• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Laguna: Αγώνας 1
Τρίτη και τυχερή για τον Sykes!
Νέα 30/09/2013 - 11:59

Σε έναν αγώνα που από 26 γύρους - εξαιτίας δυο κόκκινων σημαιών - ολοκληρώθηκε σε μόλις 12, είδαμε μια δυνατή μονομαχία ανάμεσα σε Sykes, Melandri, Davies και Guintoli! Πράγματι μια τέτοια εντυπωσιακή μάχη φαινόταν απίθανο να διαδραματιστεί στην πρώτη εκκίνηση, με τον poleman Sylvain Guintoli να ξεφεύγει από τους πίσω του και να φτιάχνει εύκολα μια διαφορά δυο δευτερολέπτων από τους Sykes και Davies.

 

Ωστόσο, η έκτακτη συμμετοχή Danny Eslick έπεσε στον έκτο γύρο και η Suzuki του προκάλεσε ζημιές σ' ένα σημαντικό κομμάτι της πίστας, αναγκάζοντας τις κόκκινες σημαίες να κυματίσουν για λόγους ασφαλείας. Μετά από μια μακρά διακοπή, η δεύτερη εκκίνηση ήταν και πάλι υπόθεση του Guintoli, ο οποίος άφησε πίσω του τον Sykes ενώ και ο Davies ανέβηκε γρήγορα στην τρίτη θέση, παρά την άσχημη εκκίνηση που έκανε.

 

Ωστόσο για μια ακόμη φορά οι κόκκινες σημαίες έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς ο ομόσταυλος του Eslick, Roger Lee Hayden, έχασε τον έλεγχο και προκάλεσε νέες ζημιές στην πίστα με τους υπευθύνους να σταματάνε την όλη διαδικασία. Λίγο νωρίτερα, ο Leon Haslam έπεσε στην ίδια στροφή, με τον Βρετανό να χτυπά στο τραυματισμένο του πόδι.

 

Η τρίτη εκκίνηση δόθηκε και ο αγώνας θα τελείωνε σε 12 γύρους. Ο Guintoli δεν κατάφερε να κάνει καλό ξεκίνημα και μάλιστα είχε μια επαφή με τον Sykes, δίνοντας το δικαίωμα στον Davies να πάρει το προβάδισμα, με τον Melandri να περνά δεύτερος και τους Guintoli, Sykes και Laverty να ακολουθούν. Οι Guintoli και Sykes έδειχναν οι χαμένοι της τρίτης εκκίνησης, με το δίδυμο της BMW μπροστά να εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις.

 

O Melandri, έχοντας χρόνο στα διαλείμματα να ρυθμίσει κάπως καλύτερα τη μοτοσυκλέτα του, κατάφερνε να πιέζει τον ομόσταυλό του για την πρώτη θέση, παρά το ότι ο Guintoli εν τω μεταξύ είχε ανεβάσει απόδοση κι έκανε μια πρώτη απόπειρα να τον περάσει στην τελευταία στροφή. Την ίδια στιγμή ο Sykes εκμεταλλεύτηκε την αποτυχημένη προσπάθεια του Guintoli και πέρασε το Γάλλο για να βρεθεί αυτός στην τρίτη θέση! Ο Ιταλός της BMW συνέχιζε να ασκεί πίεση στον Davies, αλλά στον έβδομο γύρο - πάλι στην τελευταία στροφή - δεν κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση του Sykes!

 

Ο Βρετανός έβλεπε ότι είχε την τέλεια ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά του από τους διώκτες του στη βαθμολογία, κυνήγησε με μανία τον Davies, ο οποίος όμως με ωραίο τρόπο και αποφασιστικά έκλεινε τις γραμμές του. Η επιμονή του Sykes στο τέλος θα επιβραβευόταν με μια ωραία κίνηση και πέρασμα του Βρετανού επί του Ουαλού αντιπάλου του. Ο Sykes δεν έχασε το προβάδισμα και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, πανηγυρίζοντας την έβδομη φετινή του νίκη, με τον Davies να συμβιβάζεται στη δεύτερη αφού πρώτα πάλεψε με τον Melandri και τον νίκησε.  Ο τελευταίος όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, αλλά έχασε και την τρίτη από έναν φοβερό Laverty ο οποίος κατάφερε στο τέλος να αφήσει τον Ιταλό στην τέταρτη θέση!

 

Ο τελευταίος έδειχνε να δυσκολεύεται, αλλά στους τελευταίους γύρους μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και πήρε το τελευταίο σκαλί του βάθρου, βελτιώνοντας τις ελπίδες του για τον Τίτλο. Ο Guintoli από την άλλη, ήταν πολύ εκνευρισμένος μένοντας στη χαμηλή 5η θέση ένα αποτέλεσμα δυσκολοχώνευτο για τον Γάλλο, ο οποίος προηγούνταν με διαφορά τις δυο πρώτες φορές που ξεκίνησε ο αγώνας. Σχεδόν ξεχασμένος από τις μάχες των μπροστά, ο Giugliano έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην έκτη θέση, πολύ μπροστά από τον Cluzel που έκανε μοναχικό αγώνα στην έβδομη. Πολύ καλός - με δυνατές εκκινήσεις - ο Toni Elias ο οποίος κατάφερε από την 15η θέση του grid να τερματίσει όγδοος, με τους Badovini και Aitchison να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Ο εντυπωσιακός στις κατατακτήριες Niccolo Canepa, είχε μια πτώση στη δεύτερη εκκίνηση του αγώνα.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Έσφιξα τα δόντια

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Δεν ψάχνω δικαιολογίες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα