• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: 47 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή για συνολικά 91 μοτοσυκλέτες!
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία κατάθεσης συμμετοχών. Σχεδόν όλες οι δορυφορικές ομάδες των MotoGP θα κατεβάσουν ομάδα στη νέα «μεσαία» κατηγορία...
Νέα 30/05/2009 - 10:13
Η Παρασκευή 29/5 ήταν η τελευταία μέρα κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής για την νεοσύστατη Moto2 στην οποία από το 2011 θα μετέχουν μόνο τετράχρονες μοτοσυκλέτες 600cc που θα «φορούν» τον ίδιο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Honda.

H ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αιτήσεις από 47 ομάδες για συνολικά 91 μοτοσυκλέτες, εκ των οποίων μόλις δύο είναι προδιαγραφών 250cc (δηλαδή τα δίχρονα που όλοι αγαπήσαμε)!!!

Ο μέγιστος αριθμός μοτοσυκλετών που μπορεί να φιλοξενήσει το γκριντ είναι 36 και όχι σε όλες τις πίστες...

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες μια επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη της FIM, της Dorna και της IRTA, θα κάνει ξεσκαρτάρισμα και θα αποφασίσει ποιες από τις αιτήσεις θα γίνουν αποδεκτές. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τον αγώνα της Catalunya.

Με εξαίρεση την Grupo Francisco Hernando με την οποία αγωνίζεται φέτος ο Sete Gibernau, όλες οι άλλες «δορυφορικές» ομάδες που μετέχουν στη μεγάλη κατηγορία έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει η Dorna θα έχουν εγγυημένη θέση στο γκριντ.

Από κει και πέρα αίτηση έχουν κάνει και οι περισσότερες ομάδες που τρέχουν φέτος στα 250cc, με το team του Jorge Aspar Martinez να ζητάει και πάλι τρεις θέσεις.

Eδώ να πούμε ότι ο Martinez θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προκειμένου του χρόνου να κατεβάσει ομάδα και στα MotoGP. Σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ducati και τη Yamaha και πως πρώτη του επιλογή είναι οι YZR-M1.

Κάποιες θέσεις τέλος θα πάνε και σε ομάδες των 125cc που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στη Moto2.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Dorna έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει σε κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος στη Moto2 επιδότηση της τάξης των 200-250.000 ευρώ.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: Η βροχή ήλθε τελικά!

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: O Toni Elias με νέο βάψιμο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα