• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Φοβεροί χρόνοι, ρεκόρ και pole στον Salom!
Ανεβασμένος ο Σίσσης, ολοκλήρωσε στην 11η θέση!
Νέα 15/06/2013 - 15:06

Οι χρόνοι έπεσαν κι άλλο, σήμερα το μεσημέρι στην Ισπανία, καθώς η θερμοκρασία ανέβαινε και μαζί της η αγωνία και η αδρεναλίνη των διαγωνιζομένων της μικρής κατηγορίας! Οι αναβάτες τα έδωσαν όλα και για μια ακόμη φορά αυτό το Σ/Κ, καταρρίφθηκε ο ταχύτερος γύρος! Αυτή τη φορά έξι αναβάτες έσπασαν το όριο του 1:52, μόλις όμως ένας κατάφερε να πέσει κάτω από το 1:50. Ο εκπληκτικός Salom έδειξε το δρόμο στους υπόλοιπους και με 1:50.782 πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας πάνω από τρία δέκατα πίσω του το δεύτερο! Ο Ισπανός σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου και μένει η αυριανή ημέρα για να δούμε ποιος θα σπάσει και το ρεκόρ πίστας στην Καταλονία!

 

Οι τρεις πρωταγωνιστές το πρωί, ήταν αυτοί που βρέθηκαν και πάλι στις πρώτες θέσεις, με τον Alex Rins να παίρνει θέση στη πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης, την οποία κλείνει ο εξαιρετικός Oliveira, ο οποίος με τη Mahindra του έσπασε το σερί των κυρίαρχων ΚΤΜ. Την καλύτερη φετινή του απόδοση σε κατατακτήριες είχε ο Alex Marquez, με τον νεαρό αδελφό του Marc να ανοίγει τη δεύτερη σειρά χάρη στον τελευταίο του γύρο και να είναι ο τελευταίος που κατάφερε να περιορίσει τη διαφορά του από τον ασύλληπτο Salom κάτω από το ένα δευτερόλεπτο.

 

Η ανωτερότητα των Ισπανών μέσα στην πατρίδα τους είναι δεδομένη, με έξι από τους εφτά πρώτους να είναι Ισπανοί, ενώ και ο τρίτος Oliveira ανήκει στην Ιβηρική χερσόνησο! Μαζί με τον Marquez στη δεύτερη σειρά, θα είναι οι Maverick Vinales και Efren Vazquez. Ο πρώτος αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις σήμερα, καθώς μπορεί να πήρε γρήγορα-γρήγορα κεφάλι στη μάχη με το χρονόμετρο (1:51.802δ) ωστόσο είχε μια πτώση και μηχανικά προβλήματα στην πορεία των κατατακτηρίων, που δεν του επέτρεψαν να ρίξει τον καλύτερό του χρόνο από τον τρίτο του γύρο.

 

Ο εξάδελφος του Maverick, Isaac, ανοίγει την τρίτη σειρά, με τον Jack Miller να τον ακολουθεί από κοντά - η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 94 χιλιοστά - και τον Antonelli να είναι ο καλύτερος Ιταλός σήμερα το μεσημέρι, 45 χιλιοστά πίσω από τον Αυστραλό. Τη δεκάδα έκλεισε ο Γάλλος, Masbou, ο οποίος "νίκησε" τον Θανάση Σίσση για 83 χιλιοστά. Ο τελευταίος έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του πλασαρίσματα σε κατατακτήριες (ήταν 10ος σε Κατάρ και Τέξας). Σε μια δύσκολη πίστα - όπου πέρυσι είχε πάρει την 19η θέση στις κατατακτήριες με 1:53.663δ - ο νεαρός Ελληνο-αυστραλός βρήκε τις κατάλληλες ρυθμίσεις που του επέτρεψαν να πιέσει ακόμα περισσότερο πάνω στην ΚΤΜ του! Ο Θανάσης σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ στην ισπανική πίστα κι έπεσε κάτω από το όριο του 1:53 (1:52.382δ) κατακτώντας άξια την 11η θέση και αφήνοντας στην 16η θέση τον άλλο του ομόσταυλο, τον Khairuddin. Μετά τη σημερινή του απόδοση και με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει από σχετικά καλή θέση στο grid, περιμένουμε αρκετά από τον 18χρονο αναβάτη, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του!

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και την κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Με διαφορά η pole στον Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Καταλονία: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα