• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
100% έτοιμος για τον αγώνα ο Rossi!
Lorenzo: Το καλύτερο δώρο!
Νέα 04/05/2013 - 19:20

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo, γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του σήμερα, κατακτώντας την pole position μέσα στην πατρίδα του. Ήδη από το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις του, κάνοντας έναν ταχύτατο γύρο στο 1:38.876, ενώ στη συνέχεια έριξε κι άλλο το χρόνο του - 1:38.673δ - για να πάρει την 27η pole position της καριέρας του!

 

Jorge Lorenzo: "Είμαι χαρούμενος με την pole position, είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου! Ήξερα ότι η πίστα δεν ήταν τέλεια, είχαμε πολλές πτώσεις και η θερμοκρασία ήταν υψηλή. Προσπάθησα να κάνω τον τέλειο γύρο, αλλά δεν τα κατάφερα. Έκανα το λάθος σε δυο σημεία στα φρένα, ανοίχτηκα κι έχασα μερικά δέκατα. Πάντως στις άλλες στροφές ήμουν πολύ γρήγορος και οδήγησα στο όριο. Αύριο τα πράγματα θα είναι δύσκολα και το χρόνο που κάνεις στις κατατακτήριες δεν μπορείς να τον επαναλάβεις στον αγώνα, μιας και τα ελαστικά φθείρονται. Ελπίζουμε να βελτιώσουμε λίγο τη μοτοσυκλέτα ώστε να έχουμε καλύτερο ρυθμό. Πιστεύω ότι μπορούμε να παλέψουμε για τη νίκη, ή τουλάχιστον για μια θέση στο βάθρο!"

 

Ο Valentino Rossi ήταν ένας από τους αναβάτες που έπεσαν σήμερα στις κατατακτήριες, με τον Ιταλό πολυ-Πρωταθλητή να μην καταφέρνει να διατηρήσει τον έλεγχο της M1 του στη γρήγορη δεξιά 11η στροφή και να πέφτει θεαματικά, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Με καλύτερο χρόνο το 1:39.300δ θα πάρει θέση στη δεύτερη γραμμή του αυριανού grid, πέμπτος, έχοντας μείνει πίσω για 0.627δ από τον ομόσταυλό του.

 

Valentino Rossi: "Σήμερα δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα. Η θέση μας είναι η καλύτερη που έχουμε πετύχει σε κατατακτήριες φέτος. Δυστυχώς προς το τέλος είχα μια πτώση, αλλά είμαι καλά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα κι έτσι θα είμαι 100% έτοιμος για αύριο. Το πιο σημαντικό είναι το πόσο υψηλός θα είναι ο ρυθμός με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά. Ειδικά με τη ζέστη εδώ, το πίσω γλιστρά αρκετά και θα είναι πολύ σημαντικό να δούμε πόσο υψηλός θα είναι ο ρυθμός μετά από εφτά ή οκτώ γύρους. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο στήσιμο και θα δούμε πως θα τα πάμε αύριο".

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Ξεκινάμε κοντά στην κορυφή!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Προβάδισμα οι Dani και Jorge

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα