• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι περίεργοι στη Yamaha!
Θέλουν να δουν πως θα εξελιχθεί το «πείραμα» Miller!
Νέα 12/01/2015 - 11:54

Η Yamaha θα παρακολουθεί στενά το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει η Honda και ο Jack Miller, με τον τελευταίο να είναι ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη (τετράχρονη) ιστορία του MotoGP, που κάνει το άλμα από τη Moto3 στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Αυστραλός άσος δεν θα αγωνιστεί στη Moto2, αντιθέτως υπέγραψε ένα αρκετά προσοδοφόρο συμβόλαιο με το HRC και μάλιστα μόλις πέντε χρόνια αφότου αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αγώνες σε πίστα!

Ο Jack Miller θα είναι στην ομάδα της CWM-LCR Honda τη νέα σεζόν και θα οδηγεί μια OPEN Honda, την αναβαθμισμένη RC213V-RS, αφού εντυπωσίασε τους υπεύθυνους του HRC, όσο και τον Αντώνη Κωνσταντίνου (CEO της CWM), με την παρουσία του στη Moto3 πέρυσι και οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν για αυτή την τεράστια πρόκληση.

Πάντως η κίνηση αυτή του Miller δεν έχει βρει παντού συμπαραστάτες, μιας και αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει η απευθείας μετάβαση από μια μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα 250cc και 55 ίππων, σε μια αντίστοιχη MotoGP με ιπποδύναμη πάνω από 270 άλογα!

Το αφεντικό της Yamaha, Lin Jarvis, παρομοιάζει την τολμηρή κίνηση του Miller με αυτή του φαινόμενου της Formula 1, Max Verstappen, ο οποίος θα οδηγά για την Toro Rosso το 2015 σε ηλικία μόλις 17 ετών! «Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Αν ρωτήσεις κάποιους που είναι πιο πολύ καιρό στο άθλημα, αυτοί θα σου πουν ότι δεν είναι ο σωστός δρόμος αυτός», σχολίασε ο Jarvis.

«Ωστόσο ίσως ο Verstappen μπορέσει να κάνει πράγματα και θαύματα στη F1 και το ίδιο καταφέρει και ο Miller! Αν συμβεί αυτό, θα αλλάξουν πολλά στο άθλημα. Δεν ξέρω, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει με αυτούς τους νεαρούς αθλητές», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Lin Jarvis τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι - ακόμα κι αν πετύχει το «πείραμα» Miller - αυτό θα αποδείξει ότι η Moto2 δεν έχει λόγο ύπαρξης, ως η κατηγορία που θα προετοιμάζει τους αναβάτες για τα μεγάλα σαλόνια.

«Η κίνηση του Miller δεν ακυρώνει τη Moto2. Όμως αν κάποιος τα καταφέρει, τότε όλο και περισσότεροι θα είναι διατεθειμένοι να πάρουν αυτό το ρίσκο. Για έναν νέο αναβάτη όμως, αν κάνει το βήμα πολύ γρήγορα και αποτύχει, τότε μπορεί αυτό να τον οδηγήσει σε τέλμα, χωρίς να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία».

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP γίνεται πιο γρήγορο!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2015: Ειδική 7

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα