• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: O Pedrosa στην pole position
Περιπέτεια καθώς η πίστα στέγνωνε συνεχώς
Νέα 19/05/2012 - 16:50

Απίστευτη ένταση και αγωνία και άπειρες αλλαγές στην pole position στη διάρκεια των Κατατακτήριων δοκιμών του Γαλικού Grand Prix. H πίστα αρχικά είχε μέρη με πολύ υγρασία, καθώς η βροχή που είχε πέσει το μεσημέρι σταμάτησε και η αγωνιστική γραμμή είχε αρχίσει να στεγνώνει. Έτσι η pole position άλλαζε συνεχώς χέρια και όλοι προσπάθησαν στην αρχή να κάνουν μια καλή επίδοση με τα βρόχινα ελαστικά, με τον φόβο ότι μπορεί η βροχή να ξαναγυρίσει. Όμως από την άλλη μεριά όσο η πίστα στέγνωνε τα βρόχινα ελαστικά καταστρεφόταν σε τρεις μόλις γύρους, έτσι παίχτηκαν πολλά παιχνίδια στρατηγικής για το πότε ακριβώς θα μπει το τελευταίο σετ βρόχινων και πότε η πίστα θα είναι έτοιμη για σλικ. Ο πρώτος θαρραλέος που μπήκε με σλικ ήταν ο Stefan Bradl που στον πρώτο του γύρο πέρασε 1ος και στον επόμενο έπεσε! Οι επόμενοι που μπήκαν στην πίστα με ίδια λάστιχα πρόσεξαν περισσότερο και έτσι άρχισε η πραγματική μάχη για την pole. 

 

O Stoner έδειξε προς το τέλος ότι μπορεί να πάρει και πάλι την 1η θέση, παρά τον Andrea Dovizioso που πήγε εξαιρετικά καλά, αλλά έμεινε από λάστιχα στα τελευταία κρίσιμα 5' λεπτά. Εδώ να πούμε ότι όλοι κράτησαν τουλάχιστον ένα από τα 6 μαλακά πίσω λάστιχα που δικαιούνται για τον αυριανό αγώνα. Ο Ιταλός με την Yamaha Tech 3 έμεινε τελικά 3ος, μόλις 0.035 πίσω από τον Αυστραλό. Όμως αυτός που έλαμψε στο τέλος είναι ο Dani Pedrosa που πήρε την 20η pole position της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία, με έναν εκπληκτικό γύρο στο 1:33.638, ελάχιστα χιλιοστά πάνω από το δικό του περσινό ρεκόρ πίστας και μάλιστα με διαφορά 0.303 από τον ομόσταυλό του.

Ο Jorge Lorenzo έμεινε και πάλι εκτός πρώτης σειράς εκκίνησης και θα ξεκινήσει αύριο από την 4η θέση, με τις Μ1 των Crutchlow & Spies δίπλα του. Επιτέλους ο Αμερικανός της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha έκανε μια καλή εμφάνιση, αφού το πρωί είχε απογοητεύσει και πάλι.

 

Ο Valentino Rossi – όπως και το πρωί – ήταν η πρώτη Ducati, αλλά αυτή τη φορά 1.269 του δευτερολέπτου πίσω από την κορυφή, με τους Bautista & Barbera να ξεκινούν δίπλα του.

Ο Γάλλος Randy De Puniet έκανε και εδώ μια φοβερή εμφάνιση, με την 12η θέση, μόλις 2'' δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο!, με την μοτοσυκλέτα του, την Aprilia ART να σημειώνει τελική ταχύτητα 286.5 χλμ/ώρα, σχεδόν 20 λιγότερα από τα 306 που σημείωσε η Honda του Stoner.

O Chris Vermeulen στο ξεκίνημα των Κατατακτήριων με τα βρόχινα ήταν αρκετά ψηλά στην γενική κατάταξη, αλλά μετά μετά βρόχινα έμεινε 5'' πίσω. Όχι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε οδηγήσει μοτοσυκλέτα τους τελευταίους 8 μήνες.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2 KAT: Έλαμψε ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: Πήρε την pole o Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα