• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ3: Αντεπίθεση Marquez!
Honda και Ducati μπροστά, στην πίστα της Yamaha!
Νέα 15/06/2013 - 12:24

Σε ιδανικές συνθήκες διεξήχθησαν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, τα τελευταία που μετράνε για τη διαμόρφωση των κατατακτηρίων δοκιμών αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι αναβάτες βγήκαν με όρεξη από τα γκαράζ των ομάδων τους και όπως ήταν αναμενόμενο οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο, με τρεις από αυτούς να πέφτουν κάτω από το όριο του 1:42! Βέβαια δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, με τις Honda να δείχνουν δυνατές και στη παραδοσιακά καλή πίστα των Yamaha, ενώ εξαιρετικό πλασάρισμα είχε και μια Ducati!

 

Αναμφίβολα την παράσταση έκλεψε ο φοβερός Marc Marquez, ένας αναβάτης που είναι χάρμα οφθαλμών μέσα στην πίστα! Ήδη από χτες το μεσημέρι είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στο 0.560δ και στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, υπογράμμιζε το στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να μειώσει περαιτέρω την απόσταση που τον χώριζε από τους πρώτους. Ωστόσο ο τρομερός rookie του HRC, με δυο ταχύτατους γύρους 7 περίπου λεπτά πριν το τέλος, κατάφερε να ρίξει διαδοχικά το χρόνο του και με το 1:41.853δ να κατακτά την πρώτη θέση και να γίνεται ο πρώτος που προκρίνεται στις ΚΑΤ2 το μεσημέρι! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Ο μικρός βρήκε ρυθμό και κατάφερε να ρίξει σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο το χρόνο του από χτες!

 

Την έκπληξη έκανε ένας πολύ δυνατός Nicky Hayden, με τον Αμερικανό της Ducati να διαλύει το ρεκόρ τελικής (339,4) του Alex Barros από το 2004 - το οποίο είχε ισοφαρίσει χτες - και να γράφει στο τέλος της ευθείας 341,4! Ο Nicky μάλιστα κατάφερε να φέρει την Ducati του στη δεύτερη θέση της κατάταξης, την καλύτερη φετινή του σε ελεύθερα χρονομετρημένα, ενώ μόλις για 63 χιλιοστά του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά! Ο δεύτερος εργοστασιακός της Honda, Dani Pedrosa, ο οποίος ήταν μπροστά για το περισσότερο χρονικό διάστημα, έμεινε 0,134δ πίσω από τον ομόσταυλό του και πήρε τελικά την τρίτη θέση.

 

Οι κόντρες και ο συναγωνισμός αναμένονται σε πολύ υψηλά επίπεδα στην ισπανική πίστα, την οποία γνωρίζουν καλά οι περισσότεροι των αναβατών και στην οποία οι Ισπανοί θα θέλουν σίγουρα να ξεχωρίσουν. "Κόβοντας" σχεδόν τρία δέκατα από το χτεσινό του χρόνο, που του χάρισε την πρώτη θέση στα δεύτερα ελεύθερα, ο Valentino Rossi δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο μένοντας μόλις 0,156δ πίσω από την κορυφή, καθώς προετοιμάζεται για τις ΚΑΤ2, όπου και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

 

Η δεύτερη από τις τρεις διαδοχικές Yamaha που ακολουθούν είναι του Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να είναι πέμπτος αλλά τη διαφορά του από την κορυφή να είναι μόλις λίγο πάνω από δυο δέκατα. Ο Lorenzo, όπως άλλωστε και ο Βρετανός μπροστά του, μπήκε δυνατά κι έκανε ένα γρήγορο γύρο στην τρίτη του μόλις προσπάθεια. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε 1:42.166δ σ' εκείνο το σημείο, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει στη συνέχεια το χρόνο του, μιας και εξαιτίας της πτώσης του από νωρίς, οδήγησε για το μεγαλύτερο διάστημα τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

 

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Stefan Bradl με καλή διαφορά από την κορυφή, στα τέσσερα δέκατα, ακολουθούμενος από τον Andrea Dovizioso ο οποίος έριξε το χρόνο του πάνω από έξι δέκατα σε σχέση με χτες, συνεχίζει όμως να έχει πρόβλημα με τη θέση οδήγησης και να μην νιώθει άνετα, κάτι που τον άφησε πάνω από τέσσερα δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του και στην 8η θέση της λίστας. Τη δεκάδα, που τους δίνει παράλληλα και μια θέση στις ΚΑΤ2, έκλεισαν οι Alvaro Bautista και Aleix Espargaro, με τον τελευταίο να κατακτά δικαίως την απευθείας πρόκριση, αφήνοντας πίσω του τη δορυφορική Yamaha του Smith και τις δορυφορικές Ducati των Pirro και Iannone, οι οποίοι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στις ΚΑΤ1. Ο δοκιμαστής των κόκκινων ήταν πολύ καλός σήμερα και ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το όριο του 1:43, αφήνοντας από κάτω του τον συμπατριώτη του.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο, με τους σημερινούς χρόνους των πρώτων δέκα να είναι οι καλύτεροι του Σ/Κ μέχρι στιγμής.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Καταλονία: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Καταλονία: ΕΔ3

Χορηγοί