• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Ο Pedrosa νικητής, Marquez-Lorenzo H μάχη!
Το πέρασμα του Marquez συζητιέται ακόμη!
Νέα 05/05/2013 - 19:07

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Τρεις ώρες μετά το τέλος του Αγώνα στην Jerez, το προσπέρασμα του Marc Marquez στον Jorge Lorenzo, στην τελευταία στροφή στον τελευταίο γύρο, είναι το θέμα συζήτησης όλων των οδηγών και όλων των ανθρώπων στο paddock.

“Στο Κατάρ νίκησα και κανείς δεν με ρωτούσε τίποτε”, είπε ο Lorenzo, “τώρα που είμαι τρίτος όλοι με ρωτάτε για το προσπέρασμα. Δεν μιλάω άλλο γι αυτό, θα αφήσω την ομάδα μου αν πρέπει να κάνει κάτι”, συμπλήρωσε.

 

Βέβαια ο νικητής και ο μεγάλος κερδισμένος του Αγώνα είναι ο Dani Pedrosa και η Honda. “Μετά το Austin προπονήθηκα ειδικά για να ξεπεράσω το πρόβλημα με την κούραση του χεριού μου, αλλά με βοήθησε και το ότι αυτή η πίστα δεν είναι τόσο κουραστική. Πέρασα τον Jorge και κατάφερα να κάνω διαφορά, οπότε ο Αγώνας πήγε καλά για μένα. Ήταν δύσκολα με τα λάστιχα που ήταν πραγματικά στο όριο και γι αυτό δεν μπορούσα να πιέσω πάρα πολύ, αλλά η μοτοσυκλέτα μου δούλεψε πάρα πολύ καλά. Είναι σπουδαία νίκη για πολλούς λόγους, αλλά και γιατί έβλεπα τόσους θεατές που ήρθαν να δουν το Grand Prix. Επίσης θέλω να πω “Ευτυχισμένη μέρα της Μαμάς”, στην μητέρα μου”, είπε ο Dani. Μιλήσαμε με την μητέρα του μετά τον αγώνα και ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενη. Ο γιος της έδειξε σε όλους ότι δεν είναι ο αιώνιος δεύτερος όπως έλεγαν πολλοί! Το ότι κέρδισε έδειξε ότι θα είναι και φέτος στους διεκδικητές του Τίτλου και ότι η Honda μπορεί να αντιδρά ακαριαία στα προβλήματα και να δίνει λύσεις.

Όλοι θεωρούσαν ότι η Jerez θα ήταν μια πίστα όπου η Yamaha θα έκανε περίπατο και τελικά η Honda έκανε το 1-2!

“Η Honda έχει πλεονέκτημα στον τρόπο που δουλεύει με αυτά τα λάστιχα, ειδικά μετά τη μέση του αγώνα. Ο Jorge έκανε τον ταχύτερο γύρο, αλλά η Honda είναι καλύτερη στο πως πιέζει το λάστιχο, όταν η μαλακή γόμα παραμορφώνεται, όσο περνά η ώρα του αγώνα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε αυτό και γι αυτό θεωρώ το αυριανό τεστ πολύ σημαντικό”, είπε σε ερώτησή μας ο Valentino Rossi. “Βέβαια και το κιβώτιό της βοηθά στις εξόδους, αλλά εδώ ήταν περισσότερο το πως δούλεψε με τα λάστιχα”, συμπλήρωσε.

 

Από την πλευρά του ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης του βάθρου, ο Marc Marquez είπε για την επίμαχη φάση: “Ο Jorge άφησε την πόρτα ανοιχτή στην τελευταία στροφή και επειδή είχα δει στο βίντεο τον Valentino που είχε κάνει κάτι ανάλογο με τον Sete το 2005, μπήκα. Ευτυχώς δεν πέσαμε, οπότε ναι, θα το ξαναέκανα”. Όταν ρωτήθηκε αν θα το έκανε αν αντί του Lorenzo είχε μπροστά του τον ομόσταυλό του Pedrosa, απάντησε διπλωματικά: “Από την τηλεμετρία είχα δει ότι σε αυτήν τη στροφή ο Dani ήταν γρηγορότερος από μένα, οπότε δεν θα έκανα κάτι τέτοιο!”

Έκλεψε λοιπόν την παράσταση η μάχη του τελευταίου γύρου, με τον Lorenzo να κάνει το λάθος να μην κλείσει τη γραμμή του εκεί, πιστεύοντας ότι μετά την 6η στροφή όπου ο Marquez είχε χάσει τα φρένα, είχε μεγάλη διαφορά ασφαλείας στην στροφή που χθες είχε πάρει το όνομά του. Το ίδιο λάθος είχε κάνει και πέρυσι με τον Pedrosa στην τελευταία στροφή του Brno.

 

O Rossi τελικά έκανε μοναχικό αγώνα, αφού δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Marquez και με τη σειρά του ο Crutchlow δεν τον απείλησε τόσο ώστε να δοθεί πραγματική μάχη. Ο Alvaro Bautista από τη μεριά του, αφού πέρασε τον Βρετανό για λίγο, τελικά έμεινε λίγο πίσω του, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του, μετά από την πολύ και καλή δουλειά που έχει κάνει με την ομάδα του για το μπροστινό.

Ο Nicky Hayden πήρε την 7η θέση, δείχνοντας στον Andrea Dovizioso ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στην εσωτερική μάχη της Ducati. O Dovi μόλις στον τελευταίο γύρο κατάφερε να πάρει την 8η θέση από έναν εκπληκτικό για άλλη μια φορά Aleix Espargaro, με την Aprilia ART.

O Bradley Smith πήρε την 10η θέση και αυτός την τελευταία στιγμή, από έναν πολύ καλό Michele Pirro που οδήγησε την πειραματική Ducati Desmosedici.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Όμορφος αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Εμφατική νίκη Rabat!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα