• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Υποκλίθηκαν στον Marquez!
Τρίτη 2η θέση για τον Vale φέτος, στο βάθρο κι ο Bautista!
Νέα 18/05/2014 - 17:15

Ο μεγάλος νικητής του Le Mans είναι ο Marc Marquez, με τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή - σε ηλικία 21χρ. και 90 ημερών - να γίνεται ο νεαρότερος σε ηλικία οδηγός που καταφέρνει να κερδίζει πέντε συνεχόμενους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία!

 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Marquez έχει ως μοναδικό σοβαρό του αντίπαλο τον εαυτό του και αυτό φάνηκε στο σημερινό αγώνα, όπου ο αλάνθαστος στους προηγούμενους γύρους Marc, έκανε δυο φορές το λάθος κι έπεσε μέχρι και την 11η θέση!

 

Ο 21χρονος είχε σήμερα μια εντελώς διαφορετική πρόκληση μπροστά του κι έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος, την ώρα που ο Valentino Rossi πίεζε κι έκανε μια μικρή διαφορά στην κορυφή! Αν κάποιος (από τους ελάχιστους) αμφέβαλε για την ποιότητα και το ταλέντο του καλύτερου - αυτή τη στιγμή τουλάχιστον - αναβάτη, ο ίδιος ο Marquez φρόντισε να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο!

 

Με συνεχείς γρήγορους γύρους στο 1:33 - στον όγδοό του έσπασε το ρεκόρ πίστας με 1:33.548 - ο Ισπανός του HRC πίεζε στο 100% όπως δήλωσε και πολύ γρήγορα είχε ανέβει ως την τέταρτη θέση! Μπροστά του, οι Stefan Bradl και Pol Espargaro δεν αποδείχτηκαν δύσκολοι αντίπαλοι, με τον Marquez σύντομα να ξεμπερδεύει και από αυτούς!

 

Επόμενος στόχος του ο Valentino Rossi, μια τελείως διαφορετική μάχη από τις προηγούμενες που χρειάστηκε να δώσει. Ο Ιταλός θρύλος ήταν σε καλό γυρολόγιο και οπωσδήποτε θα του έκανε τη ζωή δύσκολη, αν δεν έκανε ένα λάθος - άνοιξε τη γραμμή του - που επέτρεψε στον Marquez να περάσει εύκολα στην πρώτη θέση!

 

Από εκεί και πέρα ο Ισπανός δεν συνάντησε καμμία δυσκολία στο να φτάσει τη διαφορά έως και τα 4 δευτερόλεπτα, για να περάσει τη γραμμή τερματισμού 1,4δ μπροστά από το ίνδαλμά του, έχοντας κόψει το ρυθμό του στους τελευταίους τρεις γύρους. «Στον πρώτο γύρο παραήμουν ήρεμος, αλλά ήξερα ότι ο ρυθμός μου ήταν καλός», σχολίασε.

 

«Τον διασκέδασα τον σημερινό αγώνα. Στην αντεπίθεση μου πίεζα στο 100%. Τώρα πρέπει να ευχαριστηθούμε τη στιγμή, διότι αυτό που κάνουμε φαίνεται εύκολο, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι!»

 

Ο Valentino Rossi πήρε τη τρίτη δεύτερη θέση στους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν, ενώ έφτασε και το εξωπραγματικό αριθμό των 150 (!) βάθρων σε όλη την τεράστια καριέρα του! «Έκανα καλή εκκίνηση και πίεζα - όταν πέρασα στην πρώτη θέση - αν και αντιμετώπισα μικροπροβλήματα με το μπροστινό. Έκανε πολύ ζέστη. Όταν με έφτασε ο Marc πίεσα για να του κάνω τη ζωή δύσκολη, αλλά το λάθος μου του επέτρεψε να με περάσει εύκολα. Αν δεν το έκανα, θα πίεζα όσο μπορούσα για να προσφέρω και περισσότερο θέαμα στον κόσμο», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού άσου.

 

Μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα στη σεζόν και πολλή σκληρή δουλειά στο μεσοδιάστημα των γύρων της Jerez και του Le Mans, ο Alvaro Bautista επιβραβεύτηκε με μια τρίτη θέση, επιστρέφοντας μετά από μεγάλη απουσία στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας!

 

«Όλο το Σ/Κ είχα καλό ρυθμό. Στον αγώνα είδα τα λάθη που έκαναν οι άλλοι και προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος και μέσα στην πίστα. Είχα καλό ρυθμό, αλλά οι Vale και Marc ήταν καλύτεροι. Στο τέλος όμως κατάφερα να φτάσω τον Rossi. Πάντως, η τρίτη θέση είναι πολύ σημαντικοί για εμάς», δήλωσε.

 

Ο Pol Espargaro πάλεψε για το καλύτερο δυνατό, ενώ προς στιγμή έδειχνε ικανός να χαρίσει ένα βάθρο στην Tech 3, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του! Η τέταρτη θέση πάντως άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο τον Ισπανό, ο οποίος είχε μέχρι σήμερα ως καλύτερη θέση του την έκτη στην πίστα του Τέξας.

 

Την πεντάδα έκλεισε ο Dani Pedrosa, ο οποίος δεν ήταν τελικά έτοιμος για να ανταπεξέλθει στον σημερινό αγώνα, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να διορθώσει το πρόβλημα του arm pump. Ο Ισπανός είχε εξαιρετικό ρυθμό στο τέλος του αγώνα, αλλά ενώ πλησίαζε τον Pol Espargaro μπροστά του, δεν είχε το χρόνο να ολοκληρώσει την επίθεσή του.

 

Αυτός που ήταν απογοητευμένος, ήταν ο Jorge Lorenzo, ο οποίος μάλιστα έφυγε αμέσως από το box της ομάδας του χωρίς να μιλήσει σε κανέναν! Μετά τον αγώνα στην Αργεντινή - όπου και ανέβηκε στο βάθρο - ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει να επαναλάβει κάτι τέτοιο, την ώρα που βλέπει τον Rossi - με την ίδια μοτοσυκλέτα - να τον περνά στους τέσσερεις από τους πέντε πρώτους αγώνες!

 

Ο Stefan Bradl διεκδίκησε ότι μπορούσε καλύτερο στην αρχή, για να τερματίσει στη συνέχεια στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Andrea Dovizioso, ο οποίος - όπως και πέρυσι στο βρεγμένο - οδήγησε τον αγώνα. Φέτος αυτό έγινε για λίγα μόλις λεπτά, προτού ο Ιταλός πέσει στην όγδοη θέση.

 

Γι’ αυτή τη θέση έδωσε μάχη ο Aleix Espargaro, ο οποίος χάνει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα από τον Ιταλό συναθλητή του. Ο Ισπανός της NGM Mobile - η καλύτερη OPEN μοτοσυκλέτα του αγώνα - πήρε την ένατη θέση, αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Bradley Smith.

 

Βαθμούς - πέντε - πήρε ο Cal Crutchlow, ο οποίος δεν είχε προσθέσει κανέναν στο ενεργητικό του, μετά τον αγώνα στο Κατάρ. Πτώσεις είχαμε για τον Nicky Hayden, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο και για τους Andrea Iannone και Hector Barbera. Ο Ιταλός ήταν σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του Σ/Κ, ωστόσο στον αγώνα δεν κατάφερε κάτι καλό.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του πέμπτου αγώνα της χρονιάς και τη βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Kallio!

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Άρης Μιχαήλ και Livio Loi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα