• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: "Ήλπιζα στο βάθρο"
Πρόβλημα με το μπροστινό φρένο και τα ελαστικά
Νέα 13/10/2013 - 18:34

Μετά τον μοναχικό αγώνα που έκανε στην τέταρτη θέση του GP της Μαλαισίας, ο Valentino Rossi είχε ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Ιταλός είχε καταφέρει χτες να πιάσει πολύ καλή απόδοση και να πετύχει το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες, φέτος, ωστόσο στον αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα. Ως εκ τούτου, δεν κατάφερε να μείνει κοντά στους πρώτους τρεις.

 

Κατάφερε να επικρατήσει αρκετά γρήγορα του Bautista που τον απειλούσε και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ήταν και τυχερός που δεν τον έριξε ο Ισπανός στην πέμπτη στροφή, όταν μπήκε πολύ δυνατά στα φρένα. "Είμαι χαρούμενος διότι αυτό το Σ/Κ βελτιώσαμε το στήσιμο της μοτοσυκλέτας μας και είμαι γρήγορος με φρέσκα ελαστικά", δήλωσε.

 

"Ξεκίνησα στη δεύτερη θέση. Οι κατατακτήριες ήταν πρόβλημα για εμένα στην αρχή της χρονιάς, αλλά τώρα τελευταία, στους τρεις αγώνες αυτούς, είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Ήμουν κάτω από ένα δέκατο από τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, όπως στην Aragon και στο Misano και αυτό σημαίνει ότι στην αρχή του αγώνα είμαι δυνατός και αυτό με χαροποιεί. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη δουλειά, γιατί στο δεύτερο μισό αντιμετωπίζω προβλήματα με τα ελαστικά", αποκάλυψε.

 

"Σήμερα, στην αρχή του αγώνα, αντιμετώπισα πρόβλημα με το μπροστινό φρένο και δεν μπορούσα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα. Οι μπροστά ήταν ήδη πολύ γρήγοροι και με το πρόβλημα αυτό, η κατάσταση δυσκόλεψε περισσότερο. Είμαι όμως χαρούμενος, διότι έμεινα μόνο τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Jorge που είναι μικρή διαφορά και αυτό σημαίνει ότι οδήγησα καλά σε όλο τον αγώνα. Ξεκινώντας όμως από την πρώτη σειρά, ήλπιζα να πάρω μια θέση στο βάθρο", πρόσθεσε.

 

"Οι Honda όμως ήταν πολύ δυνατές και μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τα ελαστικά από εμάς και είχαν πιο σταθερό ρυθμό. Εγώ κι ο Jorge είχαμε παρόμοιο ρυθμό, αλλά όταν αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα ελαστικά δεν μπορούσαμε να μείνουμε κοντά στις Honda. Δεν ήμουν δυνατός στα πρώτα φρένα και ο Jorge φρέναρε πιο αργά από εμένα. Ο Marquez ήταν πολύ επιθετικός στη δεύτερη στροφή κι έπρεπε να ανοιχτώ, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό στις πρώτες δυο στροφές. Ρίσκαρε, αλλά δεν προκάλεσε πρόβλημα και όλα είναι οκ, αλλά εγώ έχασα λίγο. Ήξερα ότι παρόλο που οι Lorenzo και Pedrosa δεν ήταν στην πρώτη σειρά, είχαν καλύτερο ρυθμό κι έτσι προσπάθησα να μείνω κοντά τους. Τα κατάφερα για πέντε ή έξι γύρους, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να επιβραδύνω γιατί άρχισα να γλιστράω", ολοκλήρωσε.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: "Μεγάλο το ρίσκο!"

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: "Ξεχωριστή νίκη!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα