• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Concorso di Motociclette
Διαγωνισμός ομορφιάς μοτοσυκλετών!
Νέα 05/02/2013 - 11:09

Μόναχο. Το Concorso d’Eleganza Villa d’Este είναι ένας από τους παγκοσμίως σημαντικότερους και πλέον παραδοσιακούς διαγωνισμούς ομορφιάς αυτοκινήτων. Από το 1999 και υπό την αιγίδα του BMW Group, πραγματοποιείται κάθε Μάιο στους χώρους των Grand Hotel Villa d’Este και Villa Erba στο Cernobbio. Το 2011 το ConcorsodEleganza συμπεριλάμβανε για πρώτη φορά διαγωνισμό μοτοσυκλετών, που αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία την επόμενη χρονιά.

 

Το 2013, το Concorso di Motociclette φιλοξενείται και πάλι στις εγκαταστάσεις της Villa Erba, σε μικρή απόσταση από τη Villa dEste, αντιπροσωπεύοντας για τους οπαδούς κλασικών μοτοσυκλετών ένα μοναδικό στο είδος του διαγωνισμό με την εγκυρότητα που προσδίδει μία διεθνής κριτική επιτροπή. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους συλλέκτες, ένθερμους οπαδούς και ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί από την επιτροπή ειδικών. Οι μοτοσυκλέτες επιλέγονται σύμφωνα με την ιστορική τους σημασία καθώς και με τεχνικά και αισθητικά κριτήρια. Οι εγγραφές ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2013 και τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στο σύνδεσμο: http://www.concorsodeleganzavilladeste.com/en/registration-motorcycle-concours.php.

 

Το Concorso di Motociclette ξεκινά στις 24 Μαΐου 2013 με την άφιξη των συμμετεχόντων στο Hotel Villa Flori στο Cernobbio. Θα ακολουθήσει δείπνο στο εστιατόριο Il Gatto Nero, ενώ στη συνέχεια θα γίνει υπαίθρια προβολή ταινίας με θέμα τις εγκαταστάσεις της Villa Erba.

Με μία δραστηριότητα που πέρσι σημείωσε, ο θεσμός γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία καταφέρνοντας να συγκινήσει τόσο τους συμμετέχοντες όσο και το κοινό: μία κούρσα δρόμου με όλες τις μοτοσυκλέτες και τους ιδιοκτήτες που προετοιμάστηκαν για να συμμετάσχουν. Περιλαμβάνει οδήγηση μιας ώρας από το ξενοδοχείο στην Piazza Cavour στο Cernobbio, μέχρι τον εκθεσιακό χώρο της Villa Erba, όπου οι μοτοσυκλέτες ‘αποκαλύπτονται’ εν κινήσει. Συνοδεία της τοπικής αστυνομίας, το κονβόι μοτοσυκλετών με τους αναβάτες τους και με αυθεντικό εξοπλισμό αποτελεί μία θαυμάσια εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους πολυάριθμους θεατές που θα είναι παραταγμένοι κατά μήκος της διαδρομής. Η ημέρα συνεχίζεται με παρουσίαση των μοτοσυκλετών σε εξωτερικό χώρο και μία πρώτη εκτίμηση της κριτικής επιτροπής. Οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές για το κοινό τις ώρες 10.30 – 17.30.

 

Φέτος, η Villa Erba φιλοξενεί επίσης την έκθεση “90 Years of BMW Motorcycles” με τα καλύτερα μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μία έκθεση με θέμα την “Corvette” και το ιστορικό Klemm 25. 

Την Κυριακή γίνεται η τελική αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής και ακολουθεί η ανακοίνωση των νικητών στη κεντρική σκηνή των εγκαταστάσεων της Villa Erba – πάντα με την ενθουσιώδη συμμετοχή του κοινού. Οι τρεις νικητές σε κάθε μία από τις πέντε κατηγορίες (ανάλογα με την εποχή και τη σχεδίαση), αναγγέλλονται και παραλαμβάνουν τα βραβεία τους. Ο γενικός νικητής επιλέγεται μεταξύ των νικητών κάθε κατηγορίας.

Η υπαίθρια έκθεση πλαισιώνεται από κλασσικά οχήματα, πρωτότυπα αυτοκίνητα και σχεδιαστικές μελέτες.

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang, ημέρα 1η: Μπροστά ο Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test, οι χρόνοι στις 14:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα