• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto2: Εύκολα στο τέλος ο Marquez!
Kallio και De Angelis μαζί του στο βάθρο για 1η φορά φέτος!
Νέα 08/07/2012 - 13:51

Στην αρχή ήταν ο Marquez αυτός που – όπως αναμενόταν – ξεκίνησε καλά από την pole position, ακολουθούμενος από τον Kallio και τον Julian Simon. Πολύ γρήγορα είχαμε την πρώτη πτώση, με θύμα τον Scott Redding, ο οποίος είχε επαφή με την μοτοσυκλέτα του Toni Elias. Ήδη από την αρχή, ο Marquez και ο Kallio πήραν ένα μικρό προβάδισμα, ενώ μια πολύ ωραία μάχη γινόταν για την 3η θέση με εμπλεκομένους τους Iannone, Smith, Simeon και Simon!

 

Σε λίγο, ο Iannone κατάφερε να φτάσει τους πρώτους 2, κάνοντας την επίθεσή του στον Kallio για να κυνηγήσει στην συνέχεια τον Marquez στην πρώτη θέση! Πιο πίσω, οι Aegerter και De Angelis έκαναν την δική τους επίθεση, με τον Pol Espargaro – ο οποίος μετά τις καταστροφικές κατατακτήριες που είχε – να καταφέρνει να σκαρφαλώνει στην 8η θέση, αφού ξεκίνησε από την 17η! Δυο γύρους πιο μετά, είχαμε την πτώση του Elias που τον έθεσε εκτός, με τον Iannone να πιέζει σκληρά τον Marquez στην προσπάθειά του να βρεθεί πρώτος. Λίγο αργότερα είχαμε μια εκπληκτική φάση, όταν ο Pol Espargaro έκανε καταπληκτική προσπάθεια και έσωσε ένα πέσιμο, χάνοντας όμως μερικές θέσεις!

 

21 γύροι έμεναν, όταν ο Iannone κατάφερε να περάσει τον Marquez, με τον τελευταίο ωστόσο να αντεπιτίθεται αμέσως και να αποκαθιστά την τάξη! Την ίδια στιγμή, ο νεαρός Granado είχε μια πτώση, ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Iannone μπροστά, όταν πίεσε υπερβολικά στην πρώτη στροφή… συνέχισε τον αγώνα, όμως από την 26η θέση πια. Δεύτερος λοιπόν έμεινε ο Kallio, πίσω από τον Marquez, με τον De Angelis να κάνει την επίθεσή του και να παίρνει – έστω για λίγο – την δεύτερη θέση. Το ίδιο έγινε όταν και ο Espargaro προσπάθησε να περάσει 5ος μπροστά από τον Corsi, με τον τελευταίο να ανακτά την θέση του! Λίγους γύρους αργότερα, ο De Angelis κατάφερε αυτήν την φορά να περάσει και να κρατήσει την δεύτερη θέση, ενώ ο Espargaro έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και άρχιζε να κυνηγά τους πρώτους 3!

 

Από την άλλη, ο Luthi – ο οποίος δεν έκανε καλό ξεκίνημα – κατάφερε να ανέβει σταδιακά και βρέθηκε 6ος μετά την προσπέρασή του στον Smith. Εν τω μεταξύ, ο Axel Pons αποσύρθηκε λόγω μηχανικού προβλήματος, το κερασάκι στην τούρτα ενός πολύ άσχημου Σ/Κ για τον ομόσταυλο του Espargaro… Λίγο πολύ τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει προς το τέλος, με τον Kallio να μας δίνει μια τελευταία γεύση δράσης, καθώς ο Φιλανδός πέρασε τον De Angelis στην δεύτερη θέση και κατάφερε να αποκρούσει την προσπάθεια του τελευταίου, ο οποίος άνοιξε την γραμμή του και έπρεπε να συμβιβαστεί με την 3η θεση.

 

Εν τέλει, ο σταθερός Marc Marquez πήρε μια εύκολη νίκη (έχασε μόνο μια φορά και για πολύ λίγο το προβάδισμα) διευρύνοντας την διαφορά του από τους διώκτες του στην βαθμολογία! Στο βάθρο μαζί του, ανέβηκαν οι Mika Kallio και Alex De Angelis, πρώτη φορά που βρέθηκαν στο βάθρο, φέτος, και οι 2 τους! Ο Espargaro έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και κατάφερε από 17ος να τερματίσει 4ος, ακολουθούμενος από τους Luthi, Corsi, Smith,Simeon, Corti και Aegerter

 

Αναλυτικά η κατάταξη των αναβατών και οι χρόνοι τους στο συνοδευτικό έγγραφο

 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto3: Ο Cortese κατακτά την νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Ζέσταμα: Δύο Honda με διαφορά μπροστά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα