• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Στο βάθρο στο Κατάρ!
Θα μου πάρει χρόνο αλλά θα κερδίσω τον Lorenzo!
Νέα 27/01/2013 - 14:28

Ο Valentino Rossi, μαζί με την ομάδα της Yamaha, είναι στην Ινδονησία και η διαδικτυακή έκδοση της Gazzetta dello Sport κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη με τον Ιταλό 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

 

Στη μακροσκελή συνέντευξη ο Rossi φαίνεται πιο ώριμος, ψάχνοντας εξιλέωση για τα δυο χρόνια χωρίς νίκη και παρά το γεγονός ότι τον άλλο μήνα γίνεται 34 – ένας παράγοντας οπωσδήποτε υπολογίσιμος ειδικά όταν αγωνίζεσαι με νεότερους αντιπάλους – ο Vale δήλωσε έτοιμος να πάρει μια θέση στο βάθρο, ήδη από το ξεκίνημα της νέας σεζόν στο Κατάρ!

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του άσου της Yamaha:

 

Rossi, πως ξύπνησες την 1η Ιανουαρίου;

 

«Ανακουφισμένος! (γελάει) Όχι, αλήθεια τώρα, η πρώτη κάθε χρόνου είναι ιδιαίτερη ημέρα… μπορώ να πω ενθουσιασμένος».

 

Μια γνώμη για τον Rossi τον αναβάτη;

 

«Φτάνω σε μια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά αισθάνομαι καλά, έχω κίνητρο και είμαι ανυπόμονος. Ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα μετά από δυο αρνητικά χρόνια, αλλά είμαι έτοιμος. Με τη Yamaha θα είμαι καλύτερος»

 

Ποια Yamaha περιμένεις να βρεις;

 

«Στις δοκιμές στο τέλος της χρονιάς ένιωσα από την αρχή πολύ άνετα. Έχει βελτιωθεί πολύ στην επιτάχυνση. Το μοτέρ είναι βέβαια στα 1000cc, ωστόσο μπορείς να καταλάβεις την πρόοδο. Θα είναι δύσκολο, η Honda έχει το κίνητρο και ήταν πολύ δυνατή στους τελευταίους αγώνες, ωστόσο η Μ1 είναι πολύ ανταγωνιστική»

 

Ο Rossi 33, ο Lorenzo 25. Είναι καλό που γνωρίζει ο ένας τον άλλο, ή το να είχες άλλον ομόσταυλο θα έκανε τα πράγματα λιγότερο περίπλοκα;

 

«Καλύτερα που γνωριζόμαστε. Είμαστε και οι δύο μεγαλύτεροι πια και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Παρά το γεγονός ότι είχαμε προβλήματα συνύπαρξης στο γκαράζ κατά το παρελθόν, έχουμε κερδίσει τα πάντα!»

 

Τώρα που είναι “ειδικός”, πως θα τον κερδίσεις;

 

«Θα είναι δύσκολο. Το δυνατό του σημείο είναι ότι κατανοεί καλύτερα τα πλεονεκτήματα της Yamaha. Αυτός είναι που την οδηγεί καλύτερα. Πρέπει να είμαι υπομονετικός και αντί να κοιτάω αυτόν, θα πρέπει να στήσω καλά τη μοτοσυκλέτα. Η ομάδα των μηχανικών μου θα πρέπει να είναι έτοιμη και θα ανέβω στο βάθρο. Θα μου πάρει χρόνο να κερδίσω τον Lorenzo. Στην αρχή θα είναι πιο γρήγορος».

 

Όσο για τη Ducati; Μπορείς να μας πεις τι έγινε στ’ αλήθεια;

 

«Δεν μπορούσαμε να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα στο στυλ μου και δεν μπορούσα να προσαρμοστώ».

 

Η σχέση σου με τον Preziosi; Η αγάπη έγινε ψυχρότητα;

 

«Λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, τόσο για μένα όσο και για εκείνον, αλλά περισσότερο γι’ αυτόν. Το project του MotoGP ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Τα πηγαίναμε καλά, όπως και με τους άλλους στη Ducati. Το πρόβλημα ήταν τα αποτελέσματα. Λυπάμαι που έχασε τη θέση του. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιου το κεφάλι πρέπει να “πέσει”. Στη δική μας περίπτωση δύο… εγώ έφυγα κι εκείνος έχασε τη θέση του».

 

Ακούστηκαν φήμες για αιτήματα που δεν εισακούστηκαν, ή υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν…

 

«Ο Filippo είχε έρθει και μου είχε πει ότι θα προσαρμόσουν τη Ducati σύμφωνα με τις υποδείξεις μου, ώστε να γίνει η μοτοσυκλέτα πιο ανταγωνιστική και πιο ευκολοδήγητη. Αλλά στο μυαλό τους πίστευαν ότι αν βάλουν τον Vale στη μοτοσυκλέτα και κάνει λιγότερα λάθη απ’ ότι ο Stoner, τότε θα κερδίσουμε. Δεν δουλεύει έτσι όμως».

 

Εσύ, αλλά πιο πολύ ο αρχιμηχανικός σου ο Burgess, κατηγορούσατε τη Ducati ότι δεν δούλευε αρκετά, πράγμα άδικο αν αναλογιστούμε τα τόσα εξαρτήματα που έφεραν.

 

«Ακριβώς. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν δούλεψαν. Το θέμα ήταν ότι δεν καταφέραμε να λύσουμε τα αρχικά προβλήματα».

 

Τι μοτοσυκλέτα άφησες;

 

«Άφησα μια μοτοσυκλέτα που είναι πάντα δύσκολο να την οδηγήσεις στο όριο. Ποτέ δεν σου δίνει την αίσθηση ότι την ελέγχεις. Ωστόσο έχουν καλούς αναβάτες και μπορούν να τα πάνε καλά. Πρέπει να δούμε τι θα κάνει και η Audi για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα».

 

Θα είναι δύσκολο να έχεις το ρυθμό των πρωτοπόρων;

 

«Θα είναι δύσκολο να είμαι γρήγορος όσο οι Pedrosa και Jorge. Και όχι μια φορά, αλλά σε σταθερή βάση. Πρέπει να δουλέψω πολύ. Δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω. Με τη Μ1 θα είμαι ανταγωνιστικός, αλλά για ποια θέση; Τέταρτος, για βάθρο ή για νίκη; Δεν γνωρίζω».

 

Καλύτερα δεύτερος πίσω από τον Jorge, ή τρίτος πίσω από τις δυο Honda;

 

«Δεύτερος πίσω από τον Jorge».

 

Αν δεν κερδίσεις σε αγώνα, θα είναι μεγάλη απογοήτευση;

 

«Ναι. Στόχος είναι η νίκη που δεν έχω γευτεί από το 2010. Αλλά ακόμα κι αν δεν κερδίσω αλλά είμαι στο βάθρο κάθε Κυριακή, κι αυτό καλό είναι! Αλλά αυτό που μετρά είναι η νίκη».

 

Η θέση στο τέλος του Πρωταθλήματος;

 

«Δύσκολο να προβλέψω. Θα ήθελα να έχω πολλά βάθρα… τουλάχιστον δέκα και να τερματίσω στους τρεις πρώτους»

 

Ποια θέση βλέπεις να παίρνεις στο Κατάρ;

 

«Στο βάθρο! Αν και δεν είμαι ανταγωνιστικός απέναντι στον Lorenzo και στον Pedrosa, δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά. Πρέπει βέβαια να δούμε και τι θα κάνει ο Marquez».

 

Επόμενο άρθρο »

Επίσημο: Ο Stoner στα αυτοκίνητα!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi, Lorenzo, Jarvis μαζί και πάλι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα