• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
182km/h μέση ωριαία ταχύτητα, ο γύρος του νέου Silverstone!
Η πίστα του Silverstone, ανακοίνωσε τα νέα εντυπωσιακά δεδομένα της μελλοντικής χάραξης…
Νέα 26/02/2009 - 10:03
Μετά την πρόσφατη απόκτηση των δικαιωμάτων να φιλοξενεί τα MotoGP από το 2010 και για τα επόμενα πέντε χρόνια, το Silverstone της Αγγλίας πρόκειται να γίνει, μακράν η πιο γρήγορη πίστα των Grand Prix.

Οι οριστικοποιημένες αλλαγές/ τροποποιήσεις στην σχεδίαση της νέας χάραξης της πίστας, πρόκειται να αυξήσουν το συνολικό μήκος της στα 5,67 χιλιόμετρα (530μέτρα επιπλέον της υπάρχουσας χάραξης). Την γρήγορη ροή της πίστας, μαρτυράει η ύπαρξη μόνο τριών σφιχτών στροφών, ενώ μετά από μαθηματική προσομοίωση υπολογίστηκε ότι ο μέσος χρόνος στον γύρο για τα MotoGP, θα είναι το 1:51.456, με μέση ωριαία ταχύτητα στα 182km/h!

Η εντυπωσιακή αυτή μέση ωριαία ταχύτητα, είναι κατά 3km/h μεγαλύτερη από αυτήν του Phillip Island στην Αυστραλία, την ταχύτερη μέχρι σήμερα πίστα των MotoGP.

Σε αντίστοιχη προσομοίωση του γύρου με ένα μονοθέσιο της F1 – συνυπολογίζοντας την μεγαλύτερη επιφάνεια των τεσσάρων τροχών, την downforce στην οποία βασίζεται το κράτημα των μονοθέσιων, αλλά και την απόδοση ενός κινητήρα 2,4λίτρων, ο μέσος χρόνος γύρου στο Silverstone θα είναι το 1:27.761 και η μέση ωριαία ταχύτητα στα 228km/h! Ωστόσο από την στιγμή που θα ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο των MotoGP, η πίστα του Silverstone δεν περιμένει να κρατήσει και το Grand Prix της F1 στο κοντινό μέλλον.

Αντικαταστάτης του Silverstone στο πρόγραμμα της F1 από το 2010, θα αναλάβει το Donington Park, το οποίο πρόκειται κι αυτό να υποβληθεί σε ανασχεδίαση κατά την διάρκεια της επόμενης σεζόν. Κοινώς, αντιστράφηκαν οι ρόλοι τους δίκαια!

Επόμενο άρθρο »

ΔIHΜΕΡΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ TRACK DAY ΠΙΣΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ 1η και 2η ΜΑΪΟΥ 2009

« Προηγούμενο άρθρο

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΓΩΝΑΣ ΜotoGP ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ 2012

Χορηγοί