• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: O Pedrosa στην pole position
Stoner, Hayden, Spies έπεσαν, 2 κόκκινες σημαίες
Νέα 18/08/2012 - 23:16

Για πρώτη φορά φέτος και από ότι θυμόμαστε τα αρκετά τελευταία χρόνια οι Κατατακτήριες Δοκιμές διακόπηκαν δύο φορές εξαιτίας πτώσεων. 

Στο 7ο λεπτό ο Casey Stoner έπεσε στην στροφή 13 από σφοδρό highside και κτύπησε στην άσφαλτο με δύναμη. Μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου τελικά μετά από πολύ ώρα εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν έχει σπάσιμο του δεξιού του αστραγάλου, αλλά μόνο τραυματισμό των συνδέσμων.

Οι δοκιμές διακόπηκαν για να καθαριστεί η πίστα και όλα πήγαιναν καλά μέχρι περίπου το 35ο λεπτό όταν ο Ben Spies έπεσε στην ίδια στροφή, ελάχιστα μέτρα πιο κάτω από το σημείο του Stoner.

Ο Αμερικανός δεν έπαθε τίποτε, απλά έχασε την ευκαιρία για έναν φανταστικό χρόνο, αφού εκείνη τη στιγμή είχε κάνει εκπληκτικό πέρασμα στις τρεις πρώτες ενδιάμεσες χρονομετρήσεις.

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν για να πέσει 8' λεπτά πριν το τέλος ο Nicky Hayden στο ίδιο σημείο, αλλά να χρειαστεί άμεση διακοπή της διαδικασίας, καθώς ο Αμερικανός της Ducati ήταν αναίσθητος στην άσφαλτο. Ευτυχώς αργότερα διαγνώστηκε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης για περαιτέρω εξετάσεις.

 

Εντωμεταξύ ο Dani Pedrosa με μια σειρά γρήγορων γύρων με τα σκληρά λάστιχα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με τα μαλακά έσπασε το απόλυτο ρεκόρ πίστας του Stoner, πετυχαίνοντας 1:38.813.

Ο Jorge Lorenzo αφού σταθεροποίησε τους χρόνους του με τα σκληρά λάστιχα αρκετά κοντά στον συμπατριώτη του έκανε την προσπάθεια του με τα μαλακά και τελικά βρέθηκε μόλις ένα δέκατο πίσω του. Με δεδομένο τον τραυματισμό του Stoner – ακόμη και αν ξεκινήσει ο Αυστραλός τον αγώνα – οι δύο Ισπανοί είναι τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη.

Ο Andrea Dovizioso από την πλευρά του θα ξεκινήσει για 2η φορά φέτος από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και στόχος του είναι να δώσει τη μάχη με τον Ben Spies για το 3ο σκαλί του βάθρου. Ο ρυθμός του με τα λάστιχα του αγώνα είναι καλός, αλλά λίγο πιο ψηλά από αυτόν του Αμερικανού, που φαίνεται ότι αύριο μπορεί να γυρίσει στο βάθρο, μετά από τους απογοητευτικούς 10 πρώτους φετινούς αγώνες.

 

Ο Stefan Bradl από τη μεριά του πήρε την 5η θέση και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα και σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει τον Cal Crutchlow που θέλει και αυτός να δείξει σε όλους ότι κάνουν λάθος να μην του εμπιστεύονται μια καλή θέση στις ομάδες τους.

Ο Αlvaro Bautista δεν έκανε την υπέρβαση και έμεινε 1.259 από την κορυφή στην 9η θέση, ενώ απογοητευτικός ήταν για άλλη μια φορά ο Valentino Rossi που δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τα μαλακά λάστιχα και ξεκινάει από την 11η θέση, πίσω από την CRT του εκπληκτικού Randy De Puniet που σε μια πίστα με δύο μεγάλες ευθείες είναι μόλις 1.6 πίσω από τον πρώτο, με την Aprilia ART να έχει τελική 317.8, έναντι των 335.5 που έγραψαν η Honda και η Yamaha των Pedrosa & Lorenzo που “ισοβάθμισαν” τον τομέα της τελικής.

 

Δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές.

 

Επόμενο άρθρο »

Indy Moto2 KAT: O Espargaro και την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Indy Moto3, KAT: Ασταμάτητος ο Cortese!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα