• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Μπορούσα να πιέσω το μπροστινό
Θα μιλήσει με την Audi τις επόμενες εβδομάδες
Νέα 15/07/2012 - 19:40

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

“Σήμερα το μπροστινό ήταν καλό, μπορούσα να πιέσω στα φρένα και την είσοδο της στροφής. Το πρωί στο Ζέσταμα δοκιμάσαμε κάποιες ρυθμίσεις, που μας άρεσαν και μας έδωσαν τη λύση. Το ξεκίνημά μου ήταν κακό, στους πρώτους γύρους με το λάστιχο καινούργιο δεν κατάφερα κάτι καλό, αλλά μετά τη μέση είχα πολύ καλό γυρολόγιο και ήμουν πολύ κοντά στον ταχύτερό μου γύρο. Έτσι είμαι χαρούμενος που βρήκαμε στους δύο τελευταίους αγώνες τη λύση και μπορούμε να είμαστε σταθεροί μέχρι το τέλος του αγώνα.

Άρχισα να πλησιάζω τον Hayden και προς το τέλος θεώρησα ότι είναι αδύνατο να τους προλάβω, όμως με τις μάχες τους έφτασα. Ο Nicky έκανε ένα επιθετικό πέρασμα στον Bradl και ο Bradl το ανταπέδωσε επιθετικά, έτσι πέρασα”, σχολίασε ο Rossi σχετικά με το σημερινό αγώνα.

“Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι Κατατακτήριες, αφού όταν βάζω το μαλακό πίσω λάστιχο, μου δίνει πρόβλημα μπροστά. Η υπερβολική πρόσφυση πίσω μου χαλάει το μπροστινό, ενώ οι άλλες Ducati μπορούν και εκμεταλλεύονται το μαλακό. Έτσι ξεκινάω πίσω στη σχάρα εκκίνησης και δυσκολεύουν τα πράγματα. Αν ξεκινούσα λίγο καλύτερα θα μπορούσα να δώσω τη μάχη για το βάθρο”, είπε ο Ιταλός που σήμερα βρέθηκε μόλις ένα δευτερόλεπτο μακριά από το πρώτο του φετινό βάθρο στο στεγνό.

 

“Αύριο θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα στον κινητήρα, ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για ολόκληρο το νέο κινητήρα που θα έχουμε στη Laguna Seca. Επίσης θα έχουμε κάποια πράγματα που θα δοκιμάσουμε για νέα γεωμετρία της μοτοσυκλέτας και κάποια κατανομή του βάρους”, μας πληροφόρησε σε σχέση με τις αυριανές δοκιμές.

Επίσης αναφέρθηκε στο μέλλον της εξέλιξης της Desmosedici: “Eίναι λάθος να την ξανασχεδιάσουμε από την αρχή! Δεν χρειάζεται να “ανακαλύψουμε το φεγγάρι”, έχουμε μια βάση και πρέπει να την εξελίξουμε βήμα – βήμα, αφού φαίνεται ότι έχει δυνατότητες”, είπε ο Ιταλός, σε απάντηση αρκετών που θεωρούν ότι ζητάει από την Ducati ριζική αναθεώρηση της μοτοσυκλέτας και του κινητήρα.

 

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο θέμα της Audi, σε σχέση με την επέκταση του συμβολαίου του με την Ducati:

“Μιλήσαμε χθες λίγο με την Audi, αλλά θα ξαναμιλήσουμε τις επόμενες εβδομάδες”, είπε και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Κατά την άποψή μας, αν το τεστ αύριο πάει καλά και η μοτοσυκλέτα δείξει ότι πραγματικά έχει δυνατότητες για κάτι καλό, θα μείνει στην Ducati!

O Jorge Lorenzo ενώ είχε πει πριν από λίγο καιρό ότι δεν έχει πρόβλημα στο να έχει δίπλα του τον Rossi, σήμερα έδωσε μια αόριστη απάντηση και είπε; “Δεν μου λείπει ο Valentino”, σε σχετική ερώτηση. Έτσι είναι δεδομένο ότι αν πάει στην Yamaha ο Valentino, ΔΕΝ θα έχει τον πρώτο λόγο! Και αυτό ίσως να είναι κάτι που δεν το θέλει.

Από την άλλη αν το σχέδιο εξέλιξης δεν περιλαμβάνει σοβαρές δεσμεύσεις από την Audi ότι θα προχωρήσει στους ρυθμούς που θέλει ο Rossi, πιστεύουμε ότι θα πάει πίσω στη σέλα της Μ1. Το σενάριο της Gresini Honda με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, είναι το λιγότερο πιθανό.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει και πολλά ακόμη θα δείξει το αυριανό τεστ που θα το παρακολουθήσουμε από κοντά!

 

Επόμενο άρθρο »

Ακόμα ένα βάθρο για τον Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Εμφατικός ο Lorenzo στο Mugello!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα