• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen ΕΔ2: 11 οδηγοί με διαφορά <0.5'' ο Spies 1ος
Βελτίωση για Ducati, προβλήματα για εργοστασιακές Honda!
Νέα 28/06/2012 - 17:01

Οι μάχες με το χρονόμετρο στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 του Assen θύμιζαν 125 ή Moto3 αν θέλετε. Στο τέλος 11 οδηγοί βρίσκονται σε διαφορά μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο και μάλιστα με μια σειρά που αποτελεί έκπληξη. 

 

Ο πρώτος χρόνος του Ben Spies με 1:34.866 δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, αφού ο Αμερικανός αισθάνεται πολύ καλά στη μοναδική πίστα που έχει κερδίσει αγώνα, πέρυσι. Όμως ο Cal Crutchlow με το σπασμένο του αστράγαλο να είναι 2ος με διαφορά μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου, είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς.

Επίσης δεν περίμενε να δει 3ο τον Nicky Hayden με την Ducati, ο οποίος μάλιστα έμεινε για λίγη ώρα στην πρώτη θέση της κατάταξης. Βέβαια στην ανάλυση των χρόνων βλέπουμε ότι ο Αμερικανός χάνει στους επόμενους γύρους το ρυθμό και οι χρόνοι του ανεβαίνουν σημαντικά, λόγω της μεγάλης φθοράς που έχουν τα λάστιχά του, αλλά το να είναι μια Ducati μπροστά από τις Honda, είναι κάτι που κανένας δεν θα περίμενε και μάλιστα σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, με 26 βαθμούς στον αέρα και 40 στην άσφαλτο.

 

Η πρώτη Honda είναι αυτή του Alvaro Bautista που χρησιμοποιεί αναρτήσεις της Showa και απέχει μόλις 0.142 του δευτερολέπτου από τον Spies.

O Jorge Lorenzo έμεινε στην 5η θέση λιγότερο από 2 δέκατα από τον ομόσταυλό του.

Ο Dani Pedrosa είναι η πρώτη εργοστασιακή Honda στην 6η θέση, τη στιγμή που ο δικός του ομόσταυλος ο Casey Stoner είναι μόλις 10ος, με διαφορά 0.438 του δευτερολέπτου από την κορυφή.

Ο Andrea Dovizioso στην 7η θέση συμπληρώνει την κυριαρχία της Yamaha, ενώ πολύ κοντά πίσω του ο Valentino Rossi αρχίζει να χαμογελά, αφού απέχει μόλις 4 δέκατα από τον πρώτο.  

 

Στις CRT μοτοσυκλέτες ο Aleix Espargaro οδήγησε φοβερά και σημείωσε 1:36.615 με διαφορά μόνο 1.749 από τον πρώτο. Η απόδοση όμως της τελευταίας CRT, της Ioda του Danilo Petrucci πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους, με διαφορά τελικής 37.4 χλμ/ώρα από την ταχύτερη πρωτότυπη (την Honda του Pedrosa με 303.5), αλλά και με διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο του δευτερολέπτου από την πρώτη Moto2!, σε χρόνο γύρου.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους και τις τελικές, στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto2, ΕΔ2: Πρώτο βιολί ο Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto3, ΕΔ2: Εκπληκτικός ο Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα