• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Πρώτη νίκη για Vinales!
Διακόπηκε ο αγώνας, στο βάθρο Salom-Folger
Νέα 05/05/2013 - 14:31

Την πρώτη του νίκη φέτος πέτυχε ο Maverick Vinales, ο οποίος γίνετε ο τρίτος διαφορετικός νικητής της μικρής κατηγορίας, στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς. Ο Ισπανός επικράτησε της μάχης του με τον Luis Salom, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jonas Folger.

 

Με την εκκίνηση του αγώνα, ο Alex Rins ξεκίνησε καλά και υπερασπίστηκε τη θέση του από τον Maverick Vinales, αλλά λίγο αργότερα θα έχανε τη θέση του από τον επιθετικό Ισπανό της Team Calvo. Ο Rins πίεσε δυνατά για να μην χάσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις και το κατάφερε μέχρι τον 12ο γύρο, όταν έχασε τον έλεγχο κι έπεσε! Ο αγώνας θα ήταν δραματικός και στη συνέχεια, με εννέα συνολικά πτώσεις!

 

Μετά την πτώση, ο Vinales ήταν πρώτος έχοντας λίγο πίσω του τον Luis Salom, ο οποίος ζύγιζε τον αντίπαλό του και ετοιμαζόταν να κάνει την επίθεσή του, όταν ο αγώνας διακόπηκε. Ο Salom ήταν φανερά ενοχλημένος με την εξέλιξη, παρά τη δεύτερή του θέση. Η διακοπή του αγώνα έγινε στον 17ο γύρο, με τον Techer να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και να προστίθεται στους προηγούμενους πεσόντες. Οι γιατροί στο ιατρικό κέντρο είχαν πολλή δουλειά σήμερα μετά τις πτώσεις των Alex Marquez, Miguel Oliveira, Jack Miller, Niccolo Antonelli, Ana Carrasco και Florian Alt!

 

Η νίκη του Vinales είναι η πρώτη του μετά το Mugello πέρυσι και του χαρίζει την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Στην τρίτη θέση ο Jonas Folger, ο οποίος βελτιώθηκε πολύ μετά τη μάλλον απογοητευτική του παρουσία στις χτεσινές κατατακτήριες. Ο Brad Binder εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jakub Kornfeil που τα πήγε εξαιρετικά παρά το ότι ανειλημμένες υποχρεώσεις (έπρεπε να δώσει εξετάσεις) τον κράτησαν εκτός πίστας την Παρασκευή.

 

Οδηγώντας με σύνεση και χωρίς να πάρει ρίσκα, ο Niklas Ajo πήρε την 6η θέση, ενώ οι Zulfahmi Khairuddin, Efren Vazquez, Romano Fenati - ο οποίος πέρυσι είχε θριαμβεύσει εδώ - και ο Alexis Masbou έκλεισαν την πρώτη δεκάδα. Ο Θανάσης Σίσσης πήρε - για δεύτερο συνεχόμενο Σ/Κ - μια μάλλον ανέλπιστη 12η θέση, χάρη στις πτώσεις των μπροστά αναβατών. Περισσότερα για τον αγώνα του νεαρού άσου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μετά από τρεις αγώνες, ο Vinales προηγείται με 65 βαθμούς, ακολουθεί ο Luis Salom με 61 βαθμούς, ενώ πολύτιμο έδαφος έχασε ο Alex Rins, ο οποίος φιγουράρει στην τρίτη θέση, αλλά με διαφορά στους 24 βαθμούς από τον πρώτο!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Εμφατική νίκη Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: 12ος ο Σίσσης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα