• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενθαρρυντικό ξεκίνημα για Hayden!
Βελτίωση στο δεύτερο μέρος της πίστας, θέλει ο Rossi!
Νέα 13/07/2012 - 23:42

Ο Nicky Hayden κατάφερε – στο ηλιόλουστο αλλά με την παρουσία ανέμων – Mugello, να φέρει την Desmosedici του στην πάρα πολύ καλή 3η θέση της λίστας, χρόνο που έκανε χρησιμοποιώντας βέβαια το μαλακό ελαστικό.

 

«Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά σήμερα το πρωί», σχολίασε ο Αμερικανός. «Έκανα σερί 14 γύρους σε πολύ καλούς χρόνους, αλλά η πρόοδος μας δεν ήταν η αναμενόμενη με το σκληρό ελαστικό. Οι καλύτεροί μου χρόνοι έγιναν με το μαλακό, το οποίο και δοκιμάσαμε για μερικούς γύρους, μόνο και μόνο για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων στις κατατακτήριες!» Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την πρόσφυση, αλλά όπως υπογράμμισε, υπάρχει ακόμα περιθώριο για να επιλυθούν… «Δυσκολευόμαστε λίγο με την πρόσφυση στον πίσω τροχό στην είσοδο, κάτι που δεν μας συνέβαινε πριν, αλλά έχουμε μερικές ιδέες να δοκιμάσουμε. Αυτή η πίστα είναι δύσκολη αλλά μου αρέσει και υπάρχει περιθώριο να βελτιωθούμε μέχρι την Κυριακή!»

 

Ο Valentino Rossi προτίμησε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και δεν χρησιμοποίησε καθόλου τα μαλακά ελαστικά, τερματίζοντας στο τέλος στην 9η θέση της κατάταξης… «Θέλαμε να κάνουμε μια μικρή προσομοίωση αγώνα το απόγευμα, αλλά δεν το έκανα λόγω προβλήματος chattering», ξεκίνησε να λέει ο Ιταλός της Ducati «Είχαμε αλλάξει τις ρυθμίσεις του πιρουνιού σε σχέση με το πρωί και μάλλον αυτό προκαλούσε το πρόβλημα, διότι μόλις γυρίσαμε στις προηγούμενες – και αφού κάναμε κάποιες μικρές αλλαγές – όλα δούλεψαν καλύτερα»

 

«Τέλος πάντων, χρησιμοποίησα το ίδιο ελαστικό σε όλη την διαδικασία, περίπου για 20 γύρους, και έκανα τον καλύτερό μου χρόνο στο τέλος. Αύριο θα δοκιμάσουμε να κάνουμε προσομοίωση αγώνα και πάλι, αν και λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την θερμοκρασία ή την αντοχή εδώ. Δεν δοκιμάσαμε το μαλακό ελαστικό σήμερα, έτσι αύριο θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα με αυτό. Υπάρχουν ακόμα μερικά θέματα προς ρύθμιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος της πίστας… στο πρώτο μέρος είμαι αρκετά γρήγορος! Έχουμε μερικές ιδέες και θαν δούμε πως θα πάει αύριο!»

 

Επόμενο άρθρο »

Petrucci – Stoner: το συμβάν και η λύση

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: Ο Σίσσης σε κρίση;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα