• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: OK το ελαστικό του Lorenzo
Άφησαν σπόντες για το set-up της μοτοσυκλέτας
Νέα 22/05/2013 - 10:30

Βλέποντας κανείς τον Jorge Lorenzo να φθίνει σταδιακά στον αγώνα του Le Mans και να βρίσκεται στην ένατη θέση, δεν ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς ότι κάποιο πρόβλημα αντιμετώπιζε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στο τέλος του αγώνα και μετά τις πτώσεις των Rossi και Bradl ο Ισπανός της Yamaha ανέβηκε στην έβδομη θέση - ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα της καριέρας του - με τον ίδιο να θεωρεί ότι είχε ελαττωματικό βρόχινο ελαστικό της Bridgestone.

 

Θυμίζουμε ότι μετά τον αγώνα ο ίδιος υπογράμμισε στις δηλώσεις του: "...μετά από τρείς ή τέσσερεις γύρους η μοτοσυκλέτα χειροτέρεψε και είχα προβλήματα παντού. Στο φρενάρισμα, διότι στη μέση των στροφών δεν εμπιστευόμουν το πίσω ελαστικό και στην επιτάχυνση, διότι το πίσω σπίναρε πολύ. Δεν μπορώ παρά να πιστέψω ότι το ελαστικό δημιούργησε όλα τα προβλήματα", σχολίασε ο ταχύτερος όλων στο πρωινό ζέσταμα της Κυριακής, με την πίστα να είναι βρεγμένη όπως άλλωστε και - για μεγάλο διάστημα τουλάχιστον - στον αγώνα. Τι μπορεί να έφταιξε λοιπόν, για έναν αναβάτη ο οποίος - όπως ισχυρίζεται - χρησιμοποίησε τις ίδιες ρυθμίσεις που είχε στο ζέσταμα, σε παρόμοιες συνθήκες πίστας (η οποία άρχιζε να στεγνώνει αλλά πολύ μετά τους τρεις-τέσσερεις πρώτους γύρους, όταν και ο Jorge αντιμετώπισε το πρόβλημα) και ήταν ο πιο γρήγορος; Σύμφωνα με την Bridgestone πάντως, όχι το ελαστικό...!

 

Διαβάστε τι δήλωσε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Bridgestone, Shinji Aoki: "Αμέσως μετά τον αγώνα είχε μια συνάντηση με τον μηχανικό ελαστικών του, στον οποίο και εξήγησε τα προβλήματα πρόσφυσης στο πίσω μέρος. Όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση, ο μηχανικός εξέτασε ενδελεχώς τα ελαστικά του Lorenzo, τα οποία και βρήκε σε καλή κατάσταση. Επιπροσθέτως, εξέτασα κι εγώ ο ίδιος το ελαστικό και συζήτησα προσωπικά με τους μηχανικούς της Yamaha και όλοι συμφωνήσαμε ότι η έλλειψη πρόσφυσης δεν μπορεί να αποδοθεί στο ελαστικό του. Σε αυτές τις συνθήκες πίστας με χαμηλή πρόσφυση, το στήσιμο της μοτοσυκλέτας είναι υψίστης σημασίας, καθώς η παραμικρή διαφοροποίηση μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση. Όπως και να 'χει, είναι κρίμα για τον Jorge διότι ήταν δυνατός στο ζέσταμα το πρωί και όλοι μας περιμέναμε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτόν, ωστόσο είναι Πρωταθλητής και ξέρω ότι στον επόμενο αγώνα θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός".

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Εντυπωσίασε η Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: Κάθε αγώνας ένα βάθρο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα