• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ2: Επέστρεψε στην κορυφή ο Rossi!
Δυνατοί οι Lorenzo-Pedrosa, έκτος ο Marquez
Νέα 14/06/2013 - 17:12

Η θερμοκρασία άγγιξε τους 50ο C - σήμερα το μεσημέρι στην Καταλονία στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές - με τον εργοστασιακό οδηγό της Yamaha, Jorge Lorenzo, να μπαίνει δυνατά στην πίστα και αμέσως να ρίχνει το χρόνο του από το πρωί, με τον τρίτο από τους 18 του γύρους!

 

Λόγω της θερμοκρασίας και της ιδιαιτερότητας της πίστας, η επιλογή ελαστικών θα έχει αποφασιστική σημασία για τον αγώνα, με τον Lorenzo να επιδεικνύει τον ασύλληπτο ρυθμό του με ένα χρησιμοποιημένο πίσω, μαλακό, ελαστικό. Ωστόσο ο Ιταλός εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος, με τον Valentino Rossi - ο οποίος στην αρχή χρησιμοποιούσε το σκληρό ελαστικό - να "φορά" ένα μαλακό στα τελευταία λεπτά και να σημειώνει 1:42.297δ αφήνοντας στη δεύτερη θέση για 49 χιλιοστά τον ομόσταυλό του και περσινό νικητή στην Καταλονία!

 

Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Valentino Rossi φιγουράρει στην πρώτη θέση μιας επίσημης διαδικασίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, από τότε που επέστρεψε στην Yamaha!

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, Dani Pedrosa, όπως και ο Βρετανός της Tech 3 Cal Crutchlow, δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το χρόνο τους σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο πήραν την τρίτη και τέταρτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Ξεπερνώντας την πτώση του από το πρωί, ο Alvaro Bautista πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, ενώ για μερικά λεπτά είχε βρεθεί και δεύτερος, πίσω από τον Lorenzo!

 

Βελτιωμένος σε σχέση με το πρωί, ο Marc Marquez ανέβηκε από την ένατη θέση στην έκτη, μειώνοντας την απόστασή του από την κορυφή στο 0.560δ. Οι τρεις σπουδαίοι Ισπανοί αναβάτες (Lorenzo-Pedrosa-Marquez) θα μονομαχήσουν για την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής, με τον Valentino Rossi να δείχνει έτοιμος να σπάσει το ισπανικό μονοπώλιο στις νίκες, τη φετινή χρονιά, με την προϋπόθεση να πάρει μια καλή θέση στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα.

 

Στην έβδομη και όγδοη θέση συναντούμε τις δυο εργοστασιακές Ducati, με τον Nicky Hayden αυτή τη φορά να είναι ο κερδισμένος του "εμφυλίου", αφήνοντας για σχεδόν ένα δέκατο πίσω του τον Andrea Dovizioso. Ο Stefan Βradl είχε μια πτώση κι έμεινε ένατος, με τον εντυπωσιακότατο Aleix Espargaro να είναι η κορυφαία CRT και πάνω στην αδύναμη ART του να σημειώνει 1:43.204δ, σχεδόν εννέα δέκατα πίσω από τον Rossi! Πτώση είχε και ο Bradley Smith, με τους κριτές να φωνάζουν εσπευσμένα το ιατρικό προσωπικό για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Βρετανό, ο οποίος αγωνίζεται ήδη με τραυματισμένο δάχτυλο.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 ΕΔ2: Την έκπληξη ο Isaac Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Burgess: Ένα μικρό θαύμα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα