• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: 29 φορές άλλαξε η pole position
10 διαφορετικοί οδηγοί στην pole, o Stoner 1ος
Νέα 07/07/2012 - 16:47

Η πιο συναρπαστική διαδικασία Κατατακτήριων Δοκιμών της ιστορίας του MotoGP, έγινε σήμερα στην πίστα του Sachsenring που φιλοξενεί το Γερμανικό Grand Prix, τον 8ο φετινό αγώνα. 

Συγκεκριμένα η pole position άλλαξε 29 φορές, ανάμεσα σε 10 οδηγούς, για να καταλήξει στα χέρια του Casey Stoner!

 

Lorenzo, Barbera, Pasini, Pedrosa, Stoner, Dovizioso, Bradl, Hayden, Spies, Crutchlow, εναλλάχτηκαν στην 1η θέση και το πιο φοβερό ήταν ότι αφού έπεσε η σημαία του τερματισμού στα 60' λεπτά, τέσσερις από αυτούς τους οδηγούς πέρασαν διαδοχικά τη γραμμή του τερματισμού στην pole, για λίγα δευτερόλεπτα, πριν τελικά ο Stoner γράψει 1:31.796.

Η βροχή ήταν λιγότερη στο ξεκίνημα στα 10' λεπτά, μετά άρχισε να πέφτει περισσότερη και στο 29ο λεπτό ένας γενναίος Stefan Bradl πήρε την προσωρινή pole τη στιγμή που οι άλλοι οδηγοί αδυνατούσαν να κάνουν καλύτερους χρόνους από αυτούς του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Γερμανός, προς μεγάλη χαρά του πατέρα του Helmut και όλων των θεατών, έμεινε στην 1η θέση για 22' λεπτά, με τη βροχή να έχει δυναμώσει πολύ σε αυτή τη διάρκεια.

 

Μετά το 51ο λεπτό ο Jorge Lorenzo ανέβηκε στην pole και άνοιξε ένα φοβερό χορό εναλλαγών, για τα υπόλοιπα 9 λεπτά, στα οποία η 1η θέση άλλαζε χέρια ακόμη και 3 φορές στο ίδιο λεπτό με το αποκορύφωμα των 4 εναλλαγών του 61ου!

Ο Αυστραλός έτσι πήρε την 38η pole position της καριέρας του σε 108 εκκινήσεις που θα συμπληρώσει αύριο. Δίπλα του θα ξεκινήσει ο Ben Spies, που δεν το πίστευε – όπως δήλωσε – ότι κατεβάζει με τέτοιο ρυθμό τους χρόνους! Την 1η σειρά της εκκίνησης κλείνει ο Dani Pedrosa, ενώ πίσω τους θα εκκινήσουν οι Crutchlow, Lorenzo, Bradl.

Hayden, Dovizioso, Rossi ακολουθούν στην 3η σειρά, με τις Ducati να δείχνουν ότι υστερούν περίπου 1'' δευτερόλεπτο και στη βροχή.

Η έκπληξη έγινε από τον Aleix Espargaro που με την Aprilia ART βρέθηκε στη 10η θέση, μπροστά από τις πρωτότυπες των Bautista & Barbera!

 

Στον τομέα των τελικών ταχυτήτων για πρώτη φορά μια CRT, η Aprilia του Espargaro, με 263.5 χλμ/ώρα είναι ταχύτερη από τδύο πρωτότυπες και μόνο 13.1 χλμ/ώρα αργότερη από την ταχύτερη της πίστας που ήταν η Yamaha M1 του Spies.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές ταχύτητες.

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto2, KAT: O Marquez την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3, ΚΑΤ: Φανταστικός Cortese στο βρεγμένο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα