• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Η συνέντευξη τύπου!
Τι δήλωσαν οι αστέρες του Πρωταθλήματος
Νέα 26/06/2013 - 22:21

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη τύπου στην Ολλανδία, με τον Dani Pedrosa - δεύτερος στους τελευταίους αγώνες και με στόχο να σταματήσει το σερί του Lorenzo στο Assen - να παίρνει πρώτος το λόγο: "Έχω αγωνιστεί εδώ πολλές φορές και η νίκη μου εδώ ήταν η πρώτη της καριέρας μου! Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για το Πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Απ' ότι φαίνεται ο καιρός θα είναι ρυθμιστής και πρέπει να προσαρμοστούμε σ' αυτά τα δεδομένα".

 

Ο Jorge Lorenzo είναι σε καταπληκτική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και πρωταρχικός του στόχος στην Ολλανδία είναι να μειώσει - ή να εξαλείψει ει δυνατόν - τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Pedrosa στο βαθμολογικό πίνακα: "Τα δυο τελευταία χρόνια είναι άσχημα για εμένα εδώ. Το 2011 έπεσα στον πρώτο γύρο και πέρυσι στην πρώτη στροφή. Παρ΄ όλα αυτά το Assen είναι ανέκαθεν η αγαπημένη μου πίστα και είναι πάντα ωραίο για μένα να αγωνίζομαι εδώ. Αυτή την περίοδο νιώθω πολύ δυνατός, είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου και οι Yamaha έχουν βελτιωθεί πολύ φέτος".

 

Η πρόβλεψη για πιθανές βροχές αυτές τις ημέρες στο Assen, ήταν αυτό που απασχόλησε ως ένα βαθμό και τον Marc Marquez. "Αυτή η πίστα μου αρέσει και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι πάνω σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Πρέπει να προσέξουμε τον καιρό, διότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας εδώ", τόνισε ο 20χρονος αναβάτης. "Μερικές πίστες είναι πιο εύκολες και άλλες πιο δύσκολες. Οι πρώτοι γύροι ίσως είναι δύσκολοι, αλλά γνωρίζουμε τις καλύτερες γραμμές και θα δουλέψουμε στο στήσιμο με το τέλος των ΕΔ1".

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Andrea Dovizioso: "Ήταν ωραία που πέρυσι πήρα εδώ το βάθρο με την Yamaha, ωστόσο η πίστα είναι δύσκολη για μένα. Και φέτος με την Ducati δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Προσπαθώ για τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν έχουμε βελτιωθεί όσο θα θέλαμε. Η Ducati δουλεύει πολύ πίσω στην πατρίδα, αλλά αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι αρκετό και πρέπει να δουλέψουμε προς διαφορετική κατεύθυνση".

 

Το βάθρο είναι κάτι που ξεφεύγει από τον Stefan Bradl, τον Γερμανό της LCR Honda, ο οποίος διανύει τη δεύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και θέλει όσο τίποτα να ανέβει για πρώτη φορά σε αυτό. "Οι δυο τελευταίοι αγώνες δεν ήταν άσχημοι για εμάς, καθώς ήμασταν κοντά στο βάθρο", σχολίασε ο Bradl. "Οι πρώτοι τρεις εξελίχτηκαν όπως δεν το περιμέναμε, αλλά τώρα έχω βρει την ταχύτητά μου και λύσαμε το πρόβλημα με το μπροστινό. Πέρυσι τα είχα πάει καλά στις κατατακτήριες και φέτος πρέπει να βελτιώσω το αποτέλεσμα του αγώνα (σ.σ. πέρυσι έπεσε τρία λεπτά μετά την εκκίνηση)".

 

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Bradley Smith, ο οποίος μίλησε αρχικά για την κατάσταση του άσχημα τραυματισμένου δαχτύλου του. "Έκανα την επέμβαση στο δάχτυλό μου μετά τον τελευταίο αγώνα - με τον Dr. Mir - και παρόλο που η εγχείριση δεν είναι το ιδανικό κατά τη διάρκεια της σεζόν, εν τούτοις δεν θέλω να παρουσιαστεί εκ νέου το πρόβλημα", υπογράμμισε ο Βρετανός αναβάτης. "Το MotoGP είναι μια δύσκολη πρόκληση, περισσότερο απ' ότι περίμενα, αλλά συγχρόνως και διασκεδαστικό!". Ο νεαρός μίλησε στη συνέχεια για το μέλλον του στην Tech 3: "Είναι αλήθεια ότι έχω συμβόλαιο, όπως επίσης είναι αλήθεια ότι συζητιούνται πολλά. Τι άλλο μπορώ να πω; Όσο με αφορά, η εταιρεία management που έχω είναι ευχαριστημένη με ό, τι γίνεται και η Yamaha πίστεψε σ' εμένα φέτος. Η κατάσταση εδώ θα είναι πάντα δύσκολη, με τους τόσους αναβάτες στην ομάδα και τους υποψήφιους που ακούγεται ότι θα έρθουν. Για την ώρα έχω συμβόλαιο, η Yamaha δεν λέει κάτι άλλο και επιθυμώ να μείνω στην ίδια ομάδα".

 

Επόμενο άρθρο »

Ducati-Honda-Yamaha "καλούν" Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Nakamoto: Καμμία πίεση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα