• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Ο Lorenzo δυνατός στο στεγνό
Οι γνωστοί πέντε ξεχώρισαν στα πρώτα ελεύθερα
Νέα 27/06/2013 - 12:34

Ο καιρός παραμένει συννεφιασμένος πάνω από την πίστα του Assen, χωρίς όμως να βρέχει, αν και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στη συνέχεια της ημέρας. Αν πράγματι η βροχή αποφασίσει να κάνει την εμφάνισή της, τα πρώτα αυτά ελεύθερα θα αποδειχτούν αποφασιστικής σημασίας για την είσοδο των δέκα πρώτων απευθείας στις αυριανές ΚΑΤ2.

 

Ο Jorge Lorenzo συνεχίζει ακάθεκτος να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, με τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή - νικητή στους δυο τελευταίους αγώνες - να γράφει 1:35.263 σήμερα το πρωί και να αφήνει δεύτερο τον πολύ καλό - για μια ακόμη φορά - Cal Crutchlow. Ο Βρετανός - ο οποίος θέλει όσο τίποτα μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του χρόνου και όπως αποκάλυψε είναι ήδη σε συνομιλίες με Honda, Yamaha και Ducati - έμεινε μόλις 0.350δ πίσω από την εργοστασιακή Yamaha του Lorenzo, αρπάζοντας την τελευταία στιγμή τη δεύτερη θέση από τον Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος κρατούσε τη θέση αυτή για αρκετά λεπτά, ωστόσο δεν κατάφερε να ρίξει το χρόνο του στο τέλος κι έμεινε τέταρτος, με 1:35.958δ, 0.695δ από την κορυφή και ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το όριο του 1:36. Αυτό δεν κατάφερε ο πέμπτος Dani Pedrosa, ο οποίος έμεινε πάνω από εφτά δέκατα πίσω από τον Lorenzo, με καλύτερο χρόνο το 1:36.034δ. Σίγουρα όχι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τον Ισπανό της Honda, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει στην πίεση του συμπατριώτη του, τον οποίο είχε από πίσω του πέρυσι τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα.

 

Ο Marc Marquez - στην τρίτη θέση - είναι αυτός που έσπασε το σερί των Yamaha στις πρώτες θέσεις, με τον rookie στην κατηγορία να βελτιώνεται στον τελευταίο του γύρο και να σταματά το χρονόμετρο στο 1:35.883δ. Οι γνωστοί fantastic 4 μαζί με τον Crutchlow είχαν μεταξύ τους διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο, με τον αμέσως επόμενο αναβάτη, Aleix Espargaro, να μένει στο 1,1δ πίσω από τον Jorge. Ο Espargaro ήταν καταπληκτικός, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τον νέο κινητήρα που του έδωσε η ομάδα του, καταφέρνοντας να αφήσει πίσω του ονόματα όπως ο Stefan Bradl (7ος), Alvaro Bautista (8ος), Andrea Dovizioso (11ος) και Nicky Hayden (12ος). Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ισπανό, ο οποίος κάνει φοβερή δουλειά πάνω στην αδύναμη CRT μοτοσυκλέτα του.

 

Από την άλλη εντελώς αντίθετα είναι τα συναισθήματα στην ομάδα της Ducati, με τους εργοστασιακούς των κόκκινων να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Ο Dovi - σε μια πίστα που πέρυσι ανέβηκε στο βάθρο με τη δορυφορική Yamaha - έμεινε στην 11η θέση (1.778δ) από την κορυφή και κινδυνεύει να μην πάρει θέση στις ΚΑΤ2, τουλάχιστον όχι απευθείας. Το ίδιο θα συμβεί και στον Nicky Hayden, ο οποίος ολοκλήρωσε στην 12η θέση, ένα δέκατο πίσω από τον ομόσταυλό του. Οι δυο τους δεν κατάφεραν να περάσουν τον δοκιμαστή της ομάδας, Michele Pirro, ο οποίος με το πολύ καλό 1:36.910 πήρε θέση στη δεκάδα (9ος). Ο Ivan Silva, αντικαταστάτης του Aoyama ήταν 23ος.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Assen: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Assen: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα