• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Salom!
Πέρασε πρώτος στη βαθμολογία, στο βάθρο Rins-Vinales
Νέα 16/06/2013 - 13:36

Ο Luis Salom πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και την τρίτη συνολικά για φέτος, καταφέρνοντας παράλληλα να περάσει μπροστά στη βαθμολογία των αναβατών, αφήνοντας για πέντε βαθμούς πίσω του τον Maverick Vinales!

 

Ο Ισπανός ήταν εντυπωσιακός και στον σημερινό αγώνα, όπου κι εξασφάλισε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν βρίσκεται ανελλιπώς στο βάθρο! Ο αναβάτης της Red Bull KTM Ajo - στην αρχή του αγώνα - έμεινε σχετικά πίσω από τους πρώτους αναβάτες, διαφυλάσσοντας τα ελαστικά του (Dunlop), ωστόσο μετά από έξι γύρους πήρε κεφάλι στον αγώνα, φτιάχνοντας παράλληλα μια καλή διαφορά.

 

Το δίδυμο της Estrella Galicia, Alex Rins και Alex Marquez βρέθηκαν και αυτοί στην πρώτη θέση ανά διαστήματα, καθώς οι εφτά πρώτοι αναβάτες είχαν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Ο ρυθμός του Salom ωστόσο ήταν πολύ καλός και ο ίδιος το είχε δείξει αυτό από χτες. Στο τέλος του αγώνα, οι Marquez και Vazquez δεν κατάφεραν να μείνουν κοντά στους πρώτους, με τρεις αναβάτες πλέον να έχουν το λόγο για τη νίκη. Στα τελευταία λεπτά ο Salom πίεσε πολύ και κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού, αφήνοντας δυο δέκατα πίσω του τον Alex Rins, ο οποίος και παραδέχτηκε το γεγονός ότι ο συμπατριώτης του ήταν καλύτερος στο τέλος. Με πέντε Ισπανούς στις πρώτες θέσεις, το βάθρο σήμερα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν καθαρά ισπανικό. Στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Maverick Vinales, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την πέμπτη θέση του grid.

 

Marquez και Vazquez που είχαν χάσει ρυθμό, ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με τον Miguel Oliveira να περνά τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του (Vazquez) τη γραμμή τερματισμού. Ο Jack Miller είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει μέχρι και την τρίτη θέση, ωστόσο τερμάτισε έβδομος, με τη δεκάδα να ολοκληρώνουν οι Masbou, Khairuddin και o ΘανάσηςΣίσσης (περισσότερα για τον αγώνα του Ελληνο-αυστραλού εδώ).

 

Όπως αναμενόταν το ρεκόρ πίστας καταρρίφθηκε σήμερα με πρώτο τον Masbou να κάνει 1:52.2 στο δεύτερο μόλις γύρο του αγώνα! Στη συνέχεια το έριξε ακόμα περισσότερο ο Kornfeil - 1:51.9 - ο οποίος όμως στην πορεία του αγώνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας μιας σύγκρουσης με τον Livio Loi. Εν τέλει, το νέο ρεκόρ πίστας πέρασε στα χέρια του Maverick Vinales, ο οποίος δυο γύρους πριν το τέλος έκανε το πολύ καλό 1:51.475!

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο τα αποτελέσματα του αγώνα και στο δεύτερο τη βαθμολογία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Υπόθεση δυο η νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Στη δεκάδα ο Σίσσης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα