• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πτώση και τα Bridgestone
O Rossi πάλι έκανε λάθος!
Νέα 28/07/2012 - 18:52

H πτώση του Valentino Rossi από κρύο λάστιχο, είναι η 2η, μετά από αυτήν του 2010 στο Mugello, όπου έσπσε το πόδι του. Εκεί ήταν το πίσω λάστιχο που δεν είχε έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, χθες ήταν το μπροστινό. 

Η Bridgestone είχε προειδοποιήσει όλους για την πρώτη αυτή δεξιά στροφή, μετά από τρεις αριστερές και οι οδηγοί ήξεραν ότι τα λάστιχα, ειδικά η σκληρότερη επιλογή θέλουν καλό ζέσταμα, παρά το ότι η νέα σύνθεση φέτος τα φέρνει γρηγορότερα σε θερμοκρασία λειτουργίας.

Βέβαια τα λάστιχα αυτά κρατιούνται σε υψηλή θερμοκρασία, κοντά στους 90 βαθμούς στις ηλεκτρικές κουβέρτες, όμως από τη στιγμή που βγαίνουν αρχίζουν σταδιακά να χάνουν θερμοκρασία, όσο η ατμόσφαιρα είναι κρύα - χθες στους 18-19 βαθμούς την ώρα των ΕΔ2 που έπεσε ο Rossi - και όσο ο οδηγός δεν πιέζει από το ξεκίνημα το λάστιχο.

Ο Ιταλός είχε βγει στην πίστα μόλις στον προηγούμενο γύρο, αλλά πήγε πολύ σιγά και ξεκίνησε το γρήγορό του γύρο με τα καινούργια λάστιχα ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Το παραδέχτηκε ότι ήταν δικό του λάθος, αλλά ακριβώς το ίδιο λάθος είχε γίνει και τότε στο Mugello. Εκεί είχε κόψει το ρυθμό για να αφήσει τον Barbera να περάσει μπροστά του, το λάστιχο πρόλαβε και κρύωσε πηγαίνοντας σιγά και έπεσε.

Το ανησυχητικό είναι ότι όπως τότε ο "γιατρός" δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, αφού είναι δεδομένο ότι οι οδηγοί αυτού του επιπέδου σπάνια κάνουν τέτοια λάθη. Ελπίζουμε αυτή η στιγμιαία έλλειψη να μην οφείλεται στους προβληματισμούς του για το τι θα κάνει την επόμενη χρονιά!

 

Επόμενο άρθρο »

HΠΑ ΕΔ3: Απίστευτος χρόνος από τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Δυνατό ξεκίνημα για Dovizioso!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα