• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεν προχωράει η πρόταση για κατάργηση της εφεδρικής μοτοσυκλέτας
Δεν θα προχωρήσει το θέμα με την κατάργηση της εφεδρικής μτοοσυκλέτας από το 2010 σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Carmelo Ezpeleta...
Νέα 24/06/2009 - 12:49
Δεν θα προχωρήσει το θέμα με την κατάργηση της εφεδρικής μτοοσυκλέτας από το 2010 σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Carmelo Ezpeleta.

«H ιδέα της μοναδικής μοτοσυκλέτας δεν θα προχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Dorna μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero και εξήγησε: «Ο βασικός λόγος είναι ο κανονισμός flag to flag (σ.σ. οι αναβάτες μπαίνουν στα pits για αλλαγή μοτοσυκλέτας όταν στην πίστα επικρατούν μεικτές συνθήκες), που είδαμε να εφαρμόζεται στο Le Mans και στο Mugello. Πιστεύω ότι οι αναβάτες θα έχουν από δύο μοτοσυκλέτες στη διάθεσή τους του χρόνου».

Η πρόταση της κατάργησης της δεύτερης μοτοσυκλέτας έγινε με στόχο να μειωθεί το κόστος και να αυξηθούν οι συμμετοχές στο γκριντ με τη διάθεση των εφεδρικών μοτοσυκλετών σε «δορυφορικές» ομάδες.

Η ανταπόκριση πάντως από τους κατασκευαστές δεν ήταν μεγάλη καθώς πλην της Honda οι άλλες εταιρίες (Yamaha, Ducati και Suzuki) δεν είναι διατεθειμένες να διαθέσουν επιπλέον μοτοσυκλέτες -εκτός από αυτές που ήδη έχουν παραχωρήσει- σε ομάδες, λόγω κόστους αφού θα πρέπει να απασχολήσουν περισσότερους μηχανικούς και να διαθέσουν περισσότερα ανταλλακτικά...

Επόμενο άρθρο »

O Simoncelli στα MotoGP με το Team Gresini!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi ονειρεύεται τις 24 ώρες του Le Mans!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα