• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Test ride: SYM Fiddle III 200i CBS
Οδηγήστε στην πόλη με στυλ!
Τεστ-Μοντέλα 22/06/2015 - 17:26

Με δυνατά του όπλα την εξωτερική εμφάνιση και την προσιτή τιμή, το νέο Fiddle III της SYM επιδιώκει να κλέψει την καρδιά σας και να είναι ο επόμενος σύντροφός σας μέσα στην πόλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει!

 

 

Κείμενο: Νίκος Μπλούνας

 

Φωτογραφίες: Honda

 

 

Άριστη εξωτερική εμφάνιση!

 

Σε κάνει να αναπολείς το παρελθόν! Το νέο Fiddle συνδυάζει αρμονικά τα ρετρό στοιχεία με τη μοντέρνα σχεδίαση, σε ένα σύνολο που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!

 

Ανανεωμένο σε σχέση με το δεύτερης γενιάς μοντέλο, σε κερδίζει με τις χαρακτηριστικές του καμπύλες στο πλάι ενώ αποκτά LED φώτα ημέρας, μια μοντέρνα πινελιά στο ρετρό look. Καλοδεχούμενες και οι επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες, που συμβάλλουν στην άριστη εξωτερική εμφάνιση του Fiddle.

 

Θα βολευτείς εύκολα στη νέα, επανασχεδιασμένη σέλα, που απέχει 760χιλ από το έδαφος με θετικά αποτελέσματα τόσο για την αίσθηση ασφάλειας, όσο και για το κέντρο βάρους. Σ’ αυτή ξεχωρίζει το λογότυπο του μοντέλου, ακόμα μια ρετρό νότα.

 

Αναπαυτικά θα καθίσει και ο συνεπιβάτης, που θα πιαστεί από τις όμορφες χειρολαβές και θα ακουμπήσει στα πτυσσόμενα μαρσπιέ.

 

Ο πίνακας οργάνων είναι όμορφος, λιτός και με κλασική σχεδίαση, προσφέροντας όλες τις πληροφορίες που θα ήθελε ο αναβάτης, ενώ εντυπωσιακός είναι πράγματι ο φωτισμός του το βράδυ.

 

 

Ικανοποιητικός αποθηκευτικός χώρος.

 

Η πρακτικότητα για έναν αναβάτη τη σύγχρονη εποχή, αποτελεί μια σημαντική παράμετρο για την τελική επιλογή του οχήματος μετακίνησης μέσα στην πόλη.

 

Ο χώρος του Fiddle κάτω από τη σέλα κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός, με ένα ανοιχτού τύπου κράνος να χωρά εύκολα.

 

Επιπρόσθετα, πολύ πρακτικό είναι το ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς, στο οποίο θα αφήσεις τα κλειδιά, ή το πορτοφόλι με το κινητό σου, ενώ στο άγκιστρο που διαθέτει το scooter, θα μεταφέρεις άνετα τις χειραποσκευές σου.

 

Σημείωση: Αυτό θα γίνει χωρίς να θυσιάσεις πολύ χώρο από τον «αέρα» στα πόδια σου, χάρη και στο μεγάλο κι επίπεδο πάτωμα του μοντέλου.

 

 

Στο δρόμο!

 

Ο αερόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας του Fiddle III αποδίδει 12 ίππους στις 7500σαλ. Στην πράξη δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο μ’ έναν αναβάτη στα 100+ κιλά, όμως ομαλά θα φτάσει εύκολα τα 90 χλμ/ώρα με την τελική του να αγγίζει τα 100!

 

Ο σκοπός ύπαρξής του δεν είναι να βάλει «φωτιά στην άσφαλτο» αλλά να γίνει ο καθημερινός σου σύντροφος μέσα στην κίνηση της πόλης. Αυτό το κατάφερε και με το παραπάνω, οδηγώντας μας με ασφάλεια και άνεση σε κάθε προορισμό μας.

 

Είναι εύκολο και απολαυστικό μέσα στην πόλη, χωρίς να δυσκολευτεί - από τη στιγμή που θα ανέβουν οι στροφές - και στις μεγάλες λεωφόρους. Η εμπειρία οδήγησης είναι βελτιωμένη, χάρη στη γεωμετρία του, την υψηλή στρεπτική ακαμψία του πλαισίου, το τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 33mm και την πολλαπλών ρυθμίσεων οπίσθια ανάρτηση.

 

Τα φρένα εμπνέουν εμπιστοσύνη, με τον μπροστινό δίσκο εμπρός να είναι στα 190χιλ (με δαγκάνα δυο εμβόλων), ενώ πίσω ο δίσκος είναι μεγαλύτερος, στα 220 χιλ. Η συνδυασμένη λειτουργία υπάρχει κι εδώ - με σύστημα CBS - για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην απόσταση φρεναρίσματος.

 

Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στο κεντρικό σταντ του Fiddle! Συνήθως ο πιο εύκολος τρόπος να σταθμεύσεις είναι με το πλαϊνό σταντ, ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει ένα ειδικά μελετημένο κεντρικό σταντ με - πραγματικά - πολύ εύκολο στήσιμο!

 

Στην κατανάλωση ο κατασκευαστής δίνει 2lt/100χλμ όταν πηγαίνεις με 50χλμ/ώρα. Στην πράξη εμείς τα ξεπεράσαμε, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα 100+ κιλά του αναβάτη.

 

Η κατανάλωση πάντως αποτελεί ένα ακόμα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το τρίτης γενιάς Fiddle, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μείωσε την κατανάλωση - σε σχέση με τον προκάτοχό του - έως και 10%! Με συντηρητική οδήγηση, «είδαμε» την πραγματική κατανάλωση να ξεπερνά οριακά τα 3lt/100χλμ.

 

Το ντεπόζιτο έχει αυξηθεί στα 6,5lt και με τις δικές μας μετρήσεις - και τον ήπιο τρόπο οδήγησης - φτάνει για να αγγίξει τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας!

 

Συμπέρασμα: Κυκλοφορήστε με στυλ!

 

Καθώς αποχωριζόμασταν το νέο Fiddle, δεν μπορέσαμε παρά να θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι ενώ έχει έντονες «ιταλικές» επιρροές, κρατά το δικό του χαρακτήρα!

 

Με κόστος λίγο πάνω από 2.000€ (2,195 για την ακρίβεια) θα κυκλοφορείς στους δρόμους με στυλ. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τα υψηλότερα αναστήματα, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα.

 

Ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο, το νέο Fiddle III 200i CBS είναι ένα καθαρόαιμο scooter πόλης, που μπαίνει στη «μάχη» του αστικού περιβάλλοντος κι έχει τα όπλα για να αναδειχθεί νικητής! 

Επόμενο άρθρο »

APRILIA RSV4 RF

« Προηγούμενο άρθρο

APRILIA RSV4 FACTORY SIN1ORIS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα