• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Κατάρ: Νίκη ψυχολογίας για Miller!
Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Marquez στον τελευταίο γύρο
Νέα 24/03/2014 - 10:31

Ο Jack Miller της Red Bull KTM Ajo, στον παρθενικό του αγώνα με την καινούργια του ομάδα, πήρε μια σπουδαία νίκη στο χτεσινό αγώνα της Moto3, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο το "δώρο" που του έκανε ο Alex Marquez στον τελευταίο γύρο.

 

Η νίκη του αυτή, ήταν η πρώτη της καριέρας του νεαρού Αυστραλού αλλά και το πρώτο βάθρο που κατακτά, ενώ είχε και ψυχολογική σημασία απέναντι στη Honda που παροσυσιάστηκε πολύ δυνατή από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς! Ο Miller οδήγησε καταπληκτικά και ήταν στις δυο πρώτες θέσεις παρέα με τον Alex Marquez, καθώς οι δυο τους είχαν ξεχωρίσει πολύ γρήγορα από τους υπόλοιπους.

 

Ο poleman Alex Rins έκανε πάρα πολύ άσχημη εκκίνηση κι έπεσε γρήγορα στη δωδέκατη θέση. Οι Miller και Marquez άλλαζαν θέσεις και διατηρούσαν υψηλό ρυθμό, που μόνο προς το τέλος έπεσε λίγο και επέτρεψαν στους υπόλοιπους να τους πλησιάσουν!

 

Ο Marquez έδειχνε δυνατός και κρατούσε τα ηνία μέχρι τον τελευταίο γύρο, ωστόσο σ' εκείνο ακριβώς το σημείο ένα λάθος του νεαρού Ισπανού του στοίχισε τη νίκη. Ο μικρός αδερφός του Marc Marquez δεν το έβαλε κάτω και ανέλαβε δράση, κάνοντας δυναμική επιστροφή και σώζοντας ως ένα βαθμό την κατάσταση, πήρε τη δεύτερη θέση και τους 20 βαθμούς για 47 χιλιοστά από τον Efren Vazquez!

 

Ο τελευταίος με τη σειρά του κατάφερε να κρατήσει για 15 χιλιοστά πίσω του τον πολύ καλό Miguel Oliveira, ο οποίος ήταν και η κορυφαία από τις επτά Mahindra του grid. Να σημειώσουμε ότι η όγδοη, αυτή του Θανάση Σίσση, δεν μπήκε ποτέ στην πίστα, μιας και ο νεαρός αναβάτης ταλαιπωρούνταν από πρόβλημα στους αδένες του και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να μείνει εκτός.

 

Εν τω μεταξύ, ο Alex Rins έδειξε το ταλέντο του και σταδιακά κέρδιζε θέσεις κάνοντας πολύ καλούς γύρους, για να καταφέρει στο τέλος να τερματίσει στην πέμπτη θέση, ελάχιστα πίσω από τον Oliveira. Το άσχημο ξεκίνημα στοίχισε πολύ στον περσινό δεύτερο της βαθμολογίας της Moto3.

 

Ο Jakub Kornfeil ήταν και αυτός κοντά στους πρώτους, τερματίζοντας στην έκτη θέση, με τους έξι πρώτους να έχουν διαφορά κάτω από έξι δέκατα! Ο έμπειρος Alexis Masbou - ο οποίος έκανε και τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα με 2:05.862 - έμεινε στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Isaac Vinales. Οι Antonelli και Bagnaia ολοκλήρωσαν την δεκάδα.

 

Ο τελευταίος μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του - Romano Fenati - στην ομάδα Sky VR46 του Valentino Rossi! Σφήνα ανάμεσα στους δυο αναβάτες του Vale μπήκε ο πολύ καλός όλο το Σ/Κ John McPhee, ο οποίος όμως στον αγώνα δεν είχε το ρυθμό για κάτι καλύτερο. Η διαφορά από τον ένατο Antonelli μέχρι και τον 12ο Fenati ήταν στα 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Ο Danny Kent, στον πρώτο του αγώνα άμα τη επιστροφή του στην κατηγορία, ολοκλήρωσε στην 13η θέση και θα χρειαστεί σύντομα να βρει τον καλό του εαυτό, αν θέλει να είναι ανάμεσα στους διεκδικητές. Ο Karel Hanika, στην πρώτη του παρουσία σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, πήρε τους πρώτους του βαθμούς τερματίζοντας στην 14η θέση. Τελευταίος της 15αδας ο Brad Binder.

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τα τελικά αποτελέσματα!

 

Επόμενο άρθρο »

Παραδέχτηκε το λάθος ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ο αγώνας με ταξίδεψε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα