• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto3: Ο Cortese κατακτά την νίκη!
Εκπληκτικός ο Σίσσης στην 9η θέση από 21ος!
Νέα 08/07/2012 - 18:04

Οι περισσότεροι από τους αναβάτες της μικρής κατηγορίας βγήκαν αρκετά διστακτικοί στην πίστα, με τον Louis Rossi να ξεχωρίζει και να πλησιάζει τους Miller και Martin, οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά. Ο Rossi κατάφερε να πλασαριστεί δεύτερος, με 25 γύρους να απομένουν, με ένα γκρουπ αναβατών – με τους Salom, Binder, Folger και Kornfeil – να σχηματίζεται πίσω τους.

 

Καθώς ο Miller έδειχνε άνετος μπροστά, ήταν ο ομόσταυλος του Kent, Cortese και ο Khairuddin αυτοί που πρόλαβαν τον Kornfeil, ο οποίος έχασε λίγο τον ρυθμό του μένοντας πίσω από το προαναφερθέν γκρουπ. Με 17 γύρους να απομένουν, ο Salom έκανε ένα λάθος στην πρώτη στροφή και επέτρεψε στον Martin να περάσει 3ος και ο Binder στην 4η θέση. Ο Martin εκμεταλλεύτηκε την θέση του και με μια πολύ θαρραλέα κίνηση πέρασε δεύτερος, αφήνοντας πίσω του τον Rossi! Εν τω μεταξύ, ο ήλιος βγήκε με όλη την μεγαλοπρέπειά του και άρχισε να στεγνώνει την πίστα σε μερικά σημεία.

 

Μετά από 3 γύρους, ο Giulian Pedone αποσύρθηκε του αγώνα ενώ λίγο μετά ο Salom πέρασε τον Rossi στην στροφή 1. Δυνατός πολύ έδειχνε ο Masbou καταπίνοντας τα χιλιόμετρα με μεγάλη ταχύτητα, την ώρα που ο Miller έχανε την 1η θέση από τον Salom, καθώς όλο και περισσότεροι αναβάτες άρχισαν να συνηθίζουν τις νέες συνθήκες! Οι προσπεράσεις και οι μάχες είχαν αρχίσει για τα καλά, με τον Masbou να περνάει μπροστά και να οδηγεί την κούρσα και τον Cortese να είναι δεύτερος, μπροστά από τον Miller. Με 10 γύρους να απομένουν, το πλήθος στις εξέδρες απογοητεύτηκε όταν είδε τον Folger να αποσύρεται με μηχανική βλάβη στην μοτοσυκλέτα του, ενώ το ίδιο έπαθε και o Iwema λίγο αργότερα. Εφτά γύροι έμεναν, όταν ο Martin έπεσε μπαίνοντας στην 7η στροφή, χωρίς να πάθει - ευτυχώς - τίποτα.

 

Προς το τέλος του αγώνα έπεσε και ο Binder – στην στροφή 11 – με τους Masbou, Cortese και Salom να οδηγούν την κούρσα! Εν τω μεταξύ ο Danny Kent επέστρεψε στα pits με μηχανικό πρόβλημα, ενώ πιο μετά ακόμα ένας Γερμανός αναβάτης έπεσε… ήταν ο Schrotter. Στους δυο τελευταίους γύρους είχαμε εξελίξεις μπροστά, καθώς ο Rossi έπεσε καθώς ήταν 5ος, ενώ ο Cortese πάλευε για την πρώτη θέση με τον Masbou! Πολύ ωραία μάχη, με τον Cortese να κρατά την ψυχραιμία του στο τέλος και να γίνεται ο πρώτος Γερμανός αναβάτης που κερδίζει στην νέα πίστα του Sachsenring, ανακτώντας το προβάδισμα στην βαθμολογία. Ο Masbou κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του βάθρο ποτέ, με τον Salom να τερματίζει 3ος.

 

Ο Θανάσης Σίσσης περίμενε το τέλος για να μας εκπλήξει ευχάριστα! Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης δεν τα πήγαινε καλά όλο το Σ/Κ, μένοντας σε όλα τα ελεύθερα αλλά και στις κατατακτήριες κάτω από την 20η θέση! Ωστόσο ο Θανάσης ήταν αποφασισμένος στον αγώνα και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις νέες συνθήκες πίστας που δημιουργήθηκαν μετά την εμφάνιση του ήλιου! Έμεινε σταθερός και συγκεντρωμένος στον αγώνα και κατάφερε – από την 21η θέση – να σκαρφαλώσει στην 11η θέση στα μισά του αγώνα! Στην συνέχεια πίεσε ακόμα περισσότερο και προς το τέλος έδειχνε ακόμα πιο σίγουρος πάνω στην KTM του, καταφέρνοντας να ανέβει στην 9η θέση και να πάρει πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια!

 

Έτσι, ο Cortese είναι πρώτος στην βαθμολογία, 18 βαθμούς μπροστά από τον Vinales, ο οποίος δεν τα πήγε καλά, περνώντας την γραμμή τερματισμού μόλις 17ος… Αναλυτικά τους χρόνους και την κατάταξη των αναβατών, δείτε τα στο κάτω μέρος στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Μόνος πρώτος στην βαθμολογία ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto2: Εύκολα στο τέλος ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα