• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταλονία ΕΔ1: Άγριες διαθέσεις!
Εξαιρετικά ξεκίνησε ο έκτος γύρος Πρωταθλήματος!
Νέα 14/06/2013 - 12:41

Με άγριες διαθέσεις από τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου, ξεκίνησαν τα πρώτα ελεύθερα της μεγάλης κατηγορίας στην Καταλονία, εκεί όπου οι τρεις πρώτοι αναβάτες - Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa και Cal Crutchlow - είχαν διαφορά μόλις στα 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Με καλό καιρό και κάτω από την ηλιόλουστη πίστα της Καταλονίας, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας του Πρωταθλήματος μπήκαν δυναμικά και έριξαν τους χρόνους από τα αντίστοιχα ελεύθερα της περασμένης χρονιάς. Ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 1:42.422δ καταφέρνοντας να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Dani Pedrosa για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ τρίτος ήταν ο εντυπωσιακός Crutchlow πάνω στη δορυφορική του Yamaha, με χρόνο 1:42.472δ. Οι χρόνοι αυτοί είναι πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας που έχει από το 2008 ο Dani Pedrosa, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει από φέτος!

 

Ο Valentino Rossi δούλεψε πολύ με το set-up της μοτοσυκλέτας του, συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους από τους πρώτους δέκα αναβάτες (20) και πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, αλλά με διαφορά 0.439δ από την κορυφή. Οι αναβάτες της Ducati, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden δεν έχουν τελικά την πειραματική μοτοσυκλέτα αυτό το Σ/Κ και θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα για να την οδηγήσουν και πάλι ώστε να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, μετά την αμελητέα πρόοδο που είδαν στο τεστ του Mugello. Σήμερα ο Ιταλός πήρε την πέμπτη θέση, σχεδόν εφτά δέκατα πίσω από τον πρώτο, ενώ ο Αμερικανός άσος βρέθηκε όγδοος.

 

Πολύ γρήγορος από την πρώτη στιγμή φάνηκε ο Alvaro Bautista, σκαρφάλωσε μέχρι την έκτη θέση όπου και έμεινε μετά από μια πτώση που είχε στα τελευταία λεπτά, στη δέκατη στροφή που παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες για τους αναβάτες όλων των κατηγοριών. Παρά ταύτα, ο Ισπανός του Gresini ήταν μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πίσω από την Ducati του Dovi!

 

Μια καλή έβδομη θέση πήρε ο Stefan Bradl, με τον Marc Marquez να βρίσκεται σε ασυνήθιστη θέση για τις δυνατότητές του, μόλις ένατος και με διαφορά στο 1,2δ από την κορυφή. Είναι βέβαιο όμως ότι ο Ισπανός rookie χρησιμοποίησε την πρώτη αυτή διαδικασία για να μάθει καλύτερα την πίστα πάνω στη RC213V του, ενώ παράλληλα ήταν προσεχτικός έχοντας κατά νου τις τέσσερεις πτώσεις του στο Mugello. Θέση στη δεκάδα για τον Aleix Espargaro, ο οποίος χάρη στον καινούργιο κινητήρα έχει διαφορά στο 1,392δ από την κορυφή, αρκετά καλή για CRT μοτοσυκλέτα αν αναλογιστούμε το μήκος της πίστας.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Καταλονία: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Καταλονία: ΕΔ1

Χορηγοί