• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ο αγώνας με ταξίδεψε!
Είναι το πάθος αυτό που με κρατά και συνεχίζω!
Νέα 24/03/2014 - 10:27

Ο Valentino Rossi θέλει να "εκδικηθεί" τον Marc Marquez, μιας και ο τελευταίος ήταν ο νικητής μιας καθηλωτικής μάχης των δυο στην πίστα του Κατάρ, που σκόρπισε ενθουσιασμό σε εκατομμύρια φίλους του κορυφαίου αθλήματος στους δυο τροχούς: το MotoGP!

 

"Όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί, το μόνο που είχα στο μυαλό μου και ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, ήταν ο αγώνας. Μην με ρωτάτε πως κι έτσι, δεν ξέρω! Αν ήξερα το μυστικό, τα πάντα θα ήταν πιο εύκολα', δήλωσε ο Ιταλός θρύλος στο gpone.com.

 

Φαίνεται ότι ο Vale ξύπνησε με "άγριες" διαθέσεις και παρά τη δέκατη θέση του στη γραμμή εκκίνησης του σημερινού αγώνα, ο Ιταλός οδηγός της Movistar Yamaha κατάφερε να πιέσει μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, του ξέφυγε...

 

"Είχα την ευκαιρία να το κάνω", παραδέχτηκε. "Ενδεχομένως να έκανα ένα λάθος όταν άφησα τον Marc να με περάσει στον τελευταίο γύρο. Ήταν πιο γρήγορος από εμένα σε μερικές στροφές και δεν κατάφερα να μείνω τόσο κοντά του, ώστε να του επιτεθώ. Στα μισά του αγώνα πρόσεχα να μην κάνω το λάθος, αλλά στο τέλος έπαιξα όλα τα χαρτιά μου".


"Μια καλή θέση στο grid είναι πάντα αποφασιστικής σημασίας, αν και οι πρώτοι γύροι εδώ ήταν διασκεδαστικοί για εμένα. Ρίσκαρα πολύ, αλλά δεν έκανα το λάθος. Σήμερα πάντως, ταξίδεψα δέκα χρόνια πίσω όταν είχαμε πάντα τέτοιους αγώνες. Ίσως να έπαιξαν ρόλο τα ελαστικά, με την πρόσφυση να είναι πολύ χαμηλή στην αρχή".


Στο τέλος όμως του αγώνα, όλο το ενδιαφέρον και τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον ίδιο και τον 21χρονο αντίπαλό του. "Το περίμενα, το ήξερα ότι θα συνέβαινε. Η μάχη μαζί του ήταν πολύ ωραία! Δεν ξέρω πόσες φορές περάσαμε ο ένας τον άλλο, αλλά σίγουρα θυμάμαι την τελευταία του προσπέραση! Αν ήμουν θεατής, θα ήθελα να βλέπω τέτοιους αγώνες και αυτό ελπίζω να γίνει στη συνέχεια".

 

Φέτος, όπως και πέρυσι, ο Valentino Rossi ξεκινάει πολύ δυνατά τη χρονιά, με 20 βαθμούς και μια δεύτερη θέση στο Κατάρ. Ωστόσο "... αυτή μου άρεσε περισσότερο, διότι η όλη σεζόν ξεκίνησε πολύ καλύτερα από την περσινή. Ήμουν γρήγορος στα τεστ. Οι επόμενοι αγώνες σε Τέξας και Αργεντινοί, θα είναι πολύ σημαντικοί για να καταλάβω αν είμαι ανταγωνιστικός ή όχι. Ίσως πέρυσι να ήμουν χαρούμενος για την επιστροφή μου και μόνο στην Yamaha, ωστόσο φέτος ακονίζω τα όπλα μου..."

 

Το ξεκίνημα του 2014, δείχνει ότι ο 35χρονος Vale δεν είναι και τόσο "γέρος" τελικά... "Το δικό μας άθλημα δεν είναι τόσο απαιτητικό σε φυσική κατάσταση όπως άλλων αθλητών, αλλά όπως και να έχει, υπάρχουν ποδοσφαιριστές μεγαλύτεροι από εμένα που είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Είναι το πάθος αυτό που με κρατά και συνεχίζω! Μπορεί τα πιτσιρίκια να μου ρίχνουν μερικά δέκατα στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα παίζει ρόλο και η εμπειρία".

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Κατάρ: Νίκη ψυχολογίας για Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Θέλω κι άλλο!

Χορηγοί