Οι σημερινές κατατακτήριες ήταν φανταστικές και όποιος τις έχασε δεν μπορεί να καταλάβει για τι μιλάμε! Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μόνο στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, η pole position άλλαξε 4 φορές χέρια για να καταλήξει – εν τέλει – σε αυτά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Casey Stoner!
«Στην πραγματικότητα ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία», παραδέχτηκε ο Αυστραλός. «Ξεκινήσαμε καλά και μετά αλλάξαμε στην πρώτη μας μοτοσυκλέτα, που είχε διαφορετικό set-up και ένιωσα πολύ καλύτερα! Στον 1ο γύρο ισοφάρισα τον χρόνο που έκανα με την δεύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά στην συνέχεια κάτι έγινε με τον κινητήρα. Δεν ξέρουμε τι έγινε, ίσως ήταν ηλεκτρικό θέμα ή μπορεί να μπήκε νερό… αποφασίσαμε να περιμένουμε καθώς ξέραμε ότι δεν θα είχαμε πολλές ελπίδες αν δεν βελτιωνόντουσαν οι συνθήκες, πράγμα που έγινε! Στο τέλος ήταν μια καλή ημέρα για εμάς και θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε αύριο!»
Ο έτερος αναβάτης της Honda, έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση και ολοκλήρωσε στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας θέση στην πρώτη σειρά του grid αύριο, μαζί με τους Stoner και Spies! «Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι στο παρελθόν – σε παρόμοιες συνθήκες – δεν είχαμε καλά αποτελέσματα», ξεκίνησε να λέει ο Ισπανός άσος. «Αυτήν την φορά όμως ήμουν πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και τα καταφέραμε. Θεώρησα ότι είχα πάρει τη pole στον τελευταίο μου γρήγορο γύρο, αλλά δεν πειράζει… το να είσαι στην πρώτη σειρά, είναι το κλειδί για το Sachsenring! Χτες τα πήγαμε καλά στο στεγνό και όλα δείχνουν ότι ο αγώνας θα γίνει στο στεγνό αύριο. Έτσι είναι σημαντικό να κάνουμε την σωστή επιλογή ελαστικών. Θα δοκιμάσουμε αυτά με την σκληρή γόμα αύριο στο ζέσταμα, για να τα συγκρίνουμε με τα μαλακά που δοκιμάσαμε την Παρασκευή!»