάμε από την αρχή, πάμε πίσω… Δεν ερωτεύτηκα το Πρωτάθλημα. Δεν ήταν το Πρωτάθλημα στο οποίο ήθελα να αγωνιστώ… κανείς δεν έχει δείξει αρκετό σεβασμό στους ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους, εργάζονται στις ομάδες, στα φορτηγά και βοηθούν στο να στηθεί όλο αυτό το σόου κάθε Σ/Κ. Δεν είναι εύκολο πράγμα…»

 

«Υπάρχουν πολλοί, πολλοί διαφορετικοί λόγοι, αλλά κατά βάση είμαι εγώ που χάνω το πάθος μου για τους αγώνες και την χαρά του αθλήματος. Οπωσδήποτε θα ευχαριστηθώ την φετινή χρονιά, αλλά θεωρώ ότι αν συνεχίσω θα ήταν ένα λάθος από την πλευρά μου. Δεν θα ήταν σωστό για την Honda, για τους μηχανικούς μου, για όλους, αν δεν έδινα το 110% των δυνατοτήτων μου»


Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος

 

Επόμενο άρθρο »

Έλλειψη πρόσφυσης στοίχισε σε Hayden-Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Δίνουν ρυθμό οι Honda στο Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα