• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: "Καθάρισε" ο Lorenzo!
Όλα τα λεφτά η μάχη Pedrosa-Marquez στο τέλος!
Νέα 16/06/2013 - 17:19

Εντυπωσιακός και σταθερός για μια ακόμη φορά, ο Jorge Lorenzo πήρε μια πανάξια νίκη σήμερα στην Ισπανία, τη δεύτερη συνεχόμενή του μετά το Mugello, την τρίτη της φετινής σεζόν (τις περισσότερες από κάθε άλλον) και την τρίτη - τα τελευταία τέσσερα χρόνια - στην Καταλονία! Αυτή είναι η 26η νίκη του Ισπανού στη μεγάλη κατηγορία, που του χαρίζει την έβδομη θέση στους καλύτερους όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Kevin Schwantz!

 

Ο σημερινός αγώνας είχε μερικές πολύ έντονες στιγμές, με πρώτη και καλύτερη την εκκίνησή του, το σημείο κλειδί για τη νίκη του φοβερού Lorenzo. Ο αναβάτης από την Μαγιόρκα έκανε μια εξωπραγματική εκκίνηση και από την τρίτη θέση, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, βρέθηκε πρώτος, κινδυνεύοντας στην πορεία να συγκρουστεί με τον Pedrosa, τον οποίο εν τέλει άφησε πίσω του! Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο οδηγός της Yamaha στο τέλος, η εκκίνηση που έκανε ήταν καλύτερη απ' ότι περίμενε και ήταν αυτό το κομβικό σημείο που του επέτρεψε να πάρει το προβάδισμα και να μην το χάσει μέχρι το τέλος. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη λοιπόν για τον Lorenzo, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε χτες το Σάββατο (πτώση - πρόβλημα με συμπλέκτη) και δεύτερη που επιτυγχάνεται σε ζεστές συνθήκες - 52ο C η πίστα - παρά το ότι συνεχώς διαλαλεί ότι η Yamaha δυσκολεύεται στις υψηλές θερμοκρασίες!

 

Το δεύτερο - παραλίγο - σημαντικό περιστατικό διαδραματίστηκε στην αρχή του αγώνα, στους πρώτους γύρους, όταν ο Alvaro Bautista προσπάθησε να κάνει την ίδια κίνηση που κόστισε την πτώση στον ίδιο και στον Rossi, στο Mugello. Ο Valentino απέκρουσε την επίθεση του Ισπανού στην Caixa, με τον τελευταίο να φρενάρει άγαρμπα και να πέφτει αποφεύγοντας για πολύ λίγο τον πίσω τροχό του Vale!

 

Το πιο θεαματικό, αναμφίβολα, κομμάτι του αγώνα, περιλάμβανε τη δυνατή εμφύλια σύγκρουση ανάμεσα στον "νέο" και στον "παλιό" του HRC. Ο Dani Pedrosa είχε χάσει από νωρίς το πλεονέκτημα της pole position και βλέποντας τον Lorenzo να απομακρύνεται μετά τα 2/3 του αγώνα, αποφάσισε να συνεχίσει αμυντικά και να αποκρούει τις συνεχείς επιθέσεις του ομόσταυλού του. Marc πίεζε... εγώ δεν έκανα τον τέλειο αγώνα παρά το ότι ξεκίνησα με εμπιστοσύνη. Είχα πρόβλημα στο μέσο των στροφών, όπου δεν ήμουν γρήγορος και έκανα περισσότερο αμυντικό αγώνα...", θα παραδεχόταν μετά το τέλος του αγώνα, ο ένας εκ των δυο που πρόσφεραν θέαμα στους 91.000 θεατές του αγώνα!

 

Ο δεύτερος ακούει στο όνομα: Marc Marquez... ένα όνομα που σίγουρα θα ακούμε αρκετά τα επόμενα χρόνια. Ο rookie του HRC ξεκίνησε καλά τον αγώνα και μαζί με τους δυο συμπατριώτες του μπροστά, ξέφυγαν από τους υπόλοιπους πολύ νωρίς. Ο Marquez έμεινε πίσω από τον Pedrosa και προσπαθούσε να δει που θα έκανε την κίνησή του, σε κάποια στιγμή είδε τον Dani να χάνει λίγο τα φρένα και όρμησε, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση. Στον προτελευταίο γύρο ο Marquez προσπάθησε να κάνει την επίθεσή του, ωστόσο η κίνησή του παραλίγο να κοστίσει στο δίδυμο της Honda, με τον 20χρονο να φρενάρει για να αποφευχθεί η σύγκρουση και να χάνει προς στιγμή το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του! Μεγάλη στιγμή για τον Marquez, καθώς έσωσε την πτώση αλλά έμεινε έξι δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του. Κάπου εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν, όχι όμως και ο Marc... με το θράσος και την άγνοια κινδύνου που συνοδεύουν το νεαρό της ηλικίας του, ο νεαρός οδηγός εξαπέλυσε εκ νέου μια φοβερή επίθεση για να περάσει τη γραμμή τρίτος, μόλις 63 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Dani! Πραγματικά ο Marquez είναι ένας αναβάτης που κανείς δεν θα θέλει να έχει πίσω του...

 

Στην τέταρτη θέση ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην πέμπτη και στη συνέχεια πέρασε τέταρτος όταν έπεσε - στον έκτο γύρο του αγώνα - ο Βρετανός Cal Crutchlow, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει το τρίτο του συνεχόμενο βάθρο. Ο Vale είχε καλό ρυθμό αγώνα κι έχανε μόλις μερικά δέκατα ανά γύρο από τους μπροστά, ωστόσο η χαμηλή θέση του στο grid του κόστισε κάτι καλύτερο. Για πρώτη φορά λοιπόν, μετά το Κατάρ και την Jerez, έχουμε τους fantastic 4 και πάλι στις τέσσερεις πρώτες θέσεις!

 

Ο Stefan Bradl τερμάτισε στην 5η θέση, δίνοντας μάχη με τον Nicky Hayden, ο οποίος απροειδοποίητα έχασε το μπροστινό της Ducati του - στην περίφημη 10η στροφή - κι έπεσε ενώ ήταν έκτος. Ευδιάκριτη ήταν η απογοήτευση του Αμερικανού στις αντιδράσεις του... Το καλύτερο φετινό του πλασάρισμα πήρε ο Bradley Smith, ο οποίος παρά το τραυματισμένο του δάχτυλο κατάφερε να επικρατήσει της μάχης του με τον Andrea Dovizioso, αφήνοντας τον εργοστασιακό της Ducati στην έβδομη θέση. Ο τελευταίος δεν ήταν χαρούμενος βλέποντας να χάνει όχι μόνο από την παλιά του μοτοσυκλέτα, αλλά και από έναν rookie της κατηγορίας, ολοκληρώνοντας με μέτριο τρόπο το Σ/Κ στην Ισπανία, παρά το ότι οι μηχανικοί του προέβησαν σε αλλαγή πλαισίου χτες το βράδυ για να τον βοηθήσουν.

 

Ο Aleix Espargaro συνεχίζει να είναι - και πανάξια μάλιστα - το σημείο αναφοράς των CRT μοτοσυκλετών, κατακτώντας την όγδοη θέση σήμερα, αφήνοντας 4.5δ δευτερόλεπτα πίσω του τον πολύ καλό Colin Edwards. Θέση στη δεκάδα και για τον δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro, ο οποίος αντικαθιστούσε τον τραυματία Ben Spies. Να σημειώσουμε ότι μόλις 16 αναβάτες κατάφεραν να τερματίσουν το σημερινό αγώνα! Ο Javier Del Amor - ο οποίος από θεατής βρέθηκε να οδηγά μια MotoGP μοτοσυκλέτα μετά την πτώση του Aoyama - κατάφερε να αφήσει πίσω του τον κανονικό αναβάτη της CAME Ioda Racing, Lukas Pesek.

 

Δείτε στο πρώτο μας αρχείο τα αποτελέσματα του αγώνα και στο δεύτερο τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά το σημερινό αγώνα!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν περίμενα τη νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Υπόθεση δυο η νίκη

Χορηγοί