• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: O Lorenzo το φαβορί;
"Δεν θεωρούμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για τον αγώνα! Θα έχουμε τα μάτια μας ανοικτά αύριο το πρωί"
Νέα 13/06/2009 - 23:07

Στην Jerez είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για νίκη, αλλά την ημέρα του αγώνα, όχι μόνο έμεινε πίσω, αλλά έκανε και το λάθος της πτώσης που του στέρησε πολύτιμους βαθμούς.

Τώρα το σκηνικό μοιάζει ίδιο: Ισπανική πίστα ή τέλος πάντων Καταλανική πίστα, ρυθμός αγώνα άπαικτος για τον κάτοικο Βαρκελώνης πιά και φανατικό υποστηρικτή της Barca, Jorge Lorenzo. Tι θα γίνει λοιπόν αύριο στον αγώνα; Θα φύγει μπροστά όπως έκανε πέρυσι ο Pedrosa ή θα βρει τις λύσεις και πάλι ο Valentino και θα κερδίσει και τον 2ο αγώνα επί ισπανικού εδάφους;

 

Ο νεαρός Ισπανός από την Μαγιόρκα λέει χαρακτηριστικά: «με τη ζέστη αυτή περιμένω να έχουμε γλίστρημα πίσω μετά από 10 περίπου γύρους. Όμως εγώ πάντα στο τέλος του αγώνα είμαι καλύτερος και έτσι δεν ανησυχώ γιαυτό!»

Οι συνεχόμενοι καλοί γύροι στην πρώτη του απογευματινή έξοδο στην πίστα, την ίδια ώρα που θα γίνει ο αυριανός αγώνας και με εξωτερική θερμοκρασία 38ο και την άσφαλτο στους 58ο, του έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για το καλό αποτέλεσμα στο Grand Prix της Καταλωνίας.

Ο team manager Daniele Romagnoli είπε σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχε με τον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη, ότι το πάθημα της Jerez τους έχει γίνε μάθημα! «Δεν θεωρούμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για τον αγώνα! Θα έχουμε τα μάτια μας ανοικτά αύριο το πρωί στο ζέσταμα για να δούμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας και να αντιδράσουμε ανάλογα», του είπε και με νόημα έδειξε ότι θα δουν τον αγώνα και τον μεγάλο αντίπαλο που λέγεται Valentino Rossi με άλλο μάτι και όχι αλαζονικά, όπως θα επέτρεπε η σημερινή κυριαρχία τους.

 

Πάντως αν το κίνητρο της έδρας και των διαρκώς αυξανομένων οπαδών, παίξει το ρόλο του, μπορεί ο Lorenzo να έχει αύριο ένα μικρό προβάδισμα του στυλ 51-49 % έναντι του Rossi, αν υπολογίσουμε την κυριαρχία του στους χρόνους με τα σκληρά λάστιχα που θα αποτελέσουν την επιλογή όλων για τον αγώνα.

γεγονός είναι ότι τον καλύτερό τους χρόνο σχεδόν όλοι οι οδηγοί τον πέτυχαν με το συνδυασμό σκληρότερη γόμα μπροστά και μαλακότερη πίσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτού του αγώνα σημαίνει σκληρή γόμα μπροστά και σκληρή γόμα πίσω. Για τον αγώνα η πίσω θα είναι η πολύ σκληρή.

Επόμενο άρθρο »

Simoncelli: «Στα MotoGP με τη Honda ή τη Yamaha»

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Ο Rossi συγκρατημένα αισιόδοξος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα