• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang, ημέρα 1η: Μπροστά ο Pedrosa!
Κεφάτος ο Vale στο +0,4 τρίτος ο Marquez!
Νέα 05/02/2013 - 13:42

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα δοκιμών στη μακρινή Μαλαισία, με τους “fantastic four” του φετινού Πρωταθλήματος να κυριαρχούν στους χρόνους και να μην αφήνουν περιθώριο αντίδρασης στους υπόλοιπους οδηγούς του grid.

 

Τα φώτα της δημοσιότητας – και δικαιολογημένα – έπεσαν πάνω στον Valentino Rossi, ο οποίος είχε κέφια πάνω στη Μ1 του, μπαίνοντας δυνατά και σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο μέχρι το μεσημέρι. Ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής δεν κατάφερε το απόγευμα να ρίξει το χρόνο του, δείχνοντας ότι ήθελε να δοκιμάσει κάποια πράγματα στη μοτοσυκλέτα του. Μετά από δύο χρόνια χωρίς νίκες στη Ducati, ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε ότι δεν έχει χάσει την ταχύτητά του, αφήνοντας πολλές ελπίδες για τη συνέχεια στους, ανά την υφήλιο, οπαδούς του.

 

«Νιώθω ανακούφιση που βλέπω ότι είμαι και πάλι ανταγωνιστικός», σχολίασε με το πέρας των δοκιμών ο Vale, κάτι που αποδεικνύει πόσο του στοίχισε η άσχημη περίοδος στην εργοστασιακή Ducati. «Αποτελεί έκπληξη η καλή αίσθηση που είχα τόσο γρήγορα… η M1 είναι καλύτερη από το 2010!» Ο Rossi – στο τέλος – έμεινε στην 4η θέση με καλύτερο χρόνο στα 2.01.584 (που είχε κάνει το πρωί), χωρίς να ξέρουμε τι ελαστικά χρησιμοποίησαν οι μεγάλοι του αντίπαλοι για να πιέσουν και να φιγουράρουν στις πρώτες 3 θέσεις. Πλέον τα δεδομένα της πρώτης ημέρας θα αξιολογηθούν από τους μηχανικούς του Valentino και αύριο ο Ιταλός ίσως μας επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!

 

Στις επίσημες χρονομετρήσεις πρώτος φιγουράρει ο Dani Pedrosa, με το δεύτερο του περσινού Πρωταθλήματος να επιβεβαιώνει την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να σταματά το χρονόμετρο στα 2.01.157, όντας μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον περσινό χρόνο του Lorenzo, την πρώτη ημέρα δοκιμών στην ίδια πίστα. Η μάχη του Ισπανού με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo, ήταν πολύ ωραία, με τη διαφορά τους να κρίνεται σε μόλις 0,008 του δευτερολέπτου! Ο τελευταίος ήταν – ως συνήθως – δυνατός πάνω στη Μ1 του, η οποία με το νέο seamless κιβώτιο δείχνει ακόμα πιο ανταγωνιστική.

 

Πέρα από την επιστροφή του Rossi στη Yamaha, πολλά βλέμματα ήταν στραμμένα σήμερα και στον Marc Marquez, το νεαρό αναβάτη του HRC που κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος. Ο νεαρός Ισπανός – Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2 – συνέχισε να εντυπωσιάζει πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και κατάφερε να πλασαριστεί στην 3η θέση της κατάταξης, πίσω από τους συμπατριώτες του. Η διαφορά του από την κορυφή δείχνει τις πολλές δυνατότητες του Marquez, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στα 2.01.201 μένοντας μόλις 0.044 από την κορυφή!

 

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Stefan Bradl, στη δεύτερή του χρονιά στο MotoGP, ο οποίος οδηγεί το δεύτερο γκρουπ των αναβατών, συνεχίζοντας και αυτός να δείχνει καλά στοιχεία και να επιβεβαιώνει ότι οι περσινές του εμφανίσεις μόνο τυχαίες δεν ήταν. Η διαφορά του Γερμανού από την κορυφή διαμορφώθηκε στο 0.632, ενώ ο φετινός του χρόνος ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο καλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό του. Λίγο πιο πίσω συναντούμε τον Cal Crutchlow, ο οποίος έφερε τη δορυφορική του Μ1 στην 6η θέση, με τον Alvaro Bautista να ακολουθεί 7ος. Η πρώτη Ducati της κατάταξης είναι αυτή του Nicky Hayden, ο οποίος σημείωσε 2.03.336 κάτι που τον άφησε στη δέκατη θέση της λίστας. Η διαφορά του από την κορυφή διαμορφώθηκε στο 2.1, την ώρα που πέρυσι ο Vale πάνω στην GP12 είχε διαφορά 0,7 δευτ. από τον πρώτο Jorge Lorenzo.

 

Πολύ καλός και ο Bradley Smith, με τον νεαρό αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3 (στη πρώτη του χρονιά στο MotoGP) να σημειώνει 2.03.460 και να πλασάρεται στη 12η θέση, αφήνοντας πίσω του την εργοστασιακή Ducati του Andrea Dovizioso, με τον τελευταίο να είναι – όπως και οι μηχανικοί του – αρκετά προβληματισμένος. Ωστόσο – όπως είχε γίνει γνωστό και στο φετινό Wrooom – η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για το εργοστάσιο, με τους αναβάτες του να δοκιμάζουν κάποια πράγματα που δεν είχαν προλάβει να κάνουν την περσινή χρονιά. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια, με το πρώτο τεστ να ολοκληρώνεται την Πέμπτη, ενώ έχουμε και το επαναληπτικό στα τέλη του μήνα.

 

Οι δυο άλλες Ducati, των Ben Spies και Andrea Iannone βρίσκονται στην 17η και 16η θέση αντίστοιχα, με τον Ιταλό να κερδίζει την άτυπη μεταξύ τους μάχη, ολοκληρώνοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ομόσταυλό του! Να σημειώσουμε όμως, ότι ο Spies – όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter – πόναγε στον τραυματισμένο του ώμο και δεν πίεσε περισσότερο. Τέλος, ακόμα ένα αξιοσημείωτο από την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Μαλαισία, είναι το γεγονός ότι ο Claudio Corti άφησε πίσω του τον ομόσταυλό του και βετεράνο του paddock, Colin Edwards, με διαφορά λίγο κάτω από 1,8 δευτερόλεπτα! Ο Τεξανός μάλιστα σημείωσε το χειρότερο χρόνο όλων, 2.08.206, μένοντας σχεδόν 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι στην τελευταία φωτό!

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Τώρα το διασκεδάζω!

« Προηγούμενο άρθρο

Concorso di Motociclette

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα