• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η εκκίνηση στοίχισε στον Hayden!
«Ξέρω ότι μπορούμε περισσότερα από την 6η θέση!»
Νέα 20/05/2012 - 12:10

Ο Nicky Hayden, παρά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημά του, κατάφερε να αποδώσει πολύ καλά στο βρεγμένο και σταδιακά να φτάσει στο σημείο να τερματίσει στην 6η θέση της κατάταξης. Παρά το πρόβλημα με το σπινάρισμα που αντιμετώπισε (όπως και πολλοί άλλοι οδηγοί), κατάφερε να πιέσει στην συνέχεια του αγώνα καταφέρνοντας στο τέλος να βρεθεί και πάλι στην καλύτερη θέση του φέτος.

 

Nicky Hayden: «Κάτι πρέπει να συνέβαινε στο εσωτερικό της πίστας λίγο μετά την εκκίνηση, διότι όσοι πήγαν από εκεί, είτε έπεσαν είτε κόντεψαν να πέσουν. Το ξεκίνημά μου ήταν πολύ καλό, αλλά μόλις πήγα να βάλω δευτέρα, το ελαστικό μου δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο πίσω μέρος! Χάθηκα μέσα στο σύνολο των οδηγών και δεν μπορούσα να δω για τους πρώτους γύρους. Μόλις πέρασα μερικούς και κατάφερα να έχω καλή οπτική της πίστας, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο άσχημος. Κέρδιζα έδαφος έναντι του Bradl και του Pedrosa, αλλά μόλις έριξα την διαφορά κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα, παραλίγο να πέσω και έπρεπε να προσπαθήσω και πάλι από την αρχή. Έφτασα τον Bradl στο τέλος, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Είναι λίγο ενοχλητικό, διότι έχουμε μια πραγματικά πολύ καλή μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο. Ξέρω ότι μπορούμε περισσότερα από την 6η θέση, αλλά η εκκίνηση μου στοίχισε. Συγχαρητήρια στην ομάδα για το βάθρο. Σίγουρα το άξιζαν!»

 

Vittoriano Guareschi: «Είναι κρίμα για τον Nicky, διότι θα μπορούσε να παλέψει για κάτι καλύτερο από την 6η θέση, αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στην εκκίνησή του. Αν και στην συνέχεια απέκτησε καλό ρυθμό, δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει ψηλότερα από την 6η θέση. Τέλος πάντων, ο Nicky έδειξε ότι ο ίδιος – όπως και ο Vale αλλά και όλοι στην ομάδα της Ducati– δεν τα παρατάνε ποτέ!»

 

Τελικά η εξήγηση για το πρόβλημα στην εσωτερική γραμμή της πίστας στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού, είναι ότι μάλλον έπεσαν λίγα λάδια από την μοτοσυκλέτα του Julian Simon, που είχε τερματίσει στην κατηγορία Moto2, σπρώχνοντας τη μοτοσυκλέτα του με τα χέρια! Σε συνδυασμό με την βροχή, οι κριτές δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα πριν την εκκίνηση του MotoGP! 

Επόμενο άρθρο »

Οι πτώσεις στέρησαν το βάθρο στην Tech 3!

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζει να είναι άτυχος ο Spies

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα