• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενοχλημένοι στην Cardion με τις υπόνοιες!
Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στο GP του Misano
Νέα 20/09/2012 - 13:15

Τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα της Κυριακής, στην πίστα Marco Simoncelli του Misano, συνεχίζουν να συζητιούνται και προφανώς κάποιοι υπαινίχθηκαν ότι έφταιγε ο Abraham για ό, τι συνέβη στον Pedrosa! Όταν πληροφορήθηκε τα παραπάνω η Τσέχικη ομάδα, θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε ανακοίνωση, εξηγώντας τι έγινε στην Ducati του αναβάτη της… Πάντως το πώς έφτασαν κάποιοι να ισχυρίζονται ότι όλα όσα έγιναν οφείλονται στον Τσέχο οδηγό, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει…

 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις φήμες που ακούγονται σε σχέση με την επανεκκίνηση στον αγώνα του Misano, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, και οι οποίες θίγουν την φήμη της Cardion AB Motoracing.

Η εκκίνηση του αγώνα αναβλήθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών της Desmosedici GP12 του αναβάτη μας, Karel Abraham. Πρόκειται για μια δυσλειτουργία σε ένα ολοκαίνουργιο εξάρτημα, το οποίο προληπτικά είχε αντικατασταθεί το Σάββατο το απόγευμα, καθώς το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην δεύτερή μας μοτοσυκλέτα.

Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και την ημέρα του αγώνα, με τον συμπλέκτη να μην λειτουργεί. Ως αποτέλεσμα, η μοτοσυκλέτα του αναβάτη μας έσβησε άθελά του, αφού έβαλε πρώτη ταχύτητα, λίγο πριν τον γύρο που γίνεται για ζέσταμα. Αφού τον βοήθησαν οι υπεύθυνοι, ολοκλήρωσε τον γύρο χωρίς πρόβλημα. Παρουσιάστηκε όμως και πάλι όταν έβαλε πρώτη και η μοτοσυκλέτα έσβησε εκ νέου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Karel σήκωσε το χέρι του για να ειδοποιήσει για το πρόβλημα και η εκκίνηση αναβλήθηκε.

Ο Karel σε καμμία περίπτωση δεν μπορούσε να εντοπίσει την αιτία της δυσλειτουργίας, ούτε φυσικά μπορούσε να την αποφύγει. Εύλογα, το ίδιο συνέβη και με τους μηχανικούς της Cardion AB, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν – σε ένα Σ/Κ – δυο όμοια προβλήματα από εξαρτήματα που είχαν παραδοθεί από την Ducati Corse.

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι το HRC αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες με την μοτοσυκλέτα του Dani Pedrosa, ως αποτέλεσμα της επανεκκίνησης. Ωστόσο δεν υπάρχει άμεσος συσχετισμός ανάμεσα στις δυσκολίες που είχαμε με την μοτοσυκλέτα μας και του γεγονότος ότι χάθηκε η pole position από τον Dani Pedrosa και – πιο μετά – της σύγκρουσης μεταξύ του τελευταίου και του Hector Barbera. Ως εκ τούτου, η Cardion AB δεν φέρει ουδεμία έμπρακτη ή ηθική ευθύνη για το περιστατικό. Η ομάδα μας αντιμετώπισε την κατάσταση απολύτως ομονοούσα με τους κανονισμούς του MotoGP. Δεν είναι δικό μας λάθος που τα νέα δεδομένα έφεραν το χάος και ως συνέπεια την άθελη παραβίαση των κανονισμών από το HRC.

Η ομάδα μας και οι μηχανικοί μας έκαναν το καλύτερο δυνατό για να προετοιμάσουν την μοτοσυκλέτα για τον αγώνα. Συμπτωματικά αντιμετωπίσαμε τεχνικές δυσκολίες, με δύο ίδια εξαρτήματα. Θα ήταν παραπλανητικό να κατηγορήσει κανείς τους μηχανικούς της ομάδας μας ή τον Karel Abraham.

Άλλωστε και η ομάδα μας έχασε την ευκαιρία να πάρει μερικούς βαθμούς στο Misano, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων. Επιπροσθέτως, εξαιτίας δυσλειτουργίας του πίσω φρένου, διαρροή υγρού στον πίσω τροχό, έπεσε ο Karel.

Ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στον Dani Pedrosa στους επερχόμενους αγώνες και ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής, η μάχη για τον Τίτλο θα δοθεί μέσα στην πίστα, χωρίς τόσες τεχνικές λεπτομέρειες».

 

Επόμενο άρθρο »

Suppo: O Pedrosa πιο δυνατός από Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Θα είμαι στο Phillip Island

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα