• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ακόμα ένα βάθρο για τον Pedrosa!
Δύσκολο Σ/Κ για τον Stoner, μόλις 8ος!
Νέα 15/07/2012 - 20:22

Ο Pedrosa μας έχει συνηθίσει να τον βλέπουμε στο βάθρο, ωστόσο – δυστυχώς γι’ αυτόν – μόλις μια φορά έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί αυτού, υποκύπτοντας στην αγωνιστική ανωτερότητα είτε του ομόσταυλού του, είτε του συμπατριώτη του, Lorenzo… το ίδιο λοιπόν συνέβη και σήμερα στο Mugello, όταν πολύ γρήγορα ο Dani άφησε την πρώτη θέση στον ταχύτατο Jorge! «Άργησα στα φρένα στην πρώτη στροφή αλλά κάτι μου έλειψε και ο Jorge ήταν ήδη εκεί…», σχολίασε ο άσος της Honda.

 

Η συνέχεια γνωστή, με τον Dani να μην μπορεί να πιέσει τον συμπατριώτη του και αυτό που να καταφέρνει είναι να υπερασπιστεί την 2η θέση απέναντι σε έναν εξαιρετικό Dovizioso! «Λίγο αργότερα με αιφνιδίασε ο Dovizioso, με πέρασε και μου πήρε μερικούς γύρους για να τον περάσω και πάλι, καθώς ήταν πολύ δυνατός στην πρώτη στροφή κι έτσι έπρεπε να τον περάσω σε άλλο σημείο της πίστας. Μέχρι τότε ο Jorge είχε δημιουργήσει μια διαφορά, ωστόσο προσπάθησα να βρω τον ρυθμό μου και έκανα γύρους στα 1.47, αλλά μόλις το πέτυχα αυτό είχα σπινάρισμα στον πίσω τροχό και chattering, έτσι ανησύχησα για το ελαστικό μου! Τότε αποφάσισα να μειώσω ταχύτητα, διότι για να προλάβω τον Jorge έπρεπε να συνεχίσω στα 1.47… ήταν πραγματικά εξαιρετικά δυνατός και οφείλω να τον συγχαρώ! Συνολικά η δεύτερη θέση είναι καλή για εμένα και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για όλη την σκληρή δουλειά!»

 

Ο Stoner – ο οποίος ξεκίνησε από την 5η θέση – έχασε μερικές θέσεις στην πρώτη στροφή, αλλά σταδιακά σκαρφάλωσε και πάλι στην 5η, μέχρι τον 9ο γύρο! Στην συνέχεια ένα λάθος τον ανάγκασε να πέσει στην 10η θέση και να χάσει πολύτιμο χρόνο. Επανήλθε και πάλεψε δυνατά για να περάσει τους Barbera και Bautista, ώστε να τερματίσει τελικά 8ος

 

«Οπωσδήποτε δεν το σχεδιάσαμε έτσι… πιστεύαμε ότι θα διεκδικούσαμε το βάθρο και ίσως θα είχαμε τον ρυθμό να μείνουμε με τον Dani», δήλωσε ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Stoner ήταν ο μόνος που χρησιμοποίησε το ειδικό σκληρό ελαστικό που ετοίμασε η Bridgestone και το οποίο πίστεψε ότι θα του δώσει πλεονέκτημα! «Ο Jorge ήταν φανταστικός όλο το Σ/Κ, δύσκολα έκανε το λάθος κι έτσι θεωρώ ότι η 3η θέση θα ήταν καλή σήμερα. Ωστόσο δεν μπορέσαμε να κάνουμε την μοτοσυκλέτα να δουλέψει! Στο ζέσταμα δεν καταφέραμε τίποτα να δουλέψει… δεν ένιωθα καθόλου άνετα πάνω της. Έκανα ένα λάθος, είχα ταλαντώσεις βγαίνοντας από την 11η στροφή και όταν έφτασα στην 12η δεν είχα φρένα, τα πίεζα όσο πιο δυνατά μπορούσα και πίστεψα ότι θα σταματούσα αλλά δεν τα κατάφερα και έχασα χρόνο περνώντας πάνω από τα χαλίκια…»

 

Στην συνέχεια, μιλώντας για το περιστατικό με τον Alvaro – πολύ επιθετικά ο Stoner προσπάθησε να τον περάσει, άνοιξε την γραμμή του και ακούμπησε την μοτοσυκλέτα του Ισπανού – απολογήθηκε ως εξής: «Ζητώ συγγνώμη για το περιστατικό με τον Alvaro, προσπάθησα να κάνω την προσπέραση στην δεύτερη στροφή, όταν άρχιζε να μου κλείνει το μπροστινό και δεν μπορούσαν να κάνω τίποτα…»

 

Επόμενο άρθρο »

Τέταρτο βάθρο για τον εκπληκτικό Dovi!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Μπορούσα να πιέσω το μπροστινό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα