• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Επικίνδυνες καταστάσεις!
4ος ο Jorge στις δύσκολες συνθήκες της Sepang
Νέα 12/10/2013 - 18:19

Ο Jorge Lorenzo περιέγραψε ως "επικίνδυνες" τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα της Sepang, στις σημερινές κατατακτήριες που ολοκληρώθηκαν το πρωί (ώρα Ελλάδας). Ο Ισπανός έμεινε στην τέταρτη θέση και θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά τον αυριανό αγώνα, αφού σε συγκεκριμένα κομμάτια της πίστας οδήγησε πολύ επιφυλακτικά, χάνοντας πολύτιμα δέκατα.

 

Λίγες στιγμές πριν τις ΚΑΤ2 άρχισε να ρίχνει βροχή και επηρέασε ένα κομμάτι της πίστας, με τον Lorenzo να χάνει, παραλίγο, τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του σε δυο σημεία της πίστας και από εκεί και πέρα να συνεχίζει αρκετά προσεκτικά. "Ήταν επικίνδυνη η κατάσταση σήμερα, διότι ένιωθες πολύ καλά στις άλλες στροφές, μέχρι την πέντε και μετά στην έξι η πίστα ήταν βρεγμένη!", εξήγησε.

 

"Ήμουν τυχερός γιατί ο Wilco (σ.σ. Zeelenberg) μου είπε να προσέξω στην πέντε - στην πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν στην έξι - αλλά ήμουν ήδη επιφυλακτικός. Μπήκα αργά, αλλά και πάλι παραλίγο να πέσω. Στον επόμενο γύρο ήρθα πιο γρήγορα και στην εφτά νομίζω ακούμπησα την άσπρη γραμμή και είχα μια δύσκολη στιγμή. Παραλίγο να πέσω", πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

"Μετά από αυτό, σκέφτηκα ότι το ρίσκο ήταν μεγάλο στις δυο εκείνες στροφές. Έτσι πίεσα πολύ στο υπόλοιπο της πίστας, αφήνοντας ένα περιθώριο στις δυο εκεί στροφές. Γι' αυτό από την πέντε στροφή έχανα μερικά δέκατα, ίσως και μισό δευτερόλεπτο. Οι υπόλοιποι όμως έκαναν καλούς γύρους. Ο Marquez έκανε καλό χρόνο, 2:00.0, όπως και οι Valentino και Cal. Ήταν πολύ γρήγοροι στην υπόλοιποι πίστα, αλλά και σ' εκείνα τα σημεία. Ήταν πιο γενναίοι".

 

Ο Lorenzo αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα την Παρασκευή με την πρόσφυση στο μέσο των στροφών, αλλά και με την επιτάχυνση, θέματα στα οποία βρήκε λύσεις, αν και ακόμα έχει λίγο σπινάρισμα από τους τροχούς. "Εστιάσαμε στο να βελτιώσουμε την πρόσφυση του πίσω μέρους σε όλα τα σημεία, στα φρένα, στο μέσο των στροφών και στις επιταχύνσεις", δήλωσε. "Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο στην επιτάχυνση, εκεί έχουμε σπινάρισμα ακόμα, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα από χτες".

 

Τέλος, για τον αυριανό αγώνα υπογράμμισε: "Αν γίνει στο στεγνό θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, μεγάλος, αλλά έχουμε σταθερό ρυθμό. Επίσης και οι Marc, Valentino και Dani έχουν καλό ρυθμό. Θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός. Το πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα θα βρέχει στην έναρξη του αγώνα. Με τη βροχή αλλάζει τελείως το άθλημα".

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto3: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα