• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Laguna: Αγώνας 2
Ο Laverty στερεί το 2 στα 2 του Sykes!
Νέα 30/09/2013 - 13:49

Με αναπτερωμένες ελπίδες για τη μάχη του φετινού Τίτλου, φεύγει από την αμερικάνικη πίστα της Laguna Seca ο Eugene Laverty! Ο Ιρλανδός έκανε μια καταπληκτική προσπέραση στον Sykes - στον προτελευταίο γύρο - που όχι μόνο στέρησε από τον Βρετανό την ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του στη Laguna Seca, αλλά τον αναστάτωσε τόσο ώστε να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και να πέσει στην τέταρτη θέση!

 

Ο αγώνας έδειχνε εξαιρετικός και ειδικά το τέλος του ήταν και πάλι συναρπαστικό, με τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK να προσφέρουν απλόχερα θέαμα στους αμερικανούς φιλάθλους. Στον τέταρτο γύρο ο Sykes πήρε το προβάδισμα και συνέχιζε ακάθεκτος προς την όγδοη φετινή του νίκη και την αύξηση της διαφοράς του από τους διώκτες του στη βαθμολογία.

 

Με τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον Guintoli, να μην εκμεταλλεύεται την pole position και να πέφτει στην 5η θέση, όλα έδειχναν ευνοϊκά για τον Βρετανό της Kawasaki. Παρά ταύτα, ο Sykes δεν κατάφερε να εδραιώσει τη θέση του και σύντομα θα δεχόταν δριμεία πίεση από τον Giugliano! Ο τελευταίος έκανε ενδεχομένως την καλύτερή του φετινή εμφάνιση σε αγώνα, ξεκινώντας φοβερά από την έκτη θέση του grid, περνώντας τον Davies (αναγκάστηκε να αποσυρθεί νωρίς) και τον Guintoli, προτού κάνει δυο πολύ επιθετικές κινήσεις/προσπεράσεις στην τελευταία στροφή, με "θύματά" του τους Melandri και Laverty!

 

Παρ' όλη την πίεση, ο Sykes κατάφερνε να κρατήσει δεύτερο τον Giugliano, αλλά ο ρυθμός των δυο άρχισε να πέφτει και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Melandri και Laverty να πλησιάσουν. Στα τελευταία στάδια του αγώνα, η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στον Giugliano και στο αν θα κατάφερνε να πάρει κεφάλι στην κούρσα, ωστόσο ο Laverty ήταν αυτός που τον πέρασε στην πέμπτη στροφή, με τέσσερεις γύρους να απομένουν. Ο Ιρλανδός κυνηγούσε τον Sykes και μόλις έναν γύρο πριν το τέλος τον πέρασε με πανομοιότυπο τρόπο, αρπάζοντας την πρώτη θέση! Το σάστισμα ενδεχομένως της προσπέρασης αυτής, ανάγκασε τον Sykes να χάσει το ρυθμό του και να δει τους Giugliano και Melandri να τον περνούν και να ανεβαίνουν αυτοί στο βάθρο. Ο Giugliano συνέχιζε να είναι εντυπωσιακός και στην τελευταία στροφή ετοίμαζε την επίθεσή του στον Laverty, με τον τελευταίο όμως να προστατεύει ωραία το προβάδισμα που είχε.

 

Με την έβδομη φετινή του νίκη - και τον ομόσταυλό του στη χαμηλή πέμπτη θέση - ο Laverty βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, για πρώτη φορά ως η καλύτερη Aprilia στον πίνακα. Παρά το γεγονός ότι έχασε στο τέλος τη νίκη και τις θέσεις στο βάθρο, ο Sykes διεύρυνε το προβάδισμά του στους 23 βαθμούς, από τον Laverty πλέον, με τον Guintoli να βρίσκεται ένα βαθμό πιο πίσω. Ο Melandri είναι στους 42 βαθμούς πίσω, με δυο γύρους και τέσσερεις αγώνες να απομένουν.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Δοκιμάσαμε τα πάντα!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Χάναμε πάνω από 10χαω στην ευθεία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα