• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Εμφατική νίκη Rabat!
Η πρώτη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Νέα 05/05/2013 - 15:04

Μετά την πρώτη pole position της καριέρας του, ο Esteve Rabat πήρε με πανηγυρικό τρόπο και την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του για πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα τον Scott Redding και ακόμα πιο πίσω τον Pol Espargaro. Με τη νίκη του αυτή, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

 

Λίγες ημέρες πριν γίνει 24 χρονών, ο Rabat ξεκίνησε καλά τον αγώνα και κατάφερε να κρατήσει τη θέση του μπροστά από τον Scott Redding. Παρά το γεγονός ότι η πίεση θα πρέπει να ήταν μεγάλη, αγωνιζόμενος μπροστά στους συμπατριώτες του, με μεγάλη ωριμότητα ο Ισπανός άσος έδειξε να παίρνει εύκολα τη νίκη, καθώς οι πρώτοι πέντε αναβάτες είχαν ξεφύγει αρκετά από τους υπόλοιπους. Πολύ καλός και κυρίως σταθερός ο Scott Redding, πήρε εύκολα κι αυτός τη δεύτερη θέση, κατευθύνεται στον επόμενο γύρο της Γαλλίας έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφοράς από τον Rabat.

 

Ο Espargaro - μετά και την πτώση του στο Τέξας - έψαχνε απεγνωσμένα μια καλή εμφάνιση, ξεκινώντας από τη τέταρτη θέση της γραμμής. Λίγους γύρους πριν το τέλος πρόλαβε τον Nakagami μπροστά του κι εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του τελευταίου ώστε να ανέβει αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τέταρτο τον Ιάπωνα. Ο Nico Terol ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Jerez με μια 5η θέση, την ώρα που ο Xavier Simeon πετύχαινε την καλύτερή του θέση σε αγώνα Πρωταθλήματος, την 6η, αφού πρώτα έδωσε μια ωραία μάχη με τον Jordi Torres, τον οποίο εν τέλει άφησε έβδομο.  Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Dominique Aegerter, Toni Elias και Marcel Schrotter, ενώ ο Luthi - στον πρώτο του αγώνα μετά το σοβαρό του τραυματισμό - ανέβηκε μέχρι την 11η θέση.

 

Οι πτώσεις δεν έλειψαν ούτε στον αγώνα της μεσαίας κατηγορίας, με πιο σημαντικές αυτές των Βρετανών, Danny Kent και Kyle Smith. Στη βαθμολογία, προηγείται ο Rabat με 52 βαθμούς, ακολουθεί ο Redding με 51 και στην τρίτη θέση είναι ο Pol Espargaro, με 41 βαθμούς.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα και τη βαθμολογία, μπορείτε να δείτε στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Ο Pedrosa νικητής, Marquez-Lorenzo H μάχη!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Πρώτη νίκη για Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα